Muffins με καρύδα

Χαθηκα τον τελευταίο καιρό, έπεσαν πάλι ένα σωρό πραγματα μαζεμένα. Έχω μόνιμα την αίσθηση ότι οι δουλειές είναι ατελείωτες και ο χρόνος λίγος. Οι λίστες με τος υποχρεώσεις δεν μικραίνουν όσο και να τρέξω, σα να ανανεώνονται διαρκώς και ο αριθμός τους να παραμένει σταθερά...μεγάλος!  
Λόγω αυτής της αυξημένης δραστηριότητας που έχει γίνει πια καθημερινότητα, η ανάγκη για εύκολες και γρήγορες μαγειρικές παρασκευές είναι επιβεβλημένη. Έπεσα πρόσφατα πάνω σε αυτή τη συνταγή για muffins καρύδας, παραξενεύτηκα με τη (μικρή) λίστα των υλικών και την παντελή απουσία λιπαρής ύλης και αρχικά θεώρησα ότι ή συνταγή θα είναι ή λανθασμένη ή αποτυχημένη. Πίστεψα ότι η απόπειρα θα στεφθεί με αποτυχία και ευτυχώς το αποτέλεσμα με διέψευσε! Νόστιμα έγιναν τα μαφφινάκια, με εξωτική γεύση καρύδας και καραμέλας (από την καστανή ζάχαρη), άρεσαν πολύ και ξαναέγιναν. 

Σας δίνω τις ποσότητες για 12 muffins:
2 1/2 φλ.τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
2 φλ. τσαγιού καρύδα τριμμένη
2 φλ. τσαγιού γάλα

Ανακατεύουμε πρώτα με ένα κουτάλι τα στερεά υλικά και στο τέλος προσθέτουμε το γάλα. Αυτά!
Γεμίζουμε θήκες muffins που πρέπει να είναι πολύ καλα βουτυρωμένες (επειδή η ζύμη δεν έχει κάποια λιπαρή ουσία), εγώ πάντως που τα έβαλα σε θήκες σιλικόνης χωρίς να τις βουτυρώσω δεν είχα θέμα, ξεκόλλησαν μετά εύκολα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 180 βαθμούς για 1/2 'ωρα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και μετά ξεφορμάρουμε. 


1 σχόλιο: