Καλή μας επιστροφή!!! Περάσατε ωραία? Ανασυνταχθήκατε? Ευχαριστηθήκατε? Ελπίζω πως ναι! Το καλοκαίρι συνεχίζεται ακάθεκτο, με θερμοκρασίες υψηλές που προδιαθέτουν για αποδράσεις κοντινές και μακρινές (για τους πιο τυχερούς) και το φθινόπωρο είναι μία αφηρημένη –ακόμα- σκέψη. Δεν μελαγχολούμε αλλά συνεχίζουμε να κινούμαστε σε πνεύμα διακοπών. Αν και ο Σεπτέμβριος είναι για πολλούς ένας μήνας γεμάτος υποχρεώσεις (που συσσωρεύτηκαν όλο το καλοκαίρι), είναι και ένας μήνας που σηματοδοτεί νέα ξεκινήματα. Ας τον δούμε λοιπόν αισιόδοξα σαν μία ευχάριστη αρχή! Σε μία τέτοια ψυχολογική κατάσταση βρίσκει εμένα το φετινό φθινόπωρο, οι υποχρεώσεις που έχω μπροστά μου είναι (κυριολεκτικά) αναρίθμητες αλλά, η διάθεσή μου είναι αγωνιστική! Τα τελευταία χρόνια είχα αφεθεί να βαλτώσω σε διάφορες καταστάσεις και επιτέλους τώρα οι συγκυρίες και η θέλησή μου με ωθούν σε δράση και αλλαγή. Οδυνηρές καμιά φορά οι αλλαγές αλλά εμπεριέχουν και ευχάριστες πλευρές. Σε αυτές προσδοκώ! Ας μην μακρηγορώ όμως ασύστολα, φτάνει η ψυχανάλυση για σήμερα!
Να δούμε ένα νόστιμο και γρήγορο μεζεδάκι με κοτόπουλο? Αγαπημένες κοτομπουκιές που γίνονται ταχύτατα και τις διακρίνει μεγάλη νοστιμιά! Τη συνταγή μου την έδωσε μία φίλη μου που δεν παραλείπει να ετοιμάζει κοτομπουκιές σε κάθε ευκαιρία! Τα υλικά είναι τα εξής:
700 γραμμάρια (μία συσκευασία) κοτόπουλο στήθος φιλέτο
100 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
100 γραμμάρια παρμεζάνα
ελαιόλαδο
το χυμό ενός λεμονιού ή ενός πορτοκαλιού
1 κ.γ. μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι
Κόβουμε το φιλέτο σε μπουκιές. Παίρνουμε δύο μεγαλούτσικα μπολ. Στο ένα μπολ βάζουμε το λάδι, το λεμόνι, την μουστάρδα, το αλατοπίπερο και χτυπάμε λίγο για να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στο άλλο μπολ βάζουμε την φρυγανιά με την παρμεζάνα. Βουτάμε τις μπουκίτσες στο λαδολεμονομουσταρδομείγμα (!) και μετά στο μείγμα φρυγανιάς-παρμεζάνας. Στρώνουμε στο ταψί μας λαδόκολλα και τοποθετούμε τις κοτομπουκιές. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 στην 2η θέση από κάτω για 20 λεπτά (μην τα πολυψήσετε γιατί θα στεγνώσουν). Για να "σταθεί" καλύτερα η κρούστα είναι προτιμότερο να βάλουμε τις κοτομπουκιές για 1-2 ώρες στο ψυγείο και να τις ψήσουμε μετά!

9 σχόλια:

  1. Υπέροχη συνταγούλα φίλη μου, και πολύ υγιεινή, αφού οι μπουκίτσες ψήνονται στον φούρνο και όχι στο τηγανι.Σ'ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα αγαπητή μου Αμέλια.
    Καλώς όρισες. Χαίρομαι που τα πέρασες τόσο όμορφα. Καλό σου χειμώνα
    Απολαυστική η συνταγή σου.
    Τα συνηθίζουμε εδώ ιδιαίτερα όταν έχουμε κάποια παρέα τα χειμωνιάτικα βράδυα.
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Erifili ευχαριστώ πολύ, είναι ωραίες οι μπουκίτσες, τραγανές και χρυσαφένιες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Dennis καλώς σας βρήκα! Καλό χειμώνα να έχουμε όλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλώς όρισες με τις νοστιμιές σου! Καλό χειμώνα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kαλημέρα, καλό μήνα και καλό Φθινόπωρο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Big mama σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και ανταποδίδω! Να έχουμε υγεία και ένα δημιουργικό φθινοπωροχειμώνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λίλα μακάρι να εισακουστούν οι ευχές σου! Τα καλύτερα και σε σένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μια πρόσκληση για παιχνίδι, σε περιμένει καλή μου στο Blog μου.
    Καλή σου μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή