ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ


Αυτές τις μέρες αποφάσισα, στο πλαίσιο της γενικής αναδιοργάνωσης που επιβάλλεται λόγω εποχής, να αναδιοργανώσω πρώτα το σπίτι μου και μετά τον εαυτό μου (εξωτερικά σε πρώτη φάση). Το σχέδιο-σπίτι ολοκληρώθηκε σχεδόν, είχα βαψίματα, κάποια καινούρια έπιπλα για το παιδικό δωμάτιο, κάποιους πίνακες που άλλαξαν κορνίζες και απέκτησαν πιο φρέσκια εμφάνιση και ένα γενικό συμμάζεμα σε ντουλάπες και ντουλάπια. Είμαι σε καλή φάση εκεί! Όσο για τη δική μου εξωτερική αναδιοργάνωση, αποφάσισα επιτέλους να ξεκινήσω μία προσπάθεια για να χάσω αυτά τα περιβόητα κιλά που έχω αποκτήσει τα τελευταία χρόνια ! Στο πλαίσιο αυτής της φιλόδοξης προσπάθειας (!) τις προηγούμενες ημέρες ετοίμασα μία ελαφριά συνταγή με μοσχαράκι που έγινε νοστιμότατο και δεν θύμιζε σε τίποτα άνοστο φαγητό διαίτης.
Για να το ετοιμάσω έκοψα το μοσχαράκι (περίπου ½ κιλό) σε μπουκίτσες και το τσιγάρισα στην κατσαρόλα με 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ένα τριμμένο κρεμμύδι. Σε μία κούπα τσαγιού έβαλα καυτό νερό και μέσα διέλυσα 1 κύβο λαχανικών και 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα. Με αυτό το μίγμα έσβησα το κρέας. Έκοψα σε μεγάλα κομμάτια 3 χρωματιστές πιπεριές και μερικά μανιτάρια και τα έριξα μέσα. Αλάτι, πιπέρι, λίγο κάρυ και το άφησα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρεατάκι και να μείνει με λίγη-πεντανόστιμη- σαλτσούλα. Με τον ίδιο φυσικά τρόπο μπορούμε να κάνουμε και χοιρινό ή κοτόπουλο. Προσεχώς και άλλες ελαφριές συνταγούλες καθότι τα κιλά που πρέπει να ξεφορτωθώ είναι αρκετά και αναλόγως η διαδικασία προβλέπεται κάθε άλλο παρά σύντομη!

8 σχόλια:

  1. Αμαλία όλα θα πάνε καλά με την εξωτερική σου αναδιοργάνωση εφόσον το θέλεις και δεν το δεις ως "καταναγκαστική" διαδικασία.

    Αναδιοργάνωση του παιδικού χώρου έκανα κι' εγώ το καλοκαίρι που μας πέρασε. Είναι ένα από τα "πρέπει" καθώς τα παιδιάκια μας μεγαλώνουν με γρήγορους ρυθμούς...
    Ε! και μέσα σ' αυτά τα πλαίσια συμπαρασύρεται και το υπόλοιπο σπίτι με μικρές ή μεγάλες πινελίες.
    Να το απολαύσετε λοιπόν εύχομαι με την ψυχή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θυμάμαι Penelope ότι έψαχνες για αυτοκόλλητα πριν καιρό για το παιδικό δωμάτιο, υποθέτω ότι βρήκες ε? Κι εγώ αναγκάστηκα να δράσω αστραπιαία μέσα στο Σεπτέμβρη γιατί η μικρή πια δεν χωρούσε στο "μωρουδίστικο" όπως έλεγε, κρεβατάκι της κι έτσι πλέον έχει ένα που ταιριάζει σε μεγάλη κοπέλα (όπως επίσης λέει η ίδια). Και, όπως και εσύ λες, ευκαιρίας δοθείσης η ανανέωση επεκτάθηκε και σε άλλα δωμάτια, άσε που εκκρεμεί και βάψιμο του σαλονιού, το οποίο βαριέμαι αφάνταστα αλλά δεν θα το αποφύγω μέσα στον Οκτώβρη! Καλά να είμαστε και να χαρούμε όλες τις αλλαγές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλοι είμαστε σε περίοδο αναδιοργάνωσης.... Καλή επιτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αχ! και αυτό εγώ το κάνω..Η Αχτίδα μου όταν ακούει για ανακαίνιση ..εξαφανίζεται! Το φαγητό πολύ όμορφη συνταγή!Καλό Χειμώνα πια σας εύχομαι κυρία μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ ωραίο και πολύχρωμο το φαγάκι σου! Καλό κουράγιο στην γενική αναδιοργάνωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Manousina μου ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δημήτρη ευχαριστώ, μακάρι να μπορούσα και εγώ να εξαφανιστώ και να τα αναλάβει κάποιος άλλος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Big mama ευχαριστώ, το κουράγιο είναι κάτι που μου χρειάζεται σε μεγάλες δόσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή