ΦΡΑΟΥΛΕΝΙΟ ΜΟΥΣ

Ξέρω ότι πολλές φορές έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα blogs αντίστοιχες συνταγές αλλά, μια και πριν μερικές μέρες έφτιαξα αυτό το νόστιμο και ελαφρύ γλυκάκι, σας το δίνω σήμερα σε περίπτωση που κάποιοι θέλετε να το φτιάξετε!
- 2 κουτιά ζελέ φράουλα ή κεράσι
- 1 κούπα φράουλες
- 1 γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- 1 φακελάκι φυτική κρέμα (εγώ βάζω Garni)
Σε δύο ποτήρια βραστό νερό διαλύουμε τα δύο κουτιά ζελέ. Όπως είναι, τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει το μίγμα και να αρχίσει λίγο να πήζει (γίνεται σαν μέλι στη υφή όταν αρχίσει να πήζει). Εντωμεταξύ πολτοποιούμε στο multi τις φράουλες και χτυπάμε το Garni να γίνει σφιχτή κρέμα. Βγάζουμε το ζελέ από το ψυγείο, προσθέτουμε ανακατεύοντας με τον αυγοδάρτη τις φράουλες, το γιαούρτι και τέλος το Garni. Βάζουμε το μίγμα σε φόρμα για ζελέ ή σε απλά μπωλάκια και το αφήνουμε 3-4 ώρες στο ψυγείο. Μετά μπορούμε άνετα να το ξεφορμάρουμε και να το απολαύσουμε!

4 σχόλια:

  1. σημασία δεν έχει αν έχουν δημοσιευτεί και παλιότερα οι συνταγές, εκείνο που μετράει είναι ότι φτιάχνουμε για τους αγαπημένους μας συνταγές με αγάπη και τις μοιραζόμαστε με ανθρώπους τους περισσότερους αγνώστους που ίσως θελήσουν να τις δοκιμάσουν
    αγαπημένο γλυκάκι, για το χρώμα δεν το συζητώ, ονειρεμένο, αυτή η φραουλένια γεύση, ΣΚΟΤΩΝΕΙ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανείς δεν λέει όχι σ' ένα τόσο αρωματικό και δροσερό γλυκάκι Αμαλία μου, όσο απλό κι' αν φαίνεται. Καμμια φορά δε, τα απλά είναι απολαυστικότερα των σύνθετων :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αμαλία μου,
    Ότι φτιάχνεται φτιάχνεται με μεράκι και αγάπη, είναι πάντα όμορφο!
    Γεια στα χέρια σου.

    Καλή εβδομάδα και φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι ζωγραφική! Πρέπει να είστε έξοχα.

    Ένα χαιρετισμό από τον κόσμο της φαντασίας ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή