ΤΟ...ΚΥΔΩΝΑΤΟ CHEESECAKE!

Την προηγούμενη εβδομάδα πήγα στο σπίτι μίας αγαπημένης φίλης που μας έκανε το τραπέζι με νοστιμότατα εδέσματα. Τόσο νόστιμα ήταν όλα που γεμίσαμε άπαντες ένα, μετά δεύτερο και κάποιοι και τρίτο πιάτο (ας μην αναφέρω αναλυτικά αν εγώ έμεινα στο δεύτερο γέμισμα ή προχώρησα παρακάτω!). Η προσωπική μου συμβολή ήταν να φέρω το επιδόρπιο, η φιλενάδα μου είχε ζητήσει cheesecake αλλά ήθελα να έχει και μία τσαχπινιά, έτσι για κάτι λίγο διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Έψαξα στις συνταγές μου, ξαναέψαξα, μέχρι που έπεσα πάνω σε μία συνταγή που παρουσίασε πρόσφατα ο Στ.Παρλιάρος στην τηλεοπτική εκπομπή του για cheesecake με κυδώνι. Ως επικάλυψη, αντί να ετοιμάσω τα κυδώνια όπως έλεγε η συνταγή, εγώ έβαλα γλυκό του κουταλιού κυδώνι που είχα φτιάξει πρόσφατα. Το cheesecake έγινε νοστιμότατο, ο συνδυασμός της υπόξινης κρέμας (με την προσθήκη του γιαουρτιού) με το γλυκό του κουταλιού άρεσε σε όλους και σας προτρέπω να το δοκιμάσετε! Δυστυχώς στη φωτογραφία φαίνεται το γλυκό με το στεφάνι (καθώς η φωτό βγήκε πριν το πάω στον προορισμό του) αλλά και η εμφάνισή του ήταν ωραιότατη λόγω του ζωηρού χρώματος του κυδωνιού.

5 σχόλια:

  1. Όταν τα σπιτικά γλυκά του κουταλιού μπαίνουν πάνω σε cheesecakes, το αποτέλεσμα είναι θαυμάσιο!!
    Το συγκεκριμένο μάλιστα είναι το αγαπημένο μου! Πράγματι θα έγινε θαυμάσιο!
    Φιλιά πολλά Αμαλία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα πρέπει να έγινε φανταστικό! Λατρεύω το κυδώνι και δεν μπορώ να αντισταθώ στο τσιζκέικ, άρα ο συνδυασμός τους θα με έβγαζε νοκ-άουτ!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α δεν το είχα σκεφτεί έτσι φαντάζομαι θα ήταν τέλειο,θα μπει στα υπ΄ όψην.
    Να είσαι καλά Αμαλία καλό βράδυ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλό!!!!
    Κι' έχω κατά νου να κάνω κάτι τέτοιο Αμαλία μου μέσα στο Σαββατοκύριακο, αλλά έχω ήδη ετοιμάσει άλλο γλυκάκι (σαν κουταλιού) και αυτό θα βάλω μάλλον.

    Καλό βράδυ και καλό Σαββατοκύριακο εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πού να βάλεις σπιτικό γλυκό και να μην ταιριάζει;;
    Σε cheesecake δεν το είχα σκεφτεί, πολύ καλή η ιδέα σου, το κρατώ στα υπόψιν!
    Καλό απόγευμα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή