ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ
Μία συνάδελφος στο γραφείο σήμερα παρατήρησε πολύ εύστοχα ότι ο καιρός προφανώς έχει ψυχολογικά προβλήματα και χρήζει ψυχολογικής υποστήριξης! Δεν είναι αλήθεια αυτό? Το Σάββατο μας προϊδέασε για μία υπέροχη επερχόμενη άνοιξη και αμέσως μετά, την Κυριακή και πολύ περισσότερο σήμερα, μας έδειξε και πάλι το χειμωνιάτικό του πρόσωπο. Ακόμα και ο καιρός λοιπόν είναι τελικά κυκλοθυμικός (προς μεγάλη μου παρηγοριά καθώς πρόκειται για χαρακτηριστικό που θεωρώ ως το μεγαλύτερό μου κουσούρι!). Χθες, εν μέσω ισχυρών ανέμων και ψύχρας, επισκέφθηκα με καλή παρέα ένα πολύ ωραίο ινδικό εστιατόριο στη Ν.Μάκρη, ταπεινό αλλά καθαρό το περιβάλλον, αξιόλογες οι γεύσεις, ευγενέστατοι οι Ινδοί ιδιοκτήτες. Φάγαμε πολύ νόστιμα (ειδικά ένα πιάτο με κατσικάκι ήταν θεϊκό!), πληρώσαμε λογικά και αντίθετα με άλλες φορές που η ινδική κουζίνα ταλαιπώρησε τα ευαίσθητα στα μπαχαρικά στομαχάκια μας, αυτή τη φορά περιέργως δεν είχαμε κανένα σύμπτωμα δυσπεψίας. Κανονίσαμε ήδη να ξαναπάμε!
Από σήμερα πρέπει να επανέλθω στα πιο ελαφριά πιάτα για να ισοσταθμίσω την παρασπονδία, επειδή όμως ελαφρύ δεν ισούται αυτόματα με άνοστο, να δούμε ένα νόστιμο πιάτο με γαλοπούλα και μυρωδικά. Τα υλικά που απαιτούνται:
- 2 φιλέτα γαλοπούλας σε κομμάτια (ή κοτόπουλου φυσικά)
- 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
- 2 πιπεριές (όχι πράσινες) σε λουρίδες
- 1/3 κούπας λευκό κρασί
- χυμό από 1 λεμόνι
- θυμάρι, αλατοπίπερο
Αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια της γαλοπούλας. Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίζουμε τη γαλοπούλα, μέχρι να μαλακώσει καλά και να ροδίσει. Κατόπιν προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και τα λαχανικά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγο να βράσει σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμισθεί. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το θυμάρι και αφήνουμε να σιγοβράσει λίγο μέχρι να μελώσει το φαγητό. Σερβίρουμε με ρυζάκι ή πατατούλες φούρνου (όπως εγώ). Καλή εβδομάδα να έχουμε!

11 σχόλια:

  1. Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Όντως η άνοιξη φέτος μας προέκυψε...ντροπαλή!! Αρνείται να εμφανιστεί επισήμως να τελειώνουμε πια με τον χειμώνα!
    Ωραιότατο το φαγητό με τη γαλοπούλα κι ελαφρύ απ'ότι φαίνεται!
    Υ.Γ.: Λατρεύω την ινδική κουζίνα αλλά δυστυχώς δεν έχω επισκεφτεί κάποιο της προκοπής. Και δυστυχώς μένω μακριά από τη Νέα Μάκρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Crispy κι εγώ μακριά μένω, εκδρομούλα έκανα ημερήσια (όπως στο σχολείο!) και άξιζε τον κόπο τελικά. Ειδικά ενόψει καλοκαιριού, μπορεί να σου προκύψει κάποια στιγμή σε συνδυασμό με θαλασσινή απόδραση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πιάτο σου πολύ ωραίο το κάνω συχνά προσθέτοντας και μανιτάρια.
    Αν θέλεις μας δίνεις περισσότερες πληροφορίες για το ινδικό.
    Καλή εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φυσικά νας σας δώσω Ξανθή, είναι πάνω στη Λ.Μαραθώνος στη διασταύρωση με το δρόμο που πηγαίνει προς τον Τύμβο του Μαραθώνα και έχει το (πρωτότυπο για ινδικό!) όνομα Taj Mahal!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπώ πολύ την γαλοπούλα μα όποτε την έφτιαξε οΔημήτρης δεν την βρήκα και εξαιρετική όπως την φτιάχνει( μη του πείτε τίποτε!) όμως αντιθέτως τρελλαίνομαι για σνίτσελ γαλοπούλας.Οπότε. κρατώ τη συνταγή να δω αν έχει τελικά την νοστιμιά που θέλω.Καλή εβδομάδα γλυκιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ωραίο φαγητάκι φαίνεται...και όσο για την Άνοιξη, ελπίζω να μπει επιτέλους με τον ερχομό του Απρίλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ωραίο το φαγάκι σου και μοσχομυρωδάτο:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητή μου Αμαλία καλή σου μέρα.
    Ακόμη δεν είμαι έτοιμος απόπ τα μάτια μου
    Πέρασα απλά να σου πω μια καλημέρα.
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπέροχη η συνταγή σου, μέχρι εδώ
    έφθασε η μυρωδιά της.
    Να είσαι πάντα καλά.
    Mimosa

    ΑπάντησηΔιαγραφή