CAKE POPS

Χρόνια Πολλά!!! Με μία...σόδα στο χέρι (για να χωνέψω από το τρελλό φαγοπότι των τελευταίων ημερών) πληκτρολογώ στα βιαστικά τις ευχές μου. Ελπίζω να περάσατε όλοι όσο το δυνατόν ομορφότερα και εύχομαι η καινούρια χρονιά να είναι τουλάχιστον λίγο καλύτερη από αυτή που μας αφήνει!
Θα λείψω μερικές μέρες κι έτσι δημοσιεύω σήμερα τα παιδικά cake pops που έφτιαξα για τη γιορτή της Νατάσας και τα οποία τίμησαν εξίσου τα παιδάκια αλλά και οι...συνοδοί τους! Ανάρπαστα έγιναν! Εύκολα είναι τα cake pops και αποτελούν μία εναλλακτική, πιο παιχνιδιάρικη, πρόταση αντί για το κλασσικό γλυκό, ειδικά όταν πρόκειται για παιδική συνάθροιση. Για να τα φτιάξουμε ξεκινάμε με την παρασκευή ενός κλασσικού κέικ με σοκολάτα, όποια συνταγή έχει και χρησιμοποιεί ο καθένας! Αφού ψήσουμε το κέικ και κρυώσει καλά-καλά, το τρίβουμε με τα χέρια μας σε ψίχουλα μέσα σε ένα μεγάλο μπωλ. Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας μερέντα και ανακατεύουμε/ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλη μερέντα (λίγο-λίγο όμως) μέχρι το μίγμα να γίνει σαν ζύμη και να πλάθεται όπως τα τρουφάκια. Πλάθουμε μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε πιατέλα. Σε μπεν-μαρί (ή στα μικροκύματα) λυωνουμε λευκή ή μαύρη σοκολάτα και βουτάμε ένα ξυλάκι από σουβλάκι (αφού του κόψουμε με ψαλίδι τη μύτη) ή ειδικά ξυλάκια για cake pops που τα βρίσκουμε σε καταστήματα με είδη ζαχαροπλαστικής. Βυθίζουμε κάθε ξυλάκι στο μπαλάκι της ζυμης μέχρι τη μέση περίπου (όχι περισσότερο για να μη διαλυθεί το μπαλάκι). Αφού στερεώσουμε όλα τα μπαλάκια με αντίστοιχα ξυλάκια, τα βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα μέχρι να σφίξουν καλά.
Μόλις παγώσουν καλά ετοιμαζόμαστε για το τελικό στάδιο, αυτό της διακόσμησης. Σε μπεν-μαρί και καλύτερα σε μεγάλο μπρίκι (για να είναι βαθύ) λυώνουμε λευκή ή μαύρη σοκολάτα. Βουτάμε ένα cake pop στη σοκολάτα, το τινάζουμε απαλά να φύγει η περίσσεια και μετά πασπαλίζουμε με χρωματιστή τρούφα, ή με ξηρούς καρπούς, ή με τρίμματα καρύδας ή με ό,τι τέλος πάντων μας αρέσει! Αφού τελειώσουμε, τα βάζουμε λίγο ακόμα στο ψυγείο να στερεοποιηθούν καλά και είμαστε έτοιμοι! Διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου για αρκετές μέρες.
Έξτρα συμβουλή 1: Για να στερεώνετε τα cake pops την ώρα που τα στολίζετε και μέχρι να τελειώσετε με όλα, ο πιο εύκολος τρόπος είναι να μπήγετε τα ξυλάκια τους σε ένα κομμάτι φελιζόλ. Από φελιζόλ είναι και η βάση που έφτιαξα για να τα παρουσιάσω στη γιορτή, αυτή που βλέπετε στην πρώτη φωτογραφία.
Έξτρα συμβουλή 2: Αν δεν έχετε χρόνο να ετοιμάσετε το δικό σας κέικ σαν βάση για τα cake pops, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα έτοιμο του εμπορίου. Έτσι ελαχιστοποιείται και ο χρόνος παρασκευής τους!

5 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία! Γεια στα χέρια σου και καλή Χρονιά με υγεία, ευτυχία και αγάπη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λαχταριστά! Σκέτος πειρασμός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια της Πολλά της Νστάσσας (Αναστασίας,σωστά;) Οι ευχές κρατούν 40 μέρες, οπότε δεν άργησα να ευχηθώ.

    Να την χαίρεσαι και να την δεις όπως η ίδια θα θελήσει!

    Φαντάζομαι ότι τα γλυφιτζουροκεκάκια θα εξαφανίστηκαν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Se ve irresistible luce muy rico me encanta,abrazos y abrazos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή χρονιά, με υγεία, ευτυχία, αγάπη και εξαιρετικές πάντα δημιουργίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή