ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Τελικά ο Δεκέμβριος, λόγω πολλών υποχρεώσεων, είναι από τους πιο φορτωμένους μήνες για όλους! Πολλές οι δουλειές και στα σπίτια μας ενόψει εορτών αλλά και εκτός αυτών (δεν ξέρω για εσάς, εγώ πάντως κυκλοφορώ μόνιμα με χαρτάκια γεμάτα λίστες με πράγματα που πρέπει να κάνω). Παρόλο που η κρίση μας κάνει λιγότερο καταναλωτικούς και οι αγορές έχουν περιοριστεί, υπάρχουν ψώνια που πρέπει να γίνουν, ετοιμασίες που πρέπει να πραγματοποιηθούν, ένα σωρό διαφορετικά πράγματα κάθε μέρα! Μέσα σε αυτό τον κυκεώνα πέρασαν οι μέρες χωρίς να το συνειδητοποιήσω και, voila, τα Χριστούγεννα βρίσκονται πλέον σε απόσταση αναπνοής! Στολίσαμε τα δέντρα μας (στο δικό μας σπίτι στολίσαμε δύο, ένα μεγάλο στο σαλόνι και ένα μικρό στο δωμάτιο της πιτσιρίκας) και τώρα σιγά-σιγά ξεκινάμε να φτιάχνουμε και τα σχετικά γλυκά, να μυρίσει το σπίτι με τα αρώματα της κανέλλας, του γαρύφαλλου και των άλλων μπαχαρικών! Να σας δώσω σήμερα ένα ωραίο κέϊκ με κάστανα, το οποίο έχει πολύ πλούσια γεύση κάστανου, λίγη σοκολάτα και μία ωραία, ζουμερή υφή! Είναι νοστιμότατο και πολύ εορταστικό. Γίνεται σε μακρόστενη φόρμα. Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
3 αυγά
200 γρ. κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. μαρμελάδα κάστανο (υπάρχει έτοιμη στα SM αλλιώς μπορείτε να βάλετε και κρέμα κάστανο γλυκιά που επίσης τη βρίσκετε εκεί)
200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτα τριμμένη
1 φλ. ελαιόλαδο
160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπεικιν πάουντερ
1 φλ. κάστανα βρασμένα θρυμματισμένα ή μαρόν γκλασέ
2 κ.σ ζάχαρη άχνη
Επιπλέον ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Χτυπάμε καλά τα αυγά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος , το ελαιόλαδο, τη μαρμελάδα/κρέμα κάστανου, την κουβερτούρα και το αλεύρι που το έχουμε πριν κοσκινίσει και ενώσει με το μπεικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα κάστανα και τις 2 κουταλιές της άχνης. Ανακατεύουμε πάλι καλά έτσι ώστε τα κάστανα να πάνε παντού. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Καλές ετοιμασίες να έχετε όλοι με υγεία και καλή διάθεση (σε πείσμα των καιρών!).

3 σχόλια:

  1. Απο τα πολύ όμορφα κέικ..μα εγώ προσωπικά προτιμώ το κάτω..τρελαίνομαι με κέικ καρότου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα από την Νέα Υόρκη.
    Με τη σειρά σου κι' εσύ με βάζεις σε πειρασμό.
    Ένα κομματάκι θα το έτρωγα ευχαρίστως.
    Θα σου στείλω και λίγα εφτανησιώτικα γλυκά. Είναι φανταστικά
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπήκες στην τελική ευθεία...γεμάτη με χαρτάκια! Κι' εγώ το ίδιο κάνω απόβραδυς γράφω τις "υποχρεώσεις" της επόμενης μέρας.
    Και προχθες που είχα ένα μικρό μπουφέ για τα γεννέθλια του καλού μου, είχα 3 διαφορετικές λίστες για να μην ξεχάσω κάτι. Άρα σε καλό δρόμο είμαστε Αμαλία μου.

    Γευστικό κεκάκι κι' αυτό, αλλά και το καροτένιο θαύμα είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή