ΚΟΤΟΠΙΤΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ

Βροχερό το σκηνικό, μούσκεμα η υποφαινόμενη καθώς μετακινούμαι με σκουτεράκι ...χαμηλού κυβισμού. Πρωί-πρωί έγινα ωσάν κάτοικος της Λιμνούπολης και τώρα προσπαθώ να στεγνώσω στο γραφείο, ξεκίνησε χάλια η μέρα σήμερα και έπεται συνέχεια, έχουμε και αναχώρηση βλέπετε! Τέλος πάντων, ας προσπαθήσω να ξεχάσω τον πόνο μου τρώγοντας μία νόστιμη κοτοπιτούλα που έφτιαξα χθες το βράδυ και ενδείκνυται για κολατσιό, είναι χορταστική και δεν χρειάζεται ζέσταμα.
Ξεκινάμε βράζοντας 2 στήθη κοτόπουλου μαζί με 2 μεγάλα κρεμμύδια. Μόλις κοντεύουν να βράσουν ασχολούμαστε με τη ζύμη.
Για τη ζύμη θα χρησιμοποιήσουμε ή την έτοιμη κουρού, ή μία εύκολη χειροποίητη που γίνεται με 2 στραγγιστά γιαούρτια, 1 κεσεδάκι (από αυτά που είχαν μέσα τα γιαούρτια) ελαιόλαδο, 1 μικρό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και λίγο αλάτι. Τα ανακατεύουμε όλα σε ένα μπωλ και η ζύμη είναι έτοιμη!
Αφού αφήσουμε τη ζύμη μας να ξεκουραστεί (ή να ξεπαγώσει, αν χρησιμοποιήσουμε την έτοιμη κουρού), παίρνουμε το βρασμένο κοτόπουλου, το κόβουμε κομματάκια και λυώνουμε στο μπλέντερ τα 2 κρεμμύδια. Τα προσθέτουμε και αυτά στο κοτόπουλο. Φτιάχνουμε μία σφικτή μπεσαμέλ ως εξής: βάζουμε σε κατσαρολάκι 2 κούπες τσαγιού γάλα. Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 6 κουταλιές σούπας βούτυρο (ή και ελαιόλαδο) και ξανθαίνουμε 6 κουταλιές σούπας αλεύρι μέχρι να πάρουν χρώμα. Μόλις χρυσίσει το μίγμα και ανακατεύοντας ζωηρά, προσθέτουμε το καυτό γάλα και ανακατεύουμε λίγο μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κοτόπουλο, μία χούφτα τριμμένα κίτρινα τυριά και αλατοπίπερο, αφού δοκιμάσουμε πριν. Έτοιμη και η γέμιση!
Κόβουμε παραλληλόγραμα κομμάτια από το φύλλο της ζύμης, βάζουμε μέσα αρκετή γέμιση (για μία ατομική κοτόπιτα εγώ έβαλα δύο μεγάλες γεμάτες κουταλιές της σούπας), κλείνουμε τη ζύμη σχηματίζοντας τρίγωνα και τα αλείφουμε με αυγουλάκι χτυπημένο. Ψήνουμε στο φούρνο, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.

8 σχόλια:

  1. Κουράγιο με την βροχή τώρα τουλάχιστον είδα οτι έκοψε οπότε η επιστροφή σου σπίτι θα είναι στεγνή.
    Τα κοτοπιτάκια σου τέλεια άντε να πάνε τα φαρμάκια κάτω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοτόπουλο και τυρένια μπεσαμέλ τυλιγμένα σε ροδοψημένη ζύμη!
    Απλά θεσπέσια η πρότασή σου Αμαλία!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ροδάνθη μου δυστυχώς διαψεύστηκες, βράχηκα ΚΑΙ στη επιστροφή! Ουφ, άτιμη κοινωνία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου Ερμιόνη! Την ωραία αυτή γέμιση τη χρησιμοποιώ και σε κρέπες, ταιριάζει τέλεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σήμερα φαντάζομαι πως θα έφτασες καλύτερα Αμαλία μου :-)

    Πολύ ωραίες κοτόπιτες και με βρίσκεις να είμαι μαζί σου με τον τρόπο παρασκευής τους και για κολατσιό στη δουλειά και το σχολείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πηνελόπη σήμερα ο ήλιος λάμπει και τα πουλάκια κελαηδάνε! Λόγω του μεταφορικού μου μέσου δεν είμαι ένθερμη οπαδός της βροχής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή