DEAUVILLE, Η ΓΡΑΦΙΚΗ

Ένα από τα αξέχαστα μέρη που επισκέφθηκα το καλοκαίρι ήταν και η Deauville στη Νορμανδία. Στις αρχές του 19ου αιώνα αυτή η περιοχή δεν ήταν τίποτε άλλο παρά αμμόλοφοι και ένας αχανής βοσκότοπος. Το 1858 μερικοί Παριζιάνοι ευγενείς με κάποιους Εγγλέζους αργότερα αποφάσισαν να τη μετατρέψουν σε κοσμικό μέρος υψηλών προδιαγραφών. Πρόκειται για μια μοναδική λουτρόπολη σε ύφος μπελ επόκ, με εκπληκτικά αρχοντικά, γι ´αυτό και την αποκαλούν ανοιχτό μουσείο. Το 1913 έφτασε εδώ η Κοκό Σανέλ και άνοιξε το πρώτο της κατάστημα, λανσάροντας μάλιστα την «αγορίστικη» μόδα (à la garçon), ενώ την ακολούθησαν πολλοί άλλοι Γάλλοι και Αγγλοι επώνυμοι, με επικεφαλής τον Rothschild.


Η Deauville είναι επίσης γνωστή από το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου και παραθεριστικό θέρετρο διασημοτήτων. 
Στην πόλη βρίσκουμε παντού θαλασσινά, εκτεθειμένα στις βιτρίνες των μαγαζιών. Πάντα συνδυάζονται με άφθονο βούτυρο και κρέμα γάλακτος, καθώς η Νορμανδία φημίζεται για τα γαλακτοκομικά της προϊόντα. Και βεβαίως το εξαιρετικό μπράντι Καλβαντός και το cider, περίφημο λικέρ που βγαίνει από την απόσταξη μήλων. 
                                            




8 σχόλια:

  1. Είναι πανέμορφη η Deauville ! Είχαμε πάει κι εμείς παλιά, στην προ παιδιών εποχή, και την είχα λατρέψει !!! Πήγατε και πουθενά αλλού στην Νορμανδία ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Αγγελική! Εκτός από τη Deauville πήγαμε και στην Honfleur και στη Rouen. Πάρα πολύ ωραία ήταν! Στη Γαλλία έχω ταξιδέψει αρκετά και όλες οι επαρχίες που έχω δει μου άρεσαν αλλά στη Νορμανδία πήγα για πρώτη φορά φέτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εμείς, σαν την φίλη Αγγελική.

    Προ παιδιού και με παραμονή 3 ημερών στην Νορμανδία. Την θυμάμαι εκπληκτική και την σκέφτομαι σαν "όνειρο θερινών διακοπών"!!

    Καλημέρα Αμαλία μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλες προ παιδιών ε? Eσύ βρε Πηνελόπη τον πηγαίνεις σε τόσα ωραία ταξίδια εντός Ελλάδας που είναι επαρκώς εκπαιδευμένος. Εγώ πήγα μετά παιδιού και ξετρελλαθηκε έχω να σας πω! Της άρεσαν πολύ και τα κτίρια αλλά και η φύση, χόρτασε το μάτι της αγελάδες και άλογα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αχ ζήλεψα πρέπει να πω!
    Φαίνεται πανέμορφη και πολύ ατμοσφαιρική!
    Χαίρομαι που περάσατε τόσο όμορφα!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχχχχχχ!!!! Τί μου θύμησες Αμελί μου... την λατρεύω τη Deauville,τη Rouen, το Honfleur και γενικά τη Νορμανδία!!! Φαντάζομαι περάσατε υπέροχα!!!
    Να είσαι καλά!!!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα τι όμορφο μέρος! Δεν έχω πάει αλλά μου έβαλες ιδέες! Ζήλεψα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟλυ ομορφη πραγματι, ειχα παει μονοημερη εκδρομη πριν καποια χρονια!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή