ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΗ ΧΟΡΤΟΣΟΥΠΑ

Η προηγούμενη εβδομάδα εμπεριείχε μεγάλη ταλαιπωρία για κάποιους από εμάς. Εκτός από ένα θέμα υγείας συγγενικού προσώπου που είχα να αντιμετωπίσω, μου έπεσαν απεργίες στα ΜΜΜ σε συνδυασμό με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς αέρηδες. Ακούγομαι σαν δελτίο καιρού αλλά, πιστέψτε με, η απεργία συνδυαζόμενη με κακό καιρό στην Αθήνα είναι ικανή να τσακίσει τα νεύρα ακόμα και του πιο στωικού ανθρώπου. Όσοι κινείστε στην περιοχή της πρωτεύουσας καταλαβαίνετε τι εννοώ! Στωικός άνθρωπος δυστυχώς δεν είμαι, οπότε ομολογώ ότι πέρασα μία δύσκολη εβδομάδα.
Έφυγαν επιτέλους οι βροχές και οι καταιγίδες (έχω τον πόνο του δίκυκλου γι΄αυτό μου πέφτουν βαριές οι βροχές) και ήρθε η ψυχρούλα. Αυτή λοιπόν η ψυχρούλα στην Αττική, που μεταφράζεται σε τσουχτερό κρύο στα πιο βόρεια της χώρας μας, τραβάει κάποιο ζεστό φαγάκι, χουχουλιάρικο και αχνιστό. Μία καλή πρόταση για τις κρύες μέρες του χειμώνα είναι και η, ενισχυμένη με λουκάνικα, χορτόσουπα. Η σουπίτσα φυσικά επιδέχεται πολλές παραλλαγές στα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσουμε, ανάλογα με το τι διαθέτουμε και τι αγαπάμε, αλλά εγώ θα δώσω σήμερα τη δική μου σύνθεση και ο καθείς πορεύεται αναλόγως.
- Κολοκυθάκια
- Πράσα
- Καρότο
- Κόκκινη πιπεριά
- Πατάτες
- Λίγο σέλινο
- Κρεμμύδι
- Αλατοπίπερο (το αλάτι με προσοχή αν χρησιμοποιήσουμε κύβο λαχανικών)
- 1 κύβο λαχανικών ψυγείου 
- 1 χωριάτικο λουκάνικο (εγώ χρησιμοποίησα χωριάτικο λουκάνικο κοτόπουλου που είναι λίγο πιο ελαφρύ από το κλασσικό) 
Κόβουμε σε κυβάκια όλα τα λαχανικά, σε ροδέλες τα πράσα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σέλινο. Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε ελαφρά όλα τα λαχανικά με ελαιόλαδο και όταν μαραθούν ελαφρά προσθέτουμε ζεστό νερό για να μη διακόψουμε το βρασμό, τον κύβο λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαλακώσουν. Όταν πια είναι έτοιμα και ελαφρώς χυλωμένα, κόβουμε σε ροδέλες το λουκάνικο και σε αντικολλητικό τηγάνι το τσιγαρίζουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Σερβίρουμε τη σούπα σε πιάτα και από πάνω βάζουμε τις ξεροψημένες ροδέλες του λουκάνικου.

12 σχόλια:

  1. Καλημέρα! Ελπίζω όλα να πήγαν καλά με την υγεία του συγγενή σου και να ξεπεράστηκαν τα όποια προβλήματα.
    Χορτόσπουπες , ενισχυμένες με ένα καλό αλλαντικό, είναι κι η δική μου αγαπημένη πρόταση γι'αυτές τις πραγματικά κρύες μέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με τέτοιο καιρό, δεν υπάρχει πιο ωραίο φαγάκι από τις σουπίτσες!
    Πολλά λαχανικά συνδυασμένα με λουκάνικο που αρέσει στους περισσότερους κάνουν ένα πεντανόστιμο φαγάκι που μας γεμίζει δύναμη και θαλπωρή!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μμμμμμμ ... ωραία που φαίνεται !!! Το μόνο που δεν έχω στο ψυγείο είναι πράσο. Γίνεται λες καλή χωρίς αυτό ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Bonjour Crispy! Ναι, ευτυχώς τα προβληματα υγείας φαίνεται να ξεπεράστηκαν! Τα αλλαντικά στις σούπες έχουν κι ένα άλλο πλεονέκτημα για τις μαμάδες: τις καθιστούν κάπως πιο ελκυστικές στα μάτια των παιδιών (χωρίς βέβαια να περιμένουμε και θαύματα, η γκρίνια πάντα υπάρχει, συνδέεται αυτόματα με τη λέξη "λαχανικό").

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ερμιόνη η σουπίτσα είναι ό,τι πρέπει όταν έξω λυσσομανάει ο κρύος άνεμος (το έκανα και ποιητικό το θέμα)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγγελική μια χαρά θα γίνει και άνευ πράσου, βάλε λίγο κρεμμύδι παραπάνω ή, αν έχεις λίγο τριμένο λάχανο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και φυσικά δεν ήσουν "μόνη" σ' αυτήν την ταλαιπωρία!!!!!
    Ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχει και δεύτερη έκδοση σύντομα.

    Όσο για την σουπίτσα, για τους ταλαιπωρημένους ότι πρέπει, κι' ας μην είμαι fun τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλή η σουπίτσα, μάλλον θα παραλείψω τα κολοκυθάκια που δεν συμπαθώ. Αύριο μάλιστα που είναι για μένα μέρα λαϊκής μπορεί να πάρω και καμμιά άλλη ιδέα. Καλό βράδυ, Αμαλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να το ελπίσουμε Πηνελοπη γιατί δεύτερη δόση ταλαιπωρίας τολσο σύντομα δεν την αντέχουμε! Ας πάρουμε πρώτα μια ανάσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αμαλία, αφού έχεις πρόσβαση σε λαΐκή σίγουρα θα σου έρθουν πολλές ιδέες για αντικατάσταση, το φινόκιο πχ σου αρέσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολύ ωραία η σούπα σου Amelie μου! Ό,τι πρέπει για το κρύο που έχει τις τελευταίες μέρες! Μου αρέσει και η ιδέα σου να βάλεις λουκάνικο κοτόπουλου αντί για το κλασικό χοιρινό. Μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αναστασία, το χωριάτικο λουκάνικο κοτόπουλου το φτιάχνει ένας κρεοπώλης που ανακάλυψα τελευταία και είναι πεντανόστιμο και πιο ελαφρύ από το κλασσικό. Διανύω περίοδο δοκιμών προσθέτοντάς το σε διάφορες συνταγές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή