ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ MUFFINS

Καλή εβδομάδα να έχουμε, με απίστευτη υγρασία εδώ στην Αθήνα. Ο αέρας είναι τόσο βαρύς που κυριολεκτικά θα μπορούσε να κοπεί με μαχαίρι, όπως λένε και οι λογοτέχνες στα μυθιστορήματα. Μάταια έκανα τις ντουλάπες μου άρον-άρον, τις έπλυνα, αέρισα τα ρούχα, μάζεψα τα καλοκαιρινά και έβγαλα τα χειμωνιάτικα (γιατί άραγε); Προς το παρόν δεν βλέπω να χρειάζονται! Πάλι καλά που δεν έστρωσα και τα χαλιά με τη φούρια που μ´ έπιασε. Εν μέσω της γενικής προκοπής που με κατέλαβε, είπα να φτιάξω και μερικά muffins σοκολατένια. Εύκολη η συνταγή αλλά δοκιμασμένη:
2 φλ.τσαγιού κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. μπέικιν
1/2 φλ.τσαγιού κοσκινισμένο κακάο
1/4 κ..γ. αλάτι
3/4 φλ.τσαγιού γάλα
125 γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
1 φλ.τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλ.τσαγιού σταγόνες κουβερτούρα2 κ.σ. λικέρ πορτοκάλι ή αμαρέττοΣε μπωλ αναμιγνύουμε όλα τα στερεά υλικά. Με το μίξερ χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά και μετά το γάλα. Σιγά-σιγά προσθέτουμε το μίγμα του αλευριού, τη σοκολάτα και το λικέρ. Γεμίζουμε λίγο πάνω από το μισό τις θήκες από το μαφινοταψάκι (που έχουμε βουτυρώσει καλά ή στρώσει με τις χάρτινες μαφινοθηκούλες) και ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. 

4 σχόλια:

  1. Καλημέρα Αμαλία μου!
    Σήμερα ειδικά η ημέρα είναι για βόλτα στην παραλία! Ακόμα δεν έχω βγάλει τα κοντομάνικα και αναρωτιέμαι πόσο ακόμα θα κρατήσει αυτή η καλοκαιρία!
    Με τόσες δουλειές που έκανες, χρειαζόσουν και κάτι γλυκό για να πάρεις δυνάμεις, οπότε τα σοκολατένια μάφινς σου είναι ιδανικά για να σε γεμίσουν ενέργεια!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο ίδιο έργο θεατές Αμαλία μου!
    Κι΄ εγώ στα χαλιά τα μεγάλα "θρενάρισα"...
    Το γλυκάκι λοιπόν ήταν απαραίτητο για να πάει ο "κόπος" μας κάτω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αστα Ερμιόνη, έκανα ολόκληρη ντουλαποεκστρατεία και έπεται συνέχεια, κατά πατάρι μεριά! Εκεί κατοικοεδρεύουν τα χαλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πηνελόπη, να τα στρώσουμε παρέα μπας και ξεχαστούμε με την κουβέντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή