SCONES ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ

Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Ελπίζω να τα πηγαίνετε καλά με τη διπλή επίθεση της σκόνης, ηφαιστειακής και αφρικανικής! Η εβδομάδα προβλέπεται "σκονισμένη" και κυριολεκτικά αλλά και μεταφορικά ενόψει δυσμενών οικονομικών εξελίξεων! Σε πείσμα όλων αυτών, ας ασχοληθεί ο καθένας μας με ό,τι τον ευχαριστεί και, στην προκειμένη περίπτωση με λίγη... χαλαρωτική μαγειρική! Να σας δώσω σήμερα μία ελαφριά συνταγή (σε αντιστάθμισμα της ζαμπονοτυρόπιτας της προηγούμενης ανάρτησης!) που θα σας εντυπωσιάσει ευχάριστα γευστικά. Πρόκειται για σκωτσέζικα scones με light υλικά, που γίνονται γρήγορα και αποτελούν μία νόστιμη λύση για πρωινό (ως συνοδευτικό του καφέ) αλλά και υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες. Αρέσουν πολύ και στα παιδάκια! Τα υλικά μας είναι:
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.σ. baking powder
- 2 κ.γλ. ζαχαρίνη
- ¼ κ.γλ. αλάτι
- ¼ κ.γλ. κόκκινο πιπέρι
- 3 κ.σ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
- 1 κούπα τριμμένο τυρί τσένταρ
- 1 κούπα ψιλοκομμένη καπνιστή γαλοπούλα
- ¾ της κούπας άπαχο γάλα
- Δυο μεγάλα ασπράδια αυγού
Πριν ξεκινήσουμε τη ζύμη μας, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε το αλεύρι, το baking, την ζαχαρίνη, το αλάτι, το γάλα, τα δύο ασπράδια και το βούτυρο σε μια μικρή λεκάνη και τα ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη γαλοπούλα και το τσένταρ και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Πλάθουμε μπαλάκια με τη ζύμη και τα πατάμε λιγάκι με το χέρι. Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και τα περνάμε με ένα πινέλο με λίγο γάλα. Τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

3 σχόλια:

  1. μια φορα το εχω φαει αυτο το μπισκοτο απο σταρμπακς και ειχα ξετρελαθει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μμμμμμμμ!!!!!!!!
    τελεια, θελω κι εγω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πως είναι μέσα; τραγανά ή μαλακά;μ'αρέσει που έχει ασπράδι. Λες αν το κτυπάγαμε μαρέγκα να έδινε καλύτερο αποτέλεσμα; με δελέασες να δοκιμάσω! έχω δυνατότητα να επικοινωνήσω μαζί μέσω email?

    ΑπάντησηΔιαγραφή