ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΟΛΑ (ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ!)




Θέλω να ελπίζω ότι κάποιοι, αν όχι πολλοί, βρίσκονται ήδη σε διακοπές. Μην ακούσω περί κρίσης γιατί δεν απέχω πολύ από το να βγω σαν την τρελλη στους δρόμους και να τσιρίζω! Βαρέθηκα πια να ακούω για την κρίση! Είμαι από αυτούς που την κρίση τη βιώνουν πολύ έντονα, πιστέψτε με, έχω ξεβολευτεί σε πολλά, αλλά επειδή αυτή η περίοδος θα είναι μακρά, έως μόνιμη, θα πρέπει να βρούμε τρόπους ώστε να αντισταθμίσουμε ψυχολογικά τις επιπτώσεις της στη ζωή μας. Γι΄αυτό, θα κάνουμε και κάποιες, έστω και ολιγοήμερες διακοπές, επιστρατεύοντας πιο οικονομικούς τρόπους μετακίνησης και διαμονής. Ιδού μερικές δοκιμασμένες ιδέες:
- Αν είμαστε εύκολοι στη συμβίωση με άλλους ανθρώπους (η υποφαινόμενη είναι ολίγον ιδιότροπη αλλά τώρα μιλάμε για πιο φυσιολογικούς ανθρώπους!) αποδεχόμαστε προσκλήσεις για εξοχικά-σπίτια σε χωριά/νησιά και λοιπές προσφορές διαμονής με φίλους ή συγγενείς. Όλο και κάτι υπάρχει στο περίγυρό σας αν ψάξετε.
- Μία πολύ συμφέρουσα λύση είναι τα camping. Πριν βιαστείτε να τα απορρίψετε ως...υπερβολικά φυσιολατρική επιλογή, σκεφτείτε ότι πολλά εξ΄αυτών διαθέτουν μέσα στις εγκαταστάσεις τους και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Αυτά τα δωμάτια αποτελούν πολύ καλή εναλλακτική διότι έχετε την παραλία κυριολεκτικά στα πόδια σας, τις εγκαταστάσεις του camping (καφετέρια, εστιατόριο, παιδικές χαρές  κλπ.) σε άμεση πρόσβαση και είναι πολύ καλή ιδέα για όσους ταξιδεύουν με μικρά παιδιά. Προσωπικά, αν και...καλομαθημένη στο θέμα των διακοπών, έχω πολύ καλές αναμνήσεις από τα δύο καλοκαίρια που η Νατάσα ήταν δύο και τριών χρονών και κάναμε τις διακοπές μας σε ένα βολικότατο camping στο Πήλιο, σε ωραιότατα, καινούρια δωμάτια μπροστά στο κύμα, γλυτώνοντας την ταλαιπωρία του καθημερινού κουβαλήματος όλων των απαραίτητων για το μπάνιο ενός μικρού παιδιού στη θάλασσα. Κάποια επιλεγμένα camping μπορείτε να βρείτε και εδώ.
- Ως μη κατέχουσα αυτοκίνητο, κατανοώ από πρώτο χέρι τα προβλήματα μετακίνησης. Παραταύτα, πέρισυ ταξίδεψα στη Σίφνο με τη μικρή μου, χωρίς μεταφορικό μέσο και περάσαμε τέλεια! Για να μειώσετε λοιπόν το κόστος, μπορείτε να ερευνήσετε για μέρη που διαθέτουν πολύ τακτική συγκοινωνία (ένα εξ΄αυτών είναι η Σίφνος, την οποία και σας συνιστώ!) και έτσι σας απαλάσσουν από το άγχος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, της βενζίνης αλλά και του δυσεύρετου παρκαρίσματος. Υπάρχουν δε και κάποια νησιά στα οποία δεν κυκλοφορούν τροχοφόρα ούτως ή άλλως (πχ. Ύδρα) οπότε εκεί δεν μπαίνετε καν στο δίλημμα. Και μη βιαστείτε να αναφωνήσετε ότι αποκλείεται εσείς να καταφέρετε να μετακινηθείτε χωρίς αυτοκίνητο, σας μιλάω εγώ που οι αποσκευές μου συνήθως δεν χωράνε σε συνήθη αυτοκίνητα (μόνιμο πρόβλημά μου το ...υπέρβαρο στα αεροπορικά ταξίδια). Όταν το αποφάσισα, μια χαρά τα πήγα με τη σύμπτυξη, παρόλο που πήρα μαζί, εκτός των ρούχων κουβαδάκια, παιχνίδια και άλλα συναφή! Επιπλέον συμβουλή που διευκολύνει στην ελαχιστοποίηση των αποσκευών είναι να συμπεριλάβουμε στα πράγματά μας και λίγο απορρυπαντικό σε σκόνη, σωτήριο σε αρκετές περιπτώσεις! 
- Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι που αδυνατούν να εξοικονομήσουν τα χρήματα για τις διακοπές, όσο οικονομικές και να είναι αυτές. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση έχουμε λύσεις:
Καταρχήν, ξυπνάμε ό,τι ώρα θέλουμε το πρωί για να μπούμε σε κλίμα διακοπών! Ανακαλύπτουμε τις κοντινές μας παραλίες που συνηθίζαμε να...σνομπάρουμε τα τελευταία χρόνια.
Κάνουμε λίγο...τουρισμό στην πόλη μας (το περασμένο καλοκαίρι, 15 Αυγούστου μέσα στη ζέστη επισκέφτηκα το μουσείο της Ακρόπολης και πολύ το ευχαριστήθηκα!). 
Διαβάζουμε βιβλία ξαπλωμένοι στα μπαλκόνια μας πίνοντας καφέ, έτσι κι αλλιώς αυτό δεν κάνουμε και στις παραλίες?
   

6 σχόλια:

  1. Πάμε, όλοι μαζί:

    "Δεν μας τρομάζουν τα νέα μέτρα
    τα συνηθίζουμε σιγά σιγά
    εδώ δεχτήκαμε τόσα και τόσα
    θα φοβηθούμε τώρα τα Τροϊκανά"

    Έτσι μπράβο, Αμαλίτσα ! Με κέφι και καλή διάθεση, όλα γίνονται ! Ακόμα και διακοπές εν μέσω κρίσης !!!

    Φιλιά πολλά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοίτα να δεις που θα με βάλεις στο τριπάκι να ψάχνω για κάμπιγκ..ααχαχχα!! Αμα θες να περάσεις καλά, περνάς αρκεί να μην είσαι γκρινιάρης! Καλή διάθεση και όλα παλάτια μας φαίνονται! Να περάσεις όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου άρεσε πολύ η αισιοδοξία που πηγάζει από την ανάρτησή σου! Ναι, υπάρχει κρίση, αλλά με λίγη καλή θέληση όλα γίνονται!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ εμπνευσμένο το στιχάκι σου Αγγελική! Να το μελοποιήσουμε λες μπας και γίνει σουξέ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έφη, σου μιλάω εκ πείρας, μην σνομπάρεις τα camping! Ακου και μία καλομαθημένη που επί σειρά πολλών ετών δεν έπεφτε κάτω από πεντάστερο ξενοδοχείο!!! Ωραιότατα είναι μερικά εξ αυτών, καθαρά, οικονομικά και πολύ βολικά για μπανάκι και χαλάρωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αναστασία μου ώρες-ώρες με πιάνει κι εμένα η απαισιοδοξία μου (έχω και μία ροπή προς τη γκρίνια, θα το ομολογήσω) αλλά κατά βάση είμαι αισιόδοξος άνθρωπος και προσπαθώ πλέον να μην αναπολώ αυτά που έκανα στο παρελθόν αλλά να επικεντρώνω σε αυτά που μπορώ να κάνω στο παρόν. Δεν είναι πάντα εύκολο αλλά είναι μονόδρομος πια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή