ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!



Χρόνια Πολλά και καλά, με υγεία, καλή διάθεση και χαρούμενες στιγμές! Ελπίζω όλοι να περάσατε ευχάριστα τις ημέρες που πέρασαν. Και αν κάποιοι δεν έζησαν τις αλησμόνητες στιγμές που προσδοκούσαν, υπάρχουν ευτυχώς ακόμα  ευκαιρίες καθώς ακολουθεί προ των πυλών η Πρωτοχρονιά και το τριήμερο των Φώτων, μην απογοητεύεστε λοιπόν!
Τα δικά μου Χριστούγεννα ήταν αρκετά ήρεμα, με ...πολύ φαγητό, αρκετή ξεκούραση και διάσπαρτες εορταστικές πινελιές. Μία πινελιά ήταν η χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου της Νατάσας, η τάξη της παρουσίασε δραματοποιημένο τον "Καρυοθραύστη" και ο ρόλος της μικρής μου, επειδή κάνει μπαλλέτο,  ήταν αυτός μίας Κινεζούλας, Πολύ όμορφα ήταν όλα, ζεστά και γεμάτα από παιδικό ενθουσιασμό. Αφήστε που η Νατάσα ενθουσιάστηκε με τη γιορτή μόνο και μόνο επειδή η δασκάλα του μπαλλέτου ζήτησε από τις επίδοξες μπαλλαρίνες να...μακιγιαριστούν διακριτικά, οπότε βάλαμε ροζ σκια και ρουζ! Εκεί να δείτε καμάρι και νάζι!
Αυτές τις μέρες, μέσα σε όλα τα εορταστικά είχαμε και την ονομαστική της γιορτή (Αναστασία γαρ) και όπως κάθε χρόνο κάναμε ένα μικρό παρτάκι στο σπίτι, κάλεσε 5 φίλους της και μαζί με τους γονείς τους και κάποιους φίλους περάσαμε μία όμορφη μέρα. Οι παραγγελίες της εορταζουσας ήταν σαφείς: αντί για γλυκό έπρεπε να φτιάξω cake pops και μάλιστα σε σχήμα...χιονάνθρωπου! Βρε καλή μου, βρε χρυσή μου, τίποτα εκείνη. Βρε να φτιάξουμε μία ωραία τούρτα, να τη στολίσουμε όπως θέλεις, να την κάνουμε πολύχρώμη ή σοκολατένια ή φρουτένια, μπα, τίποτα δεν έπιασε! Χιονάνθρωποι, τελεία και παύλα! Άρχισε η μαμά να ψάχνει στο διαδίκτυο για χιονάνθρωπους και ευτυχώς, βρέθηκε η έξυπνη ιδέα: μπισκότα Oreo θα σχημάτιζαν το καπελάκι και ειδικοί μαρκαδόροι θα ζωγράφιζαν το προσωπάκι.
Αυτό που δεν έχω λύσει ακόμα με τα cake pops και είναι το μόνο που με ταλαιπωρεί στην παρασκευή τους είναι το θέμα της βάσης τους, στα ξένα sites έχω δει διάφορες αυτοσχέδιες κατασκευές που απαιτούν όμως συνήθως εργαλεία (τρυπάνια)  και μεγάλα κομμάτια ξύλο. Εγώ έφτιαξα μία δικής μου εμπνεύσεως βάση από φελιζόλ αλλά δεν μπορώ να πω ότι αποτελεί την ιδανική λύση. Αν κάποιος από εσάς έχει κάποια ιδέα/έμπνευση σας παρακαλώ να μου την κοινοποιήσετε διότι προβλέπω πως θα μπω σύντομα στη διαδικασία να ξαναφτιάξω, το γλυκό του πάρτυ μας είχε τεράστια επιτυχία και όλοι εντυπωσιάστηκαν!
Γενικές οδηγίες για τα cake pops θα βρείτε εδώ. Όσο για το καπέλο του χιονάνθρωπου, σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε, θα κάνετε το εξής: θα πάρετε δύο συσκευασίες μπισκότα Oreo, μία κανονική και μία με μπισκότα μίνι. Με ένα μαχαίρι με κοφτερή λεπίδα, θα χωρίσετε προσεκτικά τα μεγάλα μπισκότα, έτσι ώστε να φύγει η κρέμα και να σας μείνει το μπισκότο σκέτο (δυστυχώς θα υπάρξουν και κάποιες απώλειες διότι κάποια μπισκότα σπάνε). Θα λυώσετε ελάχιστη σοκολάτα σε μπεν-μαρί (ή στα μικροκύματα) και με μία οδοντογλυφίδα θα αλείψετε λίγη σοκολάτα στο κέντρο του μεγάλου μπισκότου. Πάνω στη σοκολάτα (που ουσιαστικά είναι η ...κόλλα σας) θα κολλήσετε το μικρό μπισκοτάκι. Τα κρατάτε ενωμένα μερικά δευτερόλεπτα και μετά τα τοποθετείτε σε πιατέλα μέχρι να στερεοποιηθεί η ένωση. Αργότερα, αφού θα έχετε παρασκευάσει τα cake pops και μόλις  τα βουτήξετε στη λευκή σοκολάτα θα τινάξετε την περίσσεια και θα κολλήσετε στο πάνω μέρος τους το σοκολατένιο-μπισκοτένιο καπελάκι. Το κρατάτε ακίνητο για λίγο και μετά τοποθετείτε το χιονανθρωπάκι σας στη βάση μέχρι να στεγνώσει εντελώς. Στο τέλος ζωγραφίζετε το προσωπάκι με τους ειδικούς μαρκαδόρους.
Εύχομαι σε όλους να έχουμε μια ευκολότερη και πιο αισιόδοξη νέα χρονιά, μα υγεία και καλή διάθεση!
 

13 σχόλια:

  1. Αμελί,
    Χρόνια Πολλά! Πολλές ευχές για μια Νέα Χρονιά γεμάτη υγεία και πολλές όμορφες κι ευτυχισμένες στιγμές για εσένα και την οικογένεια σου!
    Να περάσετε πολύ όμορφα σήμερα την αλλαγή του χρόνου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ, εύχομαι τα ίδια και καλύτερα σε σένα!

      Διαγραφή
  2. Πάρα πολύ όμορφα! Καλή πρωτοχρονιά με υγεία και αγάπη και με το καλό να έρθει ο νέος χρόνος!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή πρωτοχρονιά ομοίως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πανέμορφοι οι χιονάνθρωποι σου κορίτσι!!! Να εισαι γέρη να φτιάξεις και του χρόνου!!! Καλή χρονιά σου εύχομαι, με υγεία και αγάπη!!! Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ! Καλή χρονιά και σε σένα!

      Διαγραφή
  5. Καλή χρονιά με υγεία και χαρά!!
    Οι χιονάνθρωποι υπέροχοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

      Διαγραφή
  6. Χρόνια Πολλά και καλή Χρονιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Happy New Year!!!

    Έχω παραγγείλει ένα μηχανημα που φτιάχνει cake pops, οπότε όταν καταφτάσει θα σε ενημερώσω!

    Φαίνονται πάντως delicious!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χρόνια πολλά και καλή χρονιά με υγεία,αγάπη και χαρά!!! Όλα τα καλά να τα έχετε φέτος!! -:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα cake pops απλά υπέροχα!!! Και η ιδέα για το καπελάκι φοβερή!!! Μπράβο!
    Εύχομαι η νέα χρονιά να σου φέρει υγεία, αγάπη και πολλά πολλά χαμόγελα!!!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή