ΣΑΛΑΤΑ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού σήμερα και προσφέρεται για παραμονή στο σπίτι. Πολυτέλεια όμως αποτελεί αυτό για τους περισσότερους απο εμάς, καθώς πρέπει να είμαστε παρόντες στις δουλειές μας και μάλιστα, μερικοί από εμάς πολύ-πολύ πρωί! Αχ! Αυτό το πρωινό ξύπνημα δεν μπορώ με τίποτα να το συνηθίσω, μαύρη νύχτα έξω, χτυπάει το ξυπνητήρι και τις περισσότερες φορές μου έρχεται να το αγνοήσω και να αλλάξω πλευρό! Γίνεται όμως? Δυστυχώς όχι! Νύχτα σηκώνομαι, νύχτα βγαίνω από το σπίτι, νύχτα φτάνω στο γραφείο. Βάρβαρα πράγματα!
Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν πολύ ευχάριστο για μένα, είδα πολλούς φίλους που είχα καιρό να δω, έτυχαν μαζεμένες οι συναθροίσεις και το σπίτι ήταν γεμάτο συνέχεια, από την Παρασκευή το βράδυ μέχρι και την Κυριακή. Ωραία περάσαμε! Ετοίμασα διάφορα πράγματα, συνοδευτικά για τον καφέ, μεζεδάκια, φαγητά, πήραν φωτιά κυριολεκτικά οι κατσαρόλες και τα ταψιά! Μεσα σε όλα αυτά ετοίμασα και μία ωραία σαλάτα με ψητά λαχανικά που ετοιμάζεται από την προηγούμενη και είναι εύκολη λύση για συνοδευτικό. Εγώ τα λαχανικά τα ψήνω σε αυτή τη συσκευή που ονομάζεται "ρομποτάκι", η οποία με έχει βολέψει πάρα πολύ ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με ψητά (κρέατα, πουλερικά, ψάρια και λαχανικά) αλλά τώρα θα γράψω την ίδια εκδοχή με πιο απλά σκεύη, δηλαδή τηγάνι!
Για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα βάζουμε τα ακόλουθα λαχανικά στην ποσότητα που θέλουμε: πολύχρωμές πιπεριές (όχι πράσινες όμως), κολοκυθάκια, μανιτάρια, λίγο τριμμένο κρεμμύδι. Τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Σε αντικολλητικό τηγάνι, με ελάχιστο λάδι μαραίνουμε καλά τα λαχανικά. Συγχρόνως τα αλατοπιπερώνουμε.  Όταν μαλακώσουν, τα βάζουμε σε μεγάλο μπωλ μαζί με όλους τους χυμούς που υπάρχουν στο τηγάνι, δοκιμάζουμε αν χρειάζεται λίγο αλάτι ακόμα και προσθέτουμε μία χούφτα ξανθές σταφίδες και μία χούφτα κουκουνάρια. Ανακατεύουμε καλά, βάζουμε τα λαχανικά σε μία σαλατιέρα και τα αφήνουμε στο ψυγείο να αναμιχθούν καλά οι γεύσεις τους. Την ώρα που θα σεβίρουμε, αν θέλουμε, βάζουμε από πάνω κάποιο τυρί που να έχει λίγο ξυνή γεύση (για να εξισορροπεί η γλυκύτητα από τα λαχανικά και τις σταφίδες) όπως κατίκι ή ξυνομυζήθρα. Δοκιμάστε την σαλατούλα αυτή, είναι πάντα επιτυχημένη και δεν μένει ούτε μπουκιά!

4 σχόλια:

  1. Ψήφος εμπιστοσύνης στην ξυνομυζήθρα σίγουρα!!
    Τα πρωϊνά ξυπνήματα δεν με ενοχλούν καθόλου...εκείνο που δεν κατάφερα ποτέ να συνηθίσω μετά από τόσα χρόνια δουλειάς είναι τα μετά τις βραδινο-απογευματινά...γιατί έτσι χάνεις όλη πια τη μέρα, αλλά και το απόγευμα και το σούρουπο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ!!! ΤΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΤΟ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ, ΕΠΙΣΗΣ ΦΥΛΑΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ ΓΙΑ ΣΑΛΑΤΑ Η ΓΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραιότατη και δροσερή το βραβείο όλο δικό σας....http://executivecook.blogspot.com/2012/01/blog-post_27.html και καλά μαγειρέματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή