LIGHT ΚΑΙ ΝΟΣΤΙΜΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ A LA CREME? ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ!

Επειδή οι κραιπάλες των τελευταίων μηνών σε συνδυασμό με τις νόστιμες συνταγές που ξεσηκώνω από τα υπόλοιπα blogs που παρακολουθώ, με φόρτωσαν με αρκετά επιπλέον κιλάκια, σήμερα θα σας δώσω μία νόστιμη αλλά light συνταγή για κοτοπουλάκι με μανιτάρια a la creme. Η σάλτσα του γίνεται τόσο γευστική που κανείς δεν μπορεί να υποψιαστεί ότι πρόκειται για πιάτο με λιγοστές θερμίδες! Σε συνδυασμό με λίγο ρυζάκι και πράσινη σαλάτα αποτελεί ένα υγιεινό και ελαφρύ γεύμα!
Υλικά (για 2 μερίδες)
2 στήθη κοτόπουλο
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα τριμμένο σκόρδο
250 γρ. μανιτάρια φρέσκα
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
3 κουταλιές σούπας λευκό κρασί
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
1 φλυτζάνι γάλα εβαπορέ light
1 κουταλιά γλυκού κορν-φλάουρ
μαϊντανός
Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους και το ανακατεύουμε με αλάτι, πιπέρι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Το αφήνουμε για μισή ώρα να μαριναριστεί λιγάκι. Σε αντικολλητική κατσαρόλα τσιγαρίζουμε για λίγο το κοτόπουλο. Σβήνουμε με το κρασί. Σε ένα ποτήρι ζεστό νερό διαλύουμε τη μουστάρδα και, όταν εξατμιστεί το κρασί, περιχύνουμε το κοτόπουλο. Αφήνουμε να βράσει και να μαλακώσει το κοτόπουλο. Όταν έχει μαλακώσει προσθέτουμε τα μανιτάρια κομμένα σε μεγαλούτσικα κομμάτια και αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί. Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, διαλύουμε το κορν-φλάουρ στο γάλα, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιχύνουμε το φαγητό να πάει παντού. Σβήνουμε το μάτι και ξαναβάζουμε για λίγο την κατσαρόλα πάνω στο σβηστό μάτι μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στο τέλος γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε! Ελπίζω να σας αρέσει!

4 σχόλια:

  1. Γεωγράφος6/10/09 11:23

    Παιδιά, απίστευτη γεύση!! Σας προτείνω να το δοκιμάσετε επειγόντως!Ελάχιστες θερμίδες φοβερή απόλαυση(αυτό σαν διαφήμιση ακούγεται)!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεωγράφε όντως ωραίο το σλόγκαν, ό,τι πρέπει για διαφήμιση! Ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και προχτές που δεν είχα κρέμα έβαλα γάλα αλλά δεν ήταν το ίδιο. Με τη δική σου συνταγή θα είναι πραγματικά τέλειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Big mama, επειδή μπαίνει το κορν-φλάουρ που πήζει την κρέμα και η μουστάρδα που δίνει ωραία γεύση, το αποτέλεσμα είναι μία νόστιμη πηχτή σάλτσα. Ούτε που φαίνεται ότι είναι φτιαγμένη με εβαπορέ γάλα και μάλιστα light!

    ΑπάντησηΔιαγραφή