ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΚΑΙ ΠΙΧΝΙΔΙΑΡΙΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΠΙΤΣΑΣ

Έχετε καλέσει φίλους στο σπίτι και θέλετε να ετοιμάσετε ένα μεζεδάκι (από την προηγούμενη κατά προτίμηση, μην τρέχετε και τελευταία στιγμή); Έχετε παιδάκια-εγγονάκια-ανηψάκια και θέλετε να ετοιμάζετε κάτι για το σχολείο-κολατσιό που να τους αρέσει και να το τρώνε με ευχαρίστηση; Ετοιμάζετε παιδικό πάρτυ; Θέλετε να κάνετε πικ-νικ στην εξοχή-θάλασσα τώρα που ο καιρός είναι καλός και αναζητάτε κάτι που να μεταφέρεται εύκολα και να τρώγεται ευκολότερα; Αν η απάντηση σε κάποιες από τις προηγούμενες ερωτήσεις είναι καταφατική σας έχω σήμερα μία ωραιότατη πρόταση: ψωμάκια με γεύση πίτσας! Όποτε τα κάνω τυγχάνουν θερμής υποδοχής και αρέσουν πολύ. Για 40 περίπου ψωμάκια θα χρειαστούμε:
250 γρ μαργαρίνη
4 αυγά
1 κ.γ. αλάτι
150 γρ. κίτρινα τυριά τριμμένα
100 γρ. τυρί φέτα τριμμένη
200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
1 πιπεριά κέρατο σε κυβάκια
2 πιπεριές Φλωρίνης σε κυβάκια
2 κ. σούπας κέτσαπ
λίγη πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
περίπου 500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τη μαργαρίνη καλά να αφρατέψει. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με την πάπρικα, το αλάτι, το κέτσαπ. Προσθέτουμε τα τυριά, τα αλλαντικά, τις πιπεριές και ανακατεύουμε να ενωθούν. Τα προσθέτουμε στη μαργαρίνη, ανακατεύουμε απαλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, μέχρι να πετύχουμε μία ζύμη που δε θα κολλάει στα χέρια (μπορεί να πάρει λίγο περισσότερο αλεύρι από τα 500 γραμμάρια). Φτιάχνουμε μπαλάκια ζύμης, σε μέγεθος καρυδιού, τα αραδιάζουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 170° C, για 25 λεπτά περίπου.

7 σχόλια:

  1. Μ' αρέσουν πολύ που είναι πολύχρωμα και εύκολα στην παρασκευή! Σίγουρα σκίζουν και στη γεύση!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εύκολα, νόστιμα, εμφανίσιμα! Τι άλλο να ζητήσει κανείς;;
    Μπορούμε φαντάζομαι να τα βάλουμε και σε θηκούλες για μάφινς ε;
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ηρθε πάνω στην ώρα, θέλουμε αλλαγές στα σνακ και στα καθημερινά μας, βαριόμαστε πολύ τα ίδια! Κρατείται και πάει για δοκιμή! Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναστασία έτσι είναι, πλάκα δεν έχουν έτσι πολύχρωμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ερμιόνη μου δεν έχω δοκιμάσει να τα βάλω σε ταψάκι για μάφινς επειδή η ζύμη δεν είναι υγρή (πλάθεται δηλαδή) οπότε δεν΄ξέρω πως θα συμπεριφερθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έφη συνιστώ τη δοκιμή γιατί δεν έχεις κάτι να χάσεις! Η συνταγή δεν παρουσιάζει κάποια δυσκολία, η τελική γεύση είναι επιτυχημένη και ο συνδυασμός τυγχάνει ευρείας αποδοχής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή