ΚΑΡΟΤΟΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ

Άνοιξη και Σαρακοστή πάνε πακέτο! Όταν μάλιστα η άνοιξη έχει όλα τα χαρακτηριστικά του καιρού της δηλαδή ηλιοφάνεια και ζεστούλα, όπως είναι οι μέρες που διανύουμε, ανεβαίνει λίγο και η διάθεσή μας και αρχίζουμε τις ετοιμασίες για το Πάσχα που χτυπάει πια την πόρτα μας!
Ένα κλασσικό νηστίσιμο φαγάκι είναι το λαχανόρυζο, που στην περίπτωσή μου έγινε καροτολαχανόρυζο για να αξιοποιήσω και 2-3 καροτάκια που είχαν ξεμείνει στο ψυγείο.
Για μία κανονικού μεγέθους κατσαρόλα χρειαζόμαστε:
4 κούπες τριμμένο λάχανο,
1 ψιλοκομμένο πράσο
2-3 τριμμένα καρότα
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι καρολίνα
1 νεροπότηρο ντομάτα κονκασέ
1 φλιτζάνι καφέ ελαιόλαδο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1 πρέζα κανέλα, αλάτι, πάπρικα (βάζω και γλυκιά και καυτερή) Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ταυτοχρόνως το τριμμένο κρεμμυδάκι και το πράσο, μαζί με το ρύζι. Μόλις στεγνώσει η κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάχανο και τα καρότα και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθούν ελαφρά. Προσθέτουμε το κρασί, αφήνουμε να πάρει βράση και να εξατμιστεί το αλκοόλ και αμέσως μετά προσθέτουμε τη ντομάτα. Ρίχνουμε την κανέλα, το αλάτι και την πάπρικα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Βράζουμε (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι εντωμεταξύ) μέχρι να πάρει την όψη ενός χυλωμένου ριζότου και να έχει τραβήξει όλα τα υγρά.

1 σχόλιο:

  1. Δεν το έχω ξαναδοκιμάσει με καρότο ειλικρινά πολύ ωραία ιδέα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή