ΜΕΡΕΝΤΟΤΟΥΡΤΑ

Τα σχολεία έκλεισαν και επισήμως ξεκίνησαν οι καλοκαιρινές διακοπές...των παιδιών βέβαια, γιατί οι γονείς συνήθως τώρα πονοκεφαλιάζουν για το ποιος θα κρατήσει τα βλαστάρια τους όλους αυτούς τους μήνες! Στην πρώτη γραμμή επιστράτευσης βρίσκονται οι γιαγιάδες και οι παππούδες στην Αθήνα ή στα χωριά και ακολουθούν κατασκηνώσεις, καλοκαιρινά προγράμματα σχολείων, δήμων, μουσείων και λοιπών ιδρυμάτων. Με το που μπαίνει ο Ιούνιος πάντως, τα πιτσιρίκια είναι ενθουσιασμένα που πλησιάζει το τέλος της σχολικής χρονιάς και οι γονείς έχουν τον προβληματισμό έκδηλο στο βλέμμα τους! Σε αυτή την κατάσταση βρίσκομαι και εγώ κάθε καλοκαίρι και ελλείψει εναλλακτικής, κατ΄ανάγκη δηλαδή, αποτελώ κινητή εγκυκλοπαίδεια για οποιουδήποτε είδους καλοκαιρινή απασχόληση παιδιών διοργανώνεται στην Αθήνα. Αν έχετε κάποια απορία, μπορώ πολύ εύκολα να σας διαφωτίσω σχετικά με το θέμα, θεωρούμαι ειδική!
Από όποια πλευρά και αν το δούμε, το θέμα είναι ότι οι διακοπές αξίζουν ένα γλυκάκι για να το γιορτάσουμε και μάλιστα γλυκάκι που θα αρέσει σε όλα τα παιδιά και γίνεται πανεύκολα, κυριολεκτικά σε δέκα λεπτά. Ιδού...η μερεντότουρτα!
Υλικά:
1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
1 ποτήρι γάλα milko
2 συσκευασίες φυτική σαντιγύ σε κουτί
120 γρ. ζάχαρη άχνη
1 συσκευασία μερέντα
Τρουφάκι για τη διακόσμηση
Η πάρα (μα πάρα πολύ) δύσκολη εκτέλεση της συνταγής έχει ως εξής: Σε φόρμα με αποσπώμενο πάτο στρώνουμε τα σαβαγιάρ αφού πρώτα τα βουτήξουμε καλά-καλά στο σοκολατούχο γάλα (προσοχή: τα μπισκότα πρέπει να βραχούν πολύ καλά για να μαλακώσουν, σας μιλάω εκ πείρας γιατί την πρώτη φορά που τα βούτηξα ελάχιστα παρέμειναν σκληρά σαν πέτρες!). Αφού στρώσουμε όλο τον πάτο της φόρμας με μπισκότα χτυπάμε με το μίξερ τα δύο κουτιά της φυτικής σαντιγύ με την άχνη έως ότου αφρατέψουν. Χωρίζουμε το μίγμα της κρέμας στη μέση και στο μισό προσθέτουμε τη μερέντα συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθεί στην κρέμα. Στρώνουμε την κρέμα μερέντας πάνω στα σαβαγιάρ. Από επάνω βάζουμε άλλη μία στρώση μπισκότων με σοκολατούχο γάλα και στο τέλος στρώνουμε τη λευκή κρέμα. Διακοσμούμε κατά βούληση, εγώ έβαλα τρουφάκι αλλά επιδέχεται πολύ αυτοσχεδιασμό η διακόσμηση ανάλογα με το τι διαθέτει ο καθένας (πχ. τριμμένο μπισκότο σοκολάτας, νιφάδες κουβερτούρας, πουράκια σοκολάτας και ό,τι άλλο σας αρέσει). Πάντως τα παιδιά θα ξετρελλαθούν, να είστε σίγουροι!

3 σχόλια:

  1. Εγώ πάντως θα σας ευχηθώ Καλό Καλοκαίρι...κι ας είσαι αγχωμένη για τα όποια δρώμενα μέσα σ' αυτό.

    Όσο για την τούτα σαφώς και την αγαπά όλη μα όλη η πιτσιρικαρία που προσωπικά γνωρίζω :-))

    Καλό ΣΚ, Αμαλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό καλοκαίρι Αμαλία μου!
    Μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο γιορτάζεις το τέλος της σχολικής χρονιάς!
    Μαζί με τα παιδιά θα ξετρελαθώ κι εγώ, είναι βέβαιο αυτό!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό καλοκαίρι κι από μένα! Η τούρτα σου πολύ λαχταριστή, με γεύσεις που όλοι αγαπάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή