Η 9η ζωή του Λουί Ντρα


Ένα πολύ ιδιαίτερο, συναρπαστικό και αναπάντεχο βιβλίο που διάβασα τελευταία (ευχαριστώ Φανή!) είναι "Η ¨Ενατη Ζωή του Λουϊ Ντρα" της Liz Jensen. Το βιβλίο θα το χαρακτήριζα γρήγορο και συναρπαστικό θρίλερ που ασχολείται με τον γοητευτικό και μυστηριώδη κόσμο του υποσυνείδητου.
Ένα εννιάχρονο αγόρι τραυματίζεται και καταλήγει σε κώμα. Το βιβλίο περιγράφει τι συμβαίνει σε αυτό το αγόρι, στους γιατρούς του και στην οικογένειά του, από εκείνη τη στιγμή και μετά. 
Ο μικρός πρωταγωνιστής, ο Λουϊ Ντρα είναι ένα εννιάχρονο αγόρι από τη Λυών και είναι ιδιαίτερα επιρρεπής σε σοβαρά ατυχήματα από τη βρεφική του κιόλας ηλικία. Του συμβαίνουν διάφορα περίεργα πράγματα και έχει έμμονή με το θάνατο, τα σπάνια ζώα, τα δηλητήρια και τους εγκληματίες. Η ασυνήθιστη ιδιοσυγκρασία του και η δυσκολία του να ενταχθεί ομαλά στο κοινωνικό και σχολικό του περιβάλλον έχουν σαν αποτέλεσμα να είναι αρκετά προσκολημμένος στη μητέρα του και να παρακολουθείται τακτικά από ψυχολόγο, χωρίς όμως να σημειώνει κάποια πρόοδο. Αφού έχει βρεθεί αντιμέτωπος με οκτώ, παρολίγον θανατηφόρα ατυχήματα (ένα για κάθε χρόνο της ζωής του), το ένατο ατύχημα αλλάζει όχι μόνο τη δική του ζωή αλλά και πολλές άλλες. Τη μέρα των γενεθλίων των εννιά του χρόνων, πηγαίνει για πικ-νικ με τους γονείς του σε μία δύσβατη, εξοχική περιοχή. Εκεί συμβαίνει ένα τρομερό ατύχημα. Ο Λουϊ πέφτει από ένα γκρεμό και επιζεί αλλά βρίσκεται σε βαθύ κώμα. Ο πατέρας του εξαφανίζεται στην ίδια περιοχή που έγινε το ατύχημα και η μόνη μάρτυρας, η μητέρα του, φαίνεται ότι κρύβει κάποια μυστικά.
Ο Λουϊ μεταφέρεται σε μία εξειδικευμένη κλινική στην Προβάνς και τίθεται υπό την επίβλεψη του γιατρού Ντανασέ, ο οποίος είναι ένας από τους καλύτερους νευρολόγους της Γαλλίας. Σύντομα αρχίζουν να συμβαίνουν περίεργα γεγονότα. Οι ασθενείς που βρίσκονται σε κώμα δεν μπορούν πχ. να γράφουν απειλητικά γράμματα, ή μήπως μπορούν?
Το βιβλίο είναι γραμμένο μέσα από τις ματιές του Λουϊ και του γιατρού, οι διηγήσεις τους μπερδεύονται η μία με την άλλη και εναλάσσονται μέσα στο βιβλίο. Η ματιά του Λουί είναι η "τρομακτική", η σκοτεινή, ο λόγος του είναι σκληρός και δεν ταιριάζει στην βιολογική του ηλικία. Ο γιατρός είναι ένας χαρακτήρας που αποκαλύπτεται σιγά-σιγά και περνάει μία εμπειρία που του αλλάζει όλη την έως τότε ζωή του. Το βιβλίο διαβάζεται με μεγάλη ευχαρίστηση, κρατάει το ενδιαφέρον σε υψηλά επίπεδα ενώ το τέλος του είναι αναπάντεχο και ανατρεπτικό.



2 σχόλια:

  1. Ακούγεται πολύ ενδιαφέρον και νομίζω είναι βιβλίο που σε παρασύρει να το διαβάσεις μεμιάς.
    Η αλήθεια είναι ότι αφότου γεννήθηκαν τα κορίτσια δεν μου μένει χρόνος για διάβασμα και μου λείπει πολύ η συντροφιά ενός καλού βιβλίου.
    Καλό βράδυ Αμαλία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να είναι πολύ ενδιαφέρον Αμαλία μου... θα το αναζητήσω!!!!
    Φιλιά και καλό μήνα!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή