ΤΟ ... ΤΕΜΠΕΛΙΚΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ!

Σήμερα έχω να δώσω μία συνταγή που αποτελεί παραλλαγή του γαλακτομπούρεκου αλλά είναι συγχρόνως ένα γαλακτομπούρεκο πολύ εύκολ0 στην παρασκευή, γι΄αυτό και το έχω ονομάσει τεμπέλικο! Είναι τόσο απλό που ακόμα και κάποιος εντελώς αρχάριος μπορεί πολύ εύκολα να το παρασκευάσει και να εντυπωσιάσει! Την τελευταία φορά που το έφτιαξα ήταν για να ευχαριστήσω τη φίλη μου Μαρία που είχε τη γιορτή της (Δεκαπενταύγουστο γαρ!) και επειδή, λόγω μίας μικρής αδιαθεσίας, δεν βρήκα το χρόνο να της πάρω κάποιο δώρο (επιφυλάσσομαι!). Της αφιερώνω λοιπόν τη συνταγή και ελπίζω σύντομα να το δοκιμάσω και από τα χεράκια της!!!

- 1 πακέτο φύλλα για γλυκά ταψιού
- 1 ποτήρι (νερού) ζάχαρη
- 1 ποτήρι γάλα
- 1 ποτήρι βούτυρο (λυωμένο)
- 4 αυγά
- 1 βανίλια
- 2 1/2 κουταλάκια γλυκού μπέκιν
- Σιρόπι (1 ποτήρι ζάχαρη + 1 1/2 ποτήρι νερό)

Παίρνουμε ένα ταψί πυρέξ κανονικού μεγέθους και το βουτυρώνουμε ελαφρά. Παίρνουμε ένα-ένα φύλλο, το σουρώνουμε σαν βεντάλια και το τοποθετούμε στο ταψί. Ομοίως τοποθετούμε και τα υπόλοιπα φύλλα. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε τα φύλλα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Στο μεταξύ χτυπάμε με σύρμα όλα τα υπόλοιπα υλικά να γίνουν σαν λεία κρέμα. Βγάζουμε από το φούρνο τα μισοψημένα φύλλα και περιχύνουμε παντού την κρέμα. Ξαναβάζουμε το ταψί να ψηθεί καλά το γλυκό. Μέχρι να ψηθεί, βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό για το σιρόπι (περίπου 5 λεπτά). Μόλις ψηθεί καλά το γλυκό, το βγάζουμε και το περιχύνουμε με το σιρόπι (πρέπει να είναι και τα δύο ζεστά). Ελπίζω να σας αρέσει!


11 σχόλια:

  1. Αμαλία μου, δώρο μου έκανες τις υπέροχες διακοπές! Σ' ευχαριστώ πολύ και για το ωραίο σου γαλακτομπούρεκο που ήταν πολύ καλό και για τη συνταγή. Επιφυλλάσομαι να το φτιάξω και γω και σου χρωστάω κέρασμα ;-)

    Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεωγράφος25/8/09 12:44

    Εξαιρετικό το ...τεμπέλικο γαλακτομπούρεκο. Η συνταγή κορυφαία. Μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος25/8/09 12:45

    Εχει ενδιαφέρον η σπιτική λεμονάδα. Αραγε, εαν χρησιμοποιήσουμε βιολογικά λεμόνια θα πετύχουμε καλύτερη γεύση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γεωγραφος25/8/09 12:54

    Φυσικά , θα πετυχετε καλύτερη γεύση. Ισως βέβαια να είμαστε και επηρρεάσμένοι πως πετύχαμε καλύτερη γεύση εχοντας πιο αγνά προιόντα.
    Χρειάζομαι μια πληροφορία: Επειδή με ενδιαφέρει η τουρτα αμυγδάλου, ξέρει κανείς εαν παραμενει ανοιχτό ενα μικρό ζαχαροπλαστείο στην Κυψέλη που ήταν ονομαστό .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αmelie μου έχω μια ιδιαίτερη αγάπη στα "τεμπέλικα" γλυκά και το δικό σου φαίνεται σούπερ!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευτυχώς που μαζί με τον βασιλικό (Μαρία) ποτίζεται και η γλάστρα (αφεντομουτσουνάρα μου)και τρώμε κι εμείς τα θεσπέσια γλυκά σου αλλά απολαμβάνουμε και τη φιλοξενία σου.
    Ευχαριστούμε για όλα.

    ΥΓ.1 Το γαλακτομπούρεκο τέλειο.
    ΥΓ.2 Το ταψάκι μικρό.
    ΥΓ.3 Οσονούπω σου στέλνω και το λογαριασμό από τα Bodyline.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κωνσταντίνε μου αν πάμε μαζί στα Bodyline λες να πετύχουμε καλύτερη τιμή??? (Αν και εσύ δεν το έχεις ανάγκη, απλώς με βολεύει από οικονομικής απόψεως!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αμαλία μου, ούτε εσύ το έχεις ανάγκη...Αλλά για καλό και για κακό δεν λες στον Πέτρο αν πάει στην Αμερική να μας φέρει το lip balm που κόβει και την όρεξη;
    Πρόκειται για το Burner Balm, ένα προϊόν που φροντίζει τα χείλη και την ίδια στιγμή καταστέλλει την όρεξη. Eσένα μάλλον δεν σου χρειάζεται, αλλά στον Κωνσταντίνο, αν έχει μπροστά το γαλακτομπούρεκό σου και τις τάρτες σου, θα φανεί χρήσιμο ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αμάν, τι φωτιές είναι αυτές που μου ανάβεις Μαρία μου! Πρέπει τάχιστα να προβώ σε επαφές με την ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ, άυτό το κραγιονάκι φαίνεται να είναι η μόνη μου ελπίδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. χα χα χα
    Αμαλία μου μη λες για φωτιές...γιατί καήκαμε.
    Άσε που όντως είναι πολύ δελεαστικό για μένα να έχω ένα τέτοιο balm γιατί έτσι και αλλιώς τα χείλη μου σκάνε, αλλά η κοιλιά μου φουσκώνει! lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το θέμα είναι Μαρία μου ότι η δική σου κοιλιά φουσκώνει προσωρινώς αλλά ξεφουσκώνει άμεσα, ενώ η δική μου είναι μόνιμα σε αυτή την κατάσταση λόγω ανεξέλεγκτης λαιμαργίας! Αχ, αδυναμίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή