ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα και Καλή Ανάσταση σε όλους!
Λόγω των ημερών λέω να γράψω σήμερα μία πολύ μυρωδάτη και νόστιμη νηστίσιμη συνταγή που διαφοροποιεί λίγο τα κλασσικά ρεβίθια. Η "πονηριά" της συνταγής είναι η προσθήκη φρέσκων-πράσινων κρεμμυδιών που τα γλυκαίνει, τους δίνει χρώμα και ωραία μυρωδιά! Μουλιάζουμε τα ρεβίθια με 1 κ.σ. σόδα από το βράδυ. Τα ξεπλένουμε. Τα βράζουμε σε νερό με δύο κρεμμύδια και δύο φύλλα δάφνης. Αφαιρούμε το αφρό.

Τα αφήνουμε να "κρατάνε" λίγο, μην μαλακώσουν πολύ. Σουρώνουμε τα ρεβίθια και κρατάμε 2 φλιτζάνια ζουμί. Βάζουμε σε γάστρα τα ρεβίθια, το ζουμάκι τους, λίγο λάδι, 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 2 σκελίδες σκόρδο, το χυμό από 1 λεμόνι και από 1 πορτοκάλι, 1 κ.γ. κύμινο, 1 κ.γ. πάπρικα, αλάτι, πιπέρι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά και απολαμβάνουμε τα νόστιμα, μυρωδάτα ρεβιθάκια μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου