ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΖΩΗΡΟΧΡΩΜΑ

Σήμερα έχω νεύρα: ξεστόλισα το σπίτι, το οποίο τώρα μου φαίνεται άδειο και άψυχο. Είχα συνηθίσει τον τελευταίο μήνα να το βλέπω γεμάτο ζωηρά χρώματα και μπόλικα λαμπάκια (ομολογώ πως υπερβάλλω λίγο στα λαμπάκια, μου αρέσουν πολύ και τα βάζω παντού: μέσα στα βάζα, πάνω στις  κουρτίνες, στους καθρέφτες κλπ., κοινώς...το σπίτι στις γιορτές θυμίζει ολίγον από πανηγύρι!). Και τώρα...τίποτα (καλά, ομολογώ πως κράτησα λίγα λαμπάκια σε ορισμένα στρατηγικά σημεία αλλά καμία σχέση με την προηγούμενη υπερπαραγωγή). Τέλος πάντων, νομίζω το πιάσατε το νόημα, το σπίτι είναι πλέον λίγο βαρετό και μουντό. 
Επειδή λοιπόν μας λείπει το χρώμα της χριστουγεννιάτικης διακόσμησης, είπα να ζωηρέψω λίγο χρωματικά το φαγάκι μας. Γιουβαρλάκια είχαμε σήμερα αλλά αντί για αυγολέμονο τα έκανα με ντοματούλα. Νοστιμότατα γίνονται κι έτσι! Πλάθετε τα γιουβαρλάκια όπως ξέρετε και τα βράζετε σε πλατιά και ρηχή κατσαρόλα που περιέχει νερό με χυμό ντομάτας, ένα καρότο κομμένο σε κύβους και δύο πατάτες κομμένες ομοίως. Όταν τα γιουβαρλάκια είναι έτοιμα και τα λαχανικά έχουν μαλακώσει, αφαιρείτε (αν θέλετε) τα γιουβαρλάκια από την κατσαρόλα και με το ειδικό εργαλείο πολτοποιείτε τα λαχανικά και τα ξαναβάζετε μέσα. Έτσι έχετε μία νόστιμη, κρεμώδη, ζωηρόχρωμη σουπίτσα! 

9 σχόλια:

  1. δίκαιο έχεις το ίδιο είπα και εγώ, άδειο και μουντό. Εγώ γιουβαρλάκια δεν έκανα
    Η ιδέα πολύ καλή. Φιλάκια καλή χρονιά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τουλάχιστον απέκτησε χρώμα η κατσαρόλα και τα πιάτα μας! Καλή χρονιά!

      Διαγραφή
  2. Καλή Χρονιά!!
    Ωραία ιδέα η πολτοποίηση των λαχανικών!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή χρονιά Ξανθή! Εγώ σε όλες τις σούπες τα πολτοποιώ γιατί μου αρέσει να είναι πηχτή η υφή τους.

      Διαγραφή
  3. Φευγω οπως ηρθα!!!! Εχω ψυχολογικο με τα γιουβαρλακια, απο τοτε που μου τα φέρανε στο νοσοκομειο (αιωνες πριν, να φανταστεις δημοτικο πηγαινα!!!) δεν τα εχω ξαναβαλει στο στομα μου!!! ;-)
    Καλο βραδυ, πολλα φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατανοητή η ...βιαστική αναχώρηση! Κι εγώ δεν μπορώ να πω ότι είμαι ένθερμη θαυμάστρια, είχα να φάω γιουβαρλάκια από παιδί και άρχισα να τα φτιάχνω τα τελευταία δύο χρόνια λόγω παιδιού, κατά πολύ αραιά διαστήματα. Αλλά σε αυτή την ντοματένια εκδοχή μου άρεσαν λίγο περισσότερο.

      Διαγραφή
  4. Πολύ ενδιαφέρουσα η χρωματιστή εκδοχή αυτού του κλασικού και άκρως χειμωνιάτικου φαγητού!
    Όσο για τις γιορτές που έφυγαν, μην στενοχωριέσαι! Δεν αργούν οι Απόκριες! ;-)
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπημενο φαγητό, προχτες τα έφαγα!

    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ δεν τα τρώω τα γιουβαρλάκια.. όμως αυτή η εκδοχή... μου έκανε ένα κλικ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή