ΤΟΥΡΛΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ

Υπάρχουν φαγητά που σχεδόν κανένα παιδάκι δεν συμπαθεί. Με το που τα αντικρίζουν, βλέπεις αυτόματα τα μάτια τους να σκοτεινιάζουν, το στόμα τους να σουφρώνει και να σχηματίζεται το αναπόφευκτο επιφώνημα : Μπλιαξ! Προφανώς είναι κάποιο στοιχείο εγγεγραμμένο στο γενετικό τους κώδικα, κάτι σχεδιασμένο από τη φύση που είναι πάνω από τις δυνάμεις τους! Στα μισητά αυτά φαγητά συγκαταλέγονται σχεδόν όλα τα λαχανικά, τα όσπρια, συχνά τα ψάρια, οι πάσης φύσεως πρασινάδες και οποιαδήποτε νέα γεύση που δοκιμάζουν για πρώτη φορά. Επόμενο λοιπόν είναι και το δικό μου παιδί, το οποίο δεν διαφέρει από το μέσο όρο, να μην ενθουσιάζεται καθόλου στη θέα ενός πιάτου γεμάτου λαχανικά, όπως και να είναι μαγειρεμένα. Αυτή τη φορά το τουρλού μας ήταν πεντανόστιμο, τα λαχανικά κομμένα ολόφρεσκα από κήπο και το μαγείρεμα με τέχνη και μαστοριά, μερακλίδικο. Παρόλες αυτές τις ιδανικές συνθήκες το τουρλού το τίμησα μόνη μου και το καταευχαριστήθηκα!

Για μία κατσαρόλα χρειαζόμαστε τα ακόλουθα λαχανικά κομμένα σε κομμάτια:
2 μελιτζάνες φλάσκες  
2 κολοκυθάκια 
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
2 πιπεριές πράσινες 
2 πατάτες 
Φασολάκια 
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
Αλάτι-πιπέρι
Λίγη ζάχαρη
Ελαιόλαδο μισό φλιτζάνι

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για λίγο μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες, τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα. Τέλος προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τις πατάτες. Νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο και προσθέτουμε τη ζάχαρη.  Χωρίς να προσθέσουμε νερό, βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 1/2 ώρα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο λαδάκι και το μαϊντανό. Βράζουμε το φαγητό ακόμα 10 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και το σκεπάζουμε για 5 λεπτά να ησυχάσει πριν το σερβίρουμε. Όλοι βέβαια ξέρουμε με τι ταιριάζει ιδανικά ε??? Ψωμάκι και φετούλα είναι οι ιδανικοί του σύντροφοι, ενώ τρώγεται ωραιότατα και κρύο.

3 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Αμαλία μου!!! Πράγματι το λουκούμι πιάτο που έφτιαξες ταιριάζει τέλεια με φετούλα και ψωμάκι ...έτσι για λίγες βουτιές!!!! Αγαπημένο το τουρλού της κατσαρόλας!!
    Καλό βράδυ!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν ήμουν μικρή, το τουρλού ήταν ένα από τα χειρότερα φαγητά μου. Μεγαλώνοντας το εκτίμησα και αυτό και τώρα το καλοκαιράκι το αποζητώ!
    Με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί είναι ένα υπέροχο γεύμα!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ακριβώς σαν την Ερμιόνη από πάνω κι εγώ !!! Έπρεπε να μεγαλώσω για να το εκτιμήσω !!!! Τα δικά μου τα μικρά, δε, ούτε να το αντικρύσουν !!!

    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή