ΕΝΑ ΝΟΣΤΙΜΟ ΚΕΪΚ ΓΙΑ ΚΕΡΑΣΜΑ

Καλημέρα και καλή Κυριακή να έχουμε! Σήμερα το πρωί σηκώθηκα νωρίς από το κρεβατάκι μου (παιδικό πάρτυ στο πρόγραμμα!) και είπα, πριν ετοιμαστώ, να ρίξω μιά ματιά στα μαγειρέματά μας. Εκεί λοιπόν με περίμενε μιά πολύ ευχάριστη έκπληξη, τα πανέμορφα δωράκια της Μάρθας από το http://marthaskitchenette. Την ευχαριστώ θερμά! Επειδή τώρα πρέπει να φύγω για το πάρτυ που λέγαμε, σας κερνάω ένα κομμάτι νόστιμο κέικ βανίλιας και το μεσημέρι θα συμπληρώσω τη συνταγή . Καλή συνέχεια σε ο,τι κάνετε!
Επέστρεψα δριμύτερη! Και τώρα τα υλικά του κέικ:
1 κούπα βούτυρο 
1 1/2 κούπα ζάχαρη
3 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κουταλάκι σόδα
1/2 κουταλάκι αλάτι
1 γιαούρτι
4 αυγά
2 φακελάκια βανίλια
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στη μεσαία τα χύτητα του μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Μετά προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Το μίγμα θα πρέπει να διπλασιαστεί σε όγκο. Βουτυρώνουμε καλά ένα ορθογώνιο πυρέξ και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Απλώνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, περίπου μία ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει μέσα στο ταψί και μετά κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Αυτό το κέικ διατηρείται για αρκετό καιρό και στην κατάψυξη, εγώ μάλιστα έχω κάθε κομμάτι σε σακουλάκι και ετσι πάντα μου βρίσκεται φρεσκότατο γλυκάκι για ξαφνικούς επισκέπτες ή για κρίσεις υπογλυκαιμίας!

4 σχόλια:

  1. Δεν λέω ποτέ όχι σε ένα αφράτο κομμάτι κέικ για να συνοδέψω με αυτό τον ελληνικό καφέ μου! Και το δικό σου Amelie μου έχει εμφάνιση που σκίζει!
    Μπράβο και για τα δωράκια, πάντα έτσι τυχερούλα εύχομαι!
    Φιλιά και καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ θα ευχηθώ η τύχη να είναι πάντα μαζί σου καλή από δω και πέρα! Όσο για το μυρωδάτο κεκάκι...είμαι σίγουρη ότι τώρα πια θα έχει εξαφανιστεί :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σ΄ευχαριστώ πολύ Ερμιόνη, χάρηκα ιδιαίτερα γιατί είναι πρώτη φορά που κερδίζω κάτι, δεν διακρίνομαι για την τύχη μου σε κληρώσεις και άλλες συναφείς διαδικασίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ Πηνελόπη! Η αλήθεια είναι ότι έχουν μείνει μερικά (λιγοστά είναι η αλήθεια) κομμάτια στην κατάψυξη για το κολατσιό του σχολείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή