ΚΥΚΛΑΔΕΣ FOR EVER!

 
Ένα από τα...αιώνια διλήμματα που βασανίζουν εμάς τους "κακόμοιρους" Έλληνες που, λόγω γεωγραφικής θέσης έχουμε την τύχη να διαθέτουμε νησιά για όλα τα γούστα, είναι και η επιλογή ανάμεσα σε καταπράσινα ή κατάξερα τοπία για τις διακοπές μας.
Με την φίλη μου την Ταξιαρχία, η οποία κατάγεται από ένα πολύ όμορφο μέρος στην Ηλεία και λόγω αυτού έχει λατρεία με τα Επτάνησα, πειραζόμαστε συχνά γι αυτό το θέμα: εκείνη προσπαθεί να με πείσει για την ανωτερότητα των αγαπημένων της τοπίων κι εγώ της αντιπαραβάλλω την γραφικότητα του Αιγαίου.
Σε πολλούς αρέσουν τα καταπράσινα νησιά, αυτά που τα δέντρα φτάνουν μέχρι τη θάλασσα και προσφέρουν τη δροσιά τους και το όμορφο χρώμα τους. Σε άλλους πάλι αρέσουν οι Κυκλάδες, με τα βράχια τους, την...ξεραϊλα τους και τους αέρηδες που λυσσομανάνε σχεδόν πάντα.
Ε, σε αυτούς τους τελευταίους ανήκω κι εγώ! Ενώ μου αρέσει πολύ η εικόνα μιας κατάφυτης παραλίας. όταν σκέφτομαι καλοκαίρι και διακοπές αυτόματα μου έρχεται στο μυαλό το ξερό τοπίο των Κυκλάδων. Και ανάμεσα σε αυτά τα νησιά, ένα είναι το λατρεμένο μου, αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες και που (ξανα)επισκέφθηκα, για πολλοστή φορά πρόσφατα. Η λέξη πολλοστή είναι κυριολεκτική, έχω βρεθεί στο συγκεκριμένο νησί τουλάχιστον δεκαπέντε φορές και σχεδιάζω να ξαναβρεθώ αρκετές ακόμα. Δεν θα σας πω ποιο νησί είναι, δείτε τις φωτογραφίες και περιμένω να δω αν θα το αναγνωρίσετε (Crispy  περιμένω, εσύ ειδικά, να το ονοματίσεις με την πρώτη!).
 





 
 
 

13 σχόλια:

  1. Εγώ θα "συνταχθώ" με την φίλη Ταξιαρχία!!
    Είναι και η καταγωγή βλέπεις, που με κάνει να αγαπώ ιδιαίτερα το Ιόνιο, Αμαλία μου.

    Εύχομαι σύντομα, πάντως να ξαναβρεθείς στο μέρος που αγαπάς εσύ, γιατί αυτό μετρά πάντα περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λογικό είναι Πηνελόπη μου, αν έχεις συναισθηματικό δέσιμο όλα τα άλλα έπονται! Δίνεις όμως...πυρομαχικά στην Ταξιαρχία, ποιος την ακούει τώρα!!! Σε ευχαριστώ πολύ για την ευχή, μακάρι να είμαστε καλά να κάνουμε όμορφα ταξίδια!

      Διαγραφή
  2. Αχχχχχχ, τι μου έκανες!! Αυτές τις μέρες σκεφτόμουν συνέχεια πόσο θα ήθελα να ήμουν εκεί! Λατρεμένη όσο δεν παίρνει! Πανέμορφη! Και ζηλεύωωωωωω!! Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω τώρα τον Ιούλιο να πάω, αλλιώς αρχές Σεπτέμβρη. Πάντως ετοιμάζω εκτενή ανάρτηση για το τέλος του μήνα- το είχα υποσχεθεί πέρσι με την επιστροφή μου από εκεί!

    ΥΓ: Κι εγώ ίδια καταγωγή έχω με την Ταξιαρχία αλλά τα Επτάνησα μου είναι τελείως αδιάφορα. Είμαι κι εγώ από εκείνους που είναι αθεράπευτα ερωτευμένοι με την ομορφιά του ξερού τοπίου και των μελτεμιών! Όταν σκέφτομαι καλοκαιρινές διακοπές μόνο τις Κυκλάδες μπορώ να σκεφτώ!!! :-)

    ΥΓ2: Εύχομαι πάντως κάποτε να καταφέρουμε να συναντηθούμε...εκεί! :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Yesss!!! Ήξερα ότι μπορώ να βασιστώ επάνω σου!!! Μη νομιζεις, δυόμιση μέρες πήγα μόνο αυτή τη φορά, πρέπει να το επαναλάβω μες στο καλοκαίρι αλλά να δούμε πώς και πότε. Για μένα ο Σεπτέμβριος δυστυχώς είναι απαγορευμένος (σχολεία γαρ) κι ετσι περιορίζονται οι ημερομηνίες. Τη θυμάμαι την περσινή υπόσχεση και περιμένω να την τηρήσεις! Α, by the way, αυτή τη φορά βρήκα και πολύ ωραιά δωμάτια δίπλα στο κύμα στο Βαθύ, σε περιπτωση που δεν τα ξέρεις και ενδιαφέρεσαι.

      Διαγραφή
    2. Στο Βαθύ είχα μείνει μια φορά, δεξιά όπως βλέπεις τη θάλασσα -όχι προς τις Ελιές- νομίζω studio Ξανθάκης λεγόταν, ωραία δωμάτια κι ήσυχα. Στο Βαθύ έχω φάει καλά- όπως παντού στο νησί!- και μετά τις Ελιές στο τέλος της παραλίας βρίσκεται ένα από τα σπίτια των ονείρων μου- ένα κλασικό κυκλαδίτικο με κόκκινα παράθυρα, απομονωμένο και κυρίως σχεδόν πάνω στο κύμα!!

      Διαγραφή
    3. Εκεί δεξιά είναι και αυτα που σου λεω αλλά πριν την εκκλησία, ακριβως επάνω στη θάλασα, studio Virginia τα λένε, εχουν και ομώνυμο site. Αχ, κι εγώ εφαγα στο Βαθύ αυτή τη φορά, μάλιστα ο φούρνος (που έχει σχήμα κρεμμυδιού όπως παρατήρησε η Νατάσα εντυπωσιασμένη) στην έκτη φωτογραφία είναι από την ταβέρνα εκεί.

      Διαγραφή
  3. Παρόλο που τα Επτάνησα έχουν αυτές τις φοβερές παραλίες και τα τυρκουάζ νερά, οι Κυκλάδες έχουν αυτό το ιδιαίτερο χρώμα που τις κάνει ακαταμάχητες.
    Μακάρι να μπορούσα να πηγαίνω για προσκύνημα κάθε χρόνο.
    Το νησί μου κάνει για Σίφνο :)
    Αγαπημένο νησάκι, έχω πάρα πολλά χρόνια να πάω και ανυπομονώ να πάμε οικογενειακώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Penelope :) :) πολύ χαίρομαι που βρήκα σύμμαχο!!! :) Πάντα ωραία ταξίδια Amelie μου! έστω και... ξερικά! :) :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξερικά ε??/ Χαχαχα, ωραία λέξη!

      Διαγραφή
    2. Αυτό το "ξερικά" πάρα πολύ μου άρεσε (!).
      Άκρως πετυχημένο, αγαπητή Ταξιαρχία.
      Μην θυμώνεις Αμαλία μου, η αλήθεια πρέπει να λέγεται :-)))

      Τον Αύγουστο, θα βρεθώ σε μια άλλη χώρα που αγαπάς πολύ, πρέπει να σου πω, μετά από 9 χρόνια για μένα.

      Καλά ταξίδια σε όλες μας εύχομαι.

      Διαγραφή
    3. Γαλλία ε??? Τέλεια!!! Εύχομαι να περάσετε πολύ όμορφα και ξεχωριστά!

      Διαγραφή
  5. Καλέ, ποιες Κυκλάδες και Ιόνια ;;; Το έχουμε πει, το ξαναλέμε και θα το λέμε συνέχεια: Σαν την Χαλκιδική, ΔΕΝ ΕΧΕΙ !!!!!!!! :-p

    Υ.Γ.: Αντικειμενικά όμως ... πολύ ωραία η Σίφνος !!! Γερές να είστε να τα γυρίσετε όλα τα νησιά ... και του Αιγαίου και του Ιονίου και του Μυρτώου Πελάγους !!!

    Φιλιά πολλά !!! :-0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωχωχωχ! Μπήκε και άλλη ...φανατική στην παρέα!! Δεν γλυτώνω με τίποτα! Ευχαριστούμε για τις ευχες, επίσης!

      Διαγραφή