ΦΡΑΟΥΛΟΓΛΥΚΟ

Καλή εβδομάδα! Περάσατε καλά το διήμερο? Εγώ έχω να ομολογήσω πως όχι, λόγω του άστατου καιρού! Το τι βροχή και κρύο τραβήξαμε στο νησί δε λέγεται! Και μ΄αρέσει που περίμενα να κάνω και μπάνιο, άνθρακες ο θησαυρός! Ας μην γκρινιάζω άλλο όμως, αρκετή γκρίνια και κατά συνέπεια αρνητική ενέργεια λαμβάνουμε ολούθε! Να κάνουμε σήμερα ένα εύκολο, καλοκαιρινό γλυκάκι? Να το κάνουμε! Θα χρειαστούμε (οι ποσότητες είναι για 4-5 μπωλάκια):
- μισό κιλό φράουλες
- 250 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 500 γρ. νερό
- 100 γρ. αλεύρι
- μαρμελάδα φράουλα
Φτιάχνουμε μία απλή κρέμα ως εξής: Ανακατεύουμε το νερό με το ζαχαρούχο γάλα και προσθέτουμε και το αλεύρι να διαλυθεί καλά. Βάζουμε το μίγμα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα. Την αφήνουμε να κρυώσει. Εντωμεταξύ κόβουμε τις φράουλες στα τέσσερα και τις μοιράζουμε στα μπωλάκια μας. Μόλις κρυώσει η κρεμούλα την τοποθετούμε πάνω από τις φράουλες και βάζουμε τα γλυκάκια μας στο ψυγείο. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μαρμελάδα φράουλα μέχρι να γίνει ρευστή και ρίχνουμε μία γεμάτη κουταλιά πάνω σε κάθε μπωλ. Μετά από λίγη ώρα στο ψυγείο είναι έτοιμο το γλυκάκι μας!

*** Η πανεύκολη αυτή κρεμούλα είναι ιδανική για πολλά γλυκά και αρωματίζεται με ό,τι θέλουμε κατά περίπτωση π.χ. με λικέρ μαστίχα, αμαρέττο, πορτοκάλι, βανίλια κλπ. Αν μάλιστα θέλουμε να την χρησιμοποιήσουμε για γαλατόπιτα (είναι ιδανική) προσθέτουμε και δύο αυγά για να γίνει πιο αφράτη!

2 σχόλια:

  1. απλή και γρήγορη, λιγάκι γλυκιά για μένα, αλλά αν τη συνοδεύσω και με φρέσκιες φράουλες που είναι λιγάκι ξινούλες θα έρθει στα γούστα μου, καλή εβδομάδα με καλύτερη διάθεση αυτή τη φορά
    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραίο! Έψαχνα ένα ελαφρύ γιαουρτογλυκό! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή