ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ!

ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ!
Ο Μάιος μας έφτασε αλλά δεν μας καλοφέρεται, προς το παρόν τουλάχιστον επιδεικνύει αγένεια ως οικοδεσπότης! Βγήκα κι εγώ την Κυριακή να τον προϋπαντήσω, να τον τιμήσω με λουλούδια και καλή διάθεση και αυτός, αγενέστατος, πώς το ξεπληρώνει? Βροχές (που θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα όπως πληροφορήθηκα) και ψύχρα τις επόμενες μέρες! Ξέχασε τους καλούς του τρόπους ο αγαπημένος μας μήνας, μάλλον έπεσε κι αυτός θύμα της γενικευμένης κακής διάθεσης. Να τον πείραξε το ΔΝΤ? Η υστέρηση εσόδων? Η ραδιενέργεια? Ο λονδρέζικος γάμος? Πού να ξέρει κανείς πώς σκέφτονται οι μήνες! Αχ, αν είναι να αντιδρούν έτσι οι μήνες, εμείς οι πολύπαθοι τι πρέπει να κάνουμε? Σε πείσμα λοιπόν των νεύρων του και ίσως για να ανεβάσω λίγο τη δική μου διάθεση που λόγω άπειρων υποχρεώσεων έχει κατακρημνιστεί, μας προσφέρω λίγα όμορφα λουλουδάκια! Πού θα πάει, θα φτιάξει ο καιρός, λίγη υπομονή και το καλοκαιράκι πλησιάζει! Τα λέω εδώ για να πειστώ κι εγώ, να ανεβάσω τη δική μου διάθεση καθώς τις τελευταίες ημέρες αντιμετωπίζω απανωτά "χτυπήματα" υποχρεώσεων και σε επίπεδο χρόνου αλλά και χρημάτων, υποχρεώσεων που ξεφυτρώνουν ανεξέλεγκτα. Η πρώτη αντίδραση είναι ο πανικός, σε δεύτερη ανάγνωση σηκώνω τα μανίκια και ξεκινάω δουλειά. 'Αραγε συμβαίνει και σε σας ή είναι κάτι συμπαντικό, ειδικά σχεδιασμένο για εμένα? Ας απαντήσει όποιος έχει την καλή διάθεση!
Πέραν της γκρίνιας για την...σκληρή μου μοίρα, να ευχηθώ σε όλους ένα καλό και πολύχρωμο μήνα!

14 σχόλια:

  1. Καλημέρα και καλό μήνα!
    Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η Άνοιξη είναι πολύ περίεργη φέτος. Χθες είχε μια υπέροχη μέρα, τουλάχιστον σε μένα μου έδωσε τέτοια ψυχική ώθηση που είχα κέφι όλη μέρα. Μέχρι και τα καλοκαιρινά ήμουν έτοιμη να κατεβάσω!!
    Σήμερα κι ο καιρός είναι απαίσιος ....και τα καλοκαιρινά μάλλον θα αργήσουν να κατέβουν!!
    Τι να πω...Αυτά τα σκαμπανεβάσματα του καιρού κι οι γλυκές μέρες που αργούν να έρθουν σε συνδυασμό με την κάκιστη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα βάζουν σε δοκιμασία τις αντοχές μας.
    Υπήρχε ένα τραγούδι που αν δεν κάνω λάθος έλεγε :''Υπομονή κι ο ουρανός θα γίνει πιο γαλανός''...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι να γίνει ο ουρανός πιο γαλανός μήπως και συμπαρασύρει και την διάθεση! Όσο για τα καλοκαιρινά... έχω 1 μήνα τώρα που ετοιμάζομαι να τα κατεβάσω και το πλάνο όλο και αναβάλλεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα και καλό μήνα! Υπομονή Amelie και αισιοδοξία (απ' όπου και αν μπορούμε να την αντλήσουμε). Εύχομαι και σε σένα και σ'όλους μας τα καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα!
    Αυτός ο καιρός όντως είναι πολύ εκνευριστικός, χώρια που όλες οι δουλειές πάνε από αναβολή σε αναβολή...μου αρέσει που ήθελα να σηκώσω και τα χαλιά...ναι, καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σοφία Ζ. ευχαριστώ για το θετικό μήνυμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έφη άστο αυτό, τα χαλιά είναι ένα ακόμα πρόγραμμα σε εκκρεμότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα και Καλό Μήνα έστω κι αν αυτός μας φέρεται έτσι όπως μας φέρεται, λες να τον πείραξαν όλα τούτα που αναφέρεις;;
    Κι εγώ είμαι στα χάλια μου κι από προσωπικά θέματα αλλά περισσότερο από ΟΛΑ τα άλλα.
    Ας μην τους κάνουμε το χατήρι όμως!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πάντοτε άστατος ήταν ο Μάιος, με πολλές βροχές, απλώς τώρα έχουμε πολλά να μας βασανίζουν και λαχταράμε περισσότερο τις ηλιόλουστες μέρες που μας φωτίζουν, Έλληνες είμαστε παιδιά του φωτός και το λαχταράμε, όσο κι αν μας σκοτεινιάζουν οι έννοιες

    καλό μήνα αν και καθυστηρημένα!!
    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έτσι μπράβο Αμαλία μου! Με "πείσμα" και "επιμονή" σε όλα γιατί όπως λέει και ο ποιητής: για να γυρίσει ο ήλιος...θέλει δουλειά πολύ"
    Υγεία κυρά μου και όλα θα φτιάξουν...και ο καιρός φυσικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλό κουράγιο και σε σένα Ξανθή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλό μήνα Γαστερόπληξ και ας ελπίσουμε σύντομα σε ηλιόλουστες μέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Penelope ο καιρός είναι απλώς το κερασάκι στην τούρτα, μακάρι να ληταν μόνο αυτό! Αλλά φυσικά έχεις δίκιο, μόνο υγεία να έχουμε και όλα τα άλλα τα καταφέρνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καλό μήνα και ελπίδα και όλα θα πάνε καλά...ακόμα κι ο καιρός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητή μυο Αμαλία
    Η περιπέτεια με τα μάτια μου τελείωσε
    Επανήλθα στα Εφτάνησα
    Αν θέλεις πέρασε
    Νάσαι καλά
    Ντένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή