ΠΑΓΩΤΟ ΦΡΑΟΥΛΑ

Στο σπίτι μας, καθότι γυναικοκρατούμενο, υπάρχει μεγάλη αδυναμία στο ροζ χρώμα! Αναφέρομαι κυρίως στη διακόσμηση του σπιτιού (καλά, όχι και όλου, δεν είμαστε και ο παράδεισος της Barbie!), αλλά όταν μπορούμε να επεκταθούμε και σε άλλα ροζ στοιχεία, είμαστε πολύ ικανοποιημένες μαμά και κόρη. Ένα τέτοιο στοιχείο που διαθέτει απαλό αλλά γεμάτο ζωντάνια ροδαλό χρώμα είναι το παγωτό φράουλα, η μεγάλη, αξεπέραστη αδυναμία της Νατάσας! Για την παρασκευή του χρησιμοποιώ μία πολύ απλή συνταγή του κ.Παρλιάρου που δίνει όμως νοστιμότατο παγωτό με εξαιρετικά φραουλένια γεύση. Χρειαζόμαστε:
400 γρ. φράουλες 500 γρ. γάλα φρέσκο
250 γρ. ζάχαρη άχνη
Πολτοποιούμε τις φράουλες πάρα πολύ καλά στο μούλτι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Εάν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή (όπως εγώ), τοποθετούμε το μίγμα στην κατάψυξη σε ένα μεγάλο μπωλ και το χτυπάμε ανά μισή ώρα με ένα σύρμα για 5-6 φορές.  Μετά το τελευταίο χτύπημα εγώ γέμισα τις θήκες με τα ενσωματωμένα ξυλάκια αλλά φυσικά περίσσεψε και άλλο που το άφησα να παγώσει κανονικά στο μπωλ. Σούπερ δροσερό παγωτό χωρίς πολλά λιπαρά!

3 σχόλια:

  1. Ιωάννα19/7/12 14:00

    Ευπρόσδεκτο ένα δροσερό παγωτάκι στην καρδιά του καλοκαιριού! Πόσο μάλλον όταν είναι εύκολο, γρήγορο και με λίγα υλικά, σε καλεί να το παρασκευάσεις άμεσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρα πολύ εύκολο, οπωσδήποτε νόστιμο και εξαιρετικό για τα παιδάκια!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή