ΠΑΣΧΑ

Μεγάλη Τετάρτη σήμερα και οι πασχαλινές προετοιμασίες δεν έχουν καν αρχίσει στο σπίτι μας... Μην ξεγελιέστε από την εισαγωγική φωτογραφία με τα ροδοψημένα κουλουράκια που μόλις βγήκαν από το φούρνο...είναι περσινή, άρα παραπλανητική! 
Ευελπιστώ αύριο να φτιάξουμε τα φετινά μας κουλούρια (θα δοκιμάσω μία νέα συνταγή που βρήκα αντί για τη συνηθισμένη που χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα και θα σας πω τα αποτελέσματα). Αυγά θα βάψουμε ελάχιστα, έτσι για το καλό, με χρώματα ζαχαροπλαστικής όπως κάνουμε τα τελευταία χρόνια. Αυτές είναι όλες κι όλες οι ετοιμασίες μας για το φετινό Πάσχα, παραδέχομαι ότι δεν είναι πολλές ούτε εντυπωσιακές. Οι τελευταίες εβδομάδες για κάποιο περίεργο...συμπαντικό λόγο ήταν υπερβολικά φορτωμένες με υποχρεώσεις. Δεν έμενε χρόνος ούτε για τις βασικές δουλειές στο σπίτι και συνέχεια προέκυπταν εκκρεμότητες και επιπλέον τρεχάματα, κάποιος πλανήτης μπορεί να έβαλε το χέρι του ίσως? Δεν ξέρω τι έφταιξε αλλά με όλα αυτά δεν πρόλαβα καθόλου να οργανωθώ και με βρήκε η Μεγάλη Εβδομάδα πριν καλά-καλά το συνειδητοποιήσω! 
Το μόνο που πρόλαβα να κάνω (αναγκαστικά) ήταν κάποια δώρα λόγω Πάσχα η σύνθεση των οποίων είναι για μένα  πάντα ευχαρίστηση και ποτέ αγγαρεία. Έχω καθιερώσει σε κάποιες περιστάσεις να κάνω "σύνθετα" δώρα, δηλαδή να διαλέγω ένα καλάθι ή ένα ωραίο κουτί, και να το γεμίζω με αντικείμενα που πιστεύω πως θα αρέσουν στον παραλήπτη.  Βρίσκω αυτά τα δώρα πολύ πιο προσωπικά και πρωτότυπα γιατί σχεδιάζεις από πριν τι θα βάλεις μέσα, διαλέγεις μικροαντικείμενα από διάφορα καταστήματα αλλά με κοινό παρονομαστή το χαρακτήρα και τις προτιμήσεις του παραλήπτη. Σαν δώρο βέβαια θέλει κάπως περισσότερη προετοιμασία και οργάνωση αλλά είναι πιο ιδιαίτερο.

Για του λόγου το αληθές...να ένα δώρο που φτιάχτηκε για μία οικογένεια με νεογέννητο μωράκι. Διάλεξα ένα ωραίο κουτί που μπορεί να χρησιμεύσει για αποθήκευση μικροπραγματων του μωρού, ένα παιχνιδάκι, ένα ροζ φορμάκι μέσα σε ένα τσόχινο καλαθάκι (που επίσης μπορεί να χρησιμεύσει για να μπουν πχ οι κρεμούλες του μωρού, ένα διακοσμητικό από φελλο για το παιδικό δωμάτιο, ένα αρωματικό κερί και λίγα σοκολατάκια για τους γονείς. 

  
Νατο και ολοκληρωμένο με τη συσκευασία του!

Το παρακάτω είναι ένα δώρο για τη γιαγιά της Νατάσας, χρησιμοποίησα ένα μεταλλικό κασπό με λουλούδια αφού στη γιαγιά αρέσουν πολύ τα λουλούδια! Μέσα βάλαμε μία κρέμα σώματος, μία κρέμα ματιών, το ίδιο διακοσμητικό από φελλό, ένα αρωματικό κερί και σοκολατάκια, κοινά στοιχεία με το προηγούμενο δώρο!


Και ένα δώρο για την κουμπάρα μου: βρήκα αυτό το ωραίο κουτί σε σχήμα παλιάς βαλίτσας (τέλειο δεν είναι???) και μέσα έβαλα ένα όμορφο ξύλινο ανοιξιάτικο διακοσμητικό, ένα αρωματικό κερί και ένα κοσμηματάκι που της έφτιαξα. 


Α, μέσα σε όλα έφτιαξα και μία λαμπάδα σε λευκό-χρυσό (μαζί με κοσμηματάκι για το λαιμό) για την έφηβη βαφτιστήρα μίας φίλης και συναδέλφου, στη φωτογραφία χάνει λίγο αλλά δείτε την και αυτή!

Αυτά είναι όλα με όσα ασχολήθηκα ενόψει Πάσχα, ελπίζω αύριο να οργανωθώ καλύτερα και να προχωρήσω και σε κάτι πιο μαγειρικό! Να ευχηθώ με τη σειρά μου καλές προετοιμασίες στα μαγειρέματά σας, καλό δρόμο σε όσους θα μετακινηθούν και καλή Ανάσταση σε όλο τον κόσμο!

1 σχόλιο:

  1. Καλό Πάσχα Αμαλία μου, με υγεία και χαρά!
    Να περάσετε πολύ όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή