ΜΠΑΝΑΝΟΚΕΪΚ!

Λέω σήμερα να σας δώσω ένα νόστιμο και υγιεινό γλυκό που γίνεται εύκολα και τρώγεται ...πανεύκολα! Οι μπανάνες του δίνουν γλύκα αλλά και μία ωραία ζουμερή υφή. Ενδείκνυται ιδιαίτερα ως νόστιμο σνακ για παιδιά και ως συνοδευτικό καφέ για μεγάλους! Η δόση που γράφω είναι για μακρόστενη φόρμα γιατί αυτό το κέικ, λόγω υγρής υφής, κόβεται καλύτερα σε μακρόστενο σχήμα.
Υλικά
250 γρ. αλεύρι φαρινάπ (που φουσκώνει μόνο του)
4 μπανάνες (μέτριες, όχι τεράστιες)
120 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
150 γρ. ζάχαρη (καλύτερα σκούρα αν έχουμε)
3 αυγά
1κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
3 κουταλιές σούπας χυμός πορτοκάλι
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 βανίλια

Εκτέλεση: Xτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Μόλις αφρατέψει το μίγμα προσθέτουμε τις μπανάνες σε κομμάτια, πολτοποιούμε και μετά προσθέτουμε και τα αυγά. Προσθέτουμε τη βανίλια και τη κανέλα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Σβήνουμε το μίξερ, διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και το προσθέτουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε καλά και στο τέλος προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι που μέσα έχουμε βάλει το μπέικιν πάουντερ.
Βουτυρώνουμε καλά μία μακρόστενη φόρμα, την πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε μέσα το μίγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (180 βαθμοί) για περίπου 50 λεπτά.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/2/10 20:42

    Κέϊκ με μπανάνες είχα φάει στην Αμερική πριν χρόνια και μου άρεσε πολύ, σίγουρα θα το δοκιμάσω, φαίνεται εύκολο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι το μόνο κέικ χωρίς σοκολάτα που τρώει η κόρη μου! Αφράτο και αρωματικό! Καλά που μου το θύμισες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ-πολύ εύγευστο το μπανανοκεκάκι! Αν θέλεις την επόμενη φορά ρίξε λίγα καρύδια χοντροκομμένα και κομματάκια σοκολάτας! Τέλειο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή