ΡΟΔΑΚΙΝΑΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ
Ουφ! Αυτή την εποχή κινούμαι σε μία διπλή παράνοια, διπλή γιατί το χάος επικρατεί και στο γραφείο και στο σπίτι! Στο γραφείο αντιμετωπίζω μία κατάσταση άκρως πιεστική, με έχουν ρίξει στα βαθιά και καλούμαι να επιπλεύσω (αν και με βλέπω να "πνίγομαι" τελικά, ελλείψει αντίστοιχων γνώσεων). Στο σπίτι επίκεινται πολλές αλλαγές που αναμιγνύουν ευχάριστα αλλά και δυσάρεστα συναισθήματα. Άντε να περάσει ο Σεπτέμβριος μήπως και καταφέρω να αναγεννηθώ από την τέφρα! Για να γλυκαθώ λοιπόν χθες από τις πίκρες, άνοιξα το ψυγείο αποφασισμένη να φάω μερικά ροδακινάκια. Άνθρακες ο θησαυρός όμως γιατί τα ροδάκινα μου βγήκαν άνοστα και ψιλοξινά! Και αφού είχα γεμίσει το ψυγείο ροδάκινα, κάτι έπρεπε να τα κάνω! Ιδού λοιπόν η συνταγούλα που σκάρωσα: ¨Εκοψα τα ροδάκινα στη μέση (έβγαλα το κουκούτσι φυσικά) και τα έβαλα μέσα σε ένα πυρέξ. Έφτιαξα μία κλασσική κρεμούλα βανίλια (Άνθος αραβοσίτου) και περιέχυσα τα ροδάκινα. Έβαλα το ταψάκι στο φούρνο για ένα τεταρτάκι και τα ροδακινάκια μου μαλάκωσαν μέσα στη μυρωδάτη κρέμα και ήρθαν και καραμέλωσαν και έγιναν γλυκύτατα! Δεν έμεινε ούτε μπουκίτσα, γλυκάθηκα και μου έφυγε (για λίγο δυστυχώς!) η στεναχώρια. Καλό μεσημέρι σε όλους! 

6 σχόλια:

  1. Δυστυχώς, δεν μπορώ να γλυκάνω την καθημερινότητά σου, αλλά εσύ τα κατάφερες σήμερα :))
    Γεια στα χέρια σου και καλό κουράγιο ;)

    Κοχυλένια φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα matriga μου! Ελπίζω να είσαι καλά, έχω μπλέξει λίγο στο γραφείο και δεν σου έστειλα mail να μάθω τα νέα σας. Θα το κάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κράτα άμυνα Αμαλία... είναι ο μόνος τρόπος να αντέξεις. Κι ας πιστύεις ότι τα αποθέματά σου εξαντλήθηκαν.
    Λύσεις πάντα βρίσκονται...δες πως έγιναν τα ροδάκινά σου γλυκά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό κουράγιο! Με ένα γλυκάκι όλα είναι καλύτερα και το δικό σου φαίνεται λαχταριστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απίθανο γλυκάκι.Εχω και εγώ πολλά ροδάκινα και σκέφτομαι με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή στον φούρνο, να τα κάνω μαρμελάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Penelope μου ευχαριστώ, μπα, τα αποθέματα δεν εξαντλούνται, έχω το παιδάκι μου να φροντίσω οπότε δεν με παίρνει! Μακάρι να έχουμε την υγεία μας και όλα τα άλλα, που θα πάει, θα λυθούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή