ΒΙΑΣΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ - ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ


Περίπτωση πρώτη: Χτυπάει το τηλέφωνο και μαθαίνετε ότι σε λίγη ώρα θα έχετε επισκέψεις. Κέρασμα δεν υπάρχει. Υλικά πολλά δεν υπάρχουν. 
Περίπτωση δεύτερη: Κάποιος οικείος σας (φίλος, συγγενής, σύζυγος, παιδί, συμπέθερος κλπ.) ζητάει επίμονα γλυκό. Διάθεση και χρόνος για περίπλοκα εγχειρήματα ζαχαροπλαστικής δεν υπάρχουν. Υλικά πολλά δεν υπάρχουν.
Περίπτωση τρίτη: Σε μία απόπειρα να ενδυθείτε το κουστούμι της σούπερ-μαμάς, αποφασίζετε ότι το σχολικό κολατσιό του παιδιού σας πρέπει να είναι ΠΆΝΤΑ σπιτικό. Η πρόθεση αγνή και ευγενική αλλά η πραγματικότητα πολλές φορές δεν βοηθάει. Σας βρίσκει η νύχτα χωρίς να έχετε ετοιμάσει κάτι για την επόμενη μέρα. Χρόνος δεν υπάρχει. Υλικά πολλά δεν υπάρχουν.

Για τις ανωτέρω περιπτώσεις (κοινό σημείο τους η έλλειψη χρόνου και υλικών, όπως θα παρατηρήσατε) έχω λύση δοκιμασμένη, εύκολη, γρήγορη και οικονομική: το κέικ που ακολουθεί. Μετράμε τα υλικά με την κλασσική κούπα του τσαγιού (άρα δεν χρειάζεται ζύγισμα), ανακατεύουμε τα πάντα σε ένα μπωλ με ένα μεγάλο κουτάλι και φουρνίζουμε. Έτοιμο το γλυκό, μοσχομυρωδάτο και νόστιμο! 

Kέικ πορτοκαλιού εύκολο
3 αυγά
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα χυμό πορτοκάλι + ξύσμα πορτοκαλιού
1 κούπα ζάχαρη
 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέκιν-πάουντερ
Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός (δεν χρειάζεται μίξερ). Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Έπειτα λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι, βάζουμε λίγο αλεύρι ίσα να καλύψει το λάδι (ή καλύπτετε το ταψάκι με χαρτί ψησίματος όπως έκανα εγώ) και μετά ρίχνουμε το χυλό μας στη φόρμα. Στη συνέχεια το βάζουμε για 35-40 λεπτά στο φούρνο.


12 σχόλια:

  1. τελειο πανευκολο κεκακι!!! ολοι εχουμε βρεθει σε αυτη τη θεση κ σπαμε το κεφαλι τι να κανουμε γρηγορα!!! πολυ καλη ιδεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταιριάζει ωραιότατα και με παγωτάκι, για πιο εντυπωσιακή εμφάνιση!

      Διαγραφή
  2. Τσακ μπαμ πολύ μου άρεσε αυτό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εύκολο και αρωματικό γλυκάκι!
    Μπορούμε μάλιστα να το περιλούσουμε με μια ωραία γκανάς για μια σοκολατένια πινελιά που νομίζω ότι θα εκτιμηθεί!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από μία σοκολατομανή όπως εσύ Ερμιόνη μου ήταν αναμενόμενη η πρόταση για προσθήκη μιας σοκολατένιας πινελιάς, επιτυχημένη ιδέα στα σίγουρα!

      Διαγραφή
    2. Συντάσσομαι!!! Με τηνΕρμιόνη μας, Αμαλία μου καλή. Γιατί βεβαίως η σοκολάτα ταιριάζει εξαιρετικά με την πορτοκολένια γεύση του κεϊκ!
      Καλό απόγευμα και στις δυο σας.

      Διαγραφή
    3. Πού να τα βγάλω πέρα με τέτοια συμμαχία!

      Διαγραφή
  4. Αυτά τα τόσο εύκολα και γρήγορα γλυκά πολύ τα αγαπώ! Γιατί σε ξελασπώνουν ανά πάσα στιγμή. Και έχεις και μια ωραία δικαιολογία για να μπαίνεις ξανά στην κουζίνα! ;-)
    Προσωπικά, θα έμπαινα στον πειρασμό και να το σιροπιάσω. Ε, μάλλον είμαι πολύ λιχούδα... χαχαχα!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σκεφτόμουνα κι εγώ πριν το φτιάξω!!! Αλλά τελικά επειδή είναι από μόνο του ζουμερό, θεώρησα ότι θα ήταν υπερβολή. Πάντως δεν το αποκλείω, ειδικά τώρα που μου έβαλες την ιδέα!

      Διαγραφή
  5. Γεια σου Amelie!!!!
    Χαιρομαι τοσο πολυ που βρεθηκαμε!!!!!Το μπλογκ σου υπεροχο και ο τροπος που γραφεις εξαιρετικος!!!!
    Α συμφωνω απολυτα με το "ΟΛΑ ΤΑ ΩΡΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ Ή ΠΑΧΥΝΤΙΚΑ¨!!!!!
    Πρωτη μου επισκεψη στο μπλογκοσπιτακι σου και επεσα πανω σε αυτο το ευφυες κεικ λες και ηξερες τι ηθελα!!!(Αυριο παω ταξιδακι και ηθελα κατι γρηγορο και ευκολο ετσι για τσιμπολογημα στο αυτοκινητο).
    Σε φιλω και να τα λεμε!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για τα τόσο ευγενικά σου λόγια! Αχχχ, αυτό το ρητό το έχω αναγάγει σε μεγάλη φιλοσοφία διότι, πες μου σε παρακαλώ, μπορεί κανείς να λιμπιστεί σφόδρα το βραστό κουνουπίδι ή το σκέτο ψητό κοτόπουλο??? Πού τέτοια τύχη! Να μην πούμε και για τα πανάκριβα ή παράνομα, θα μπούμε σε ...επικίνδυνα μονοπάτια! Αν δοκιμάσεις να φτιάξεις το κέικ περιμένω εντυπώσεις. Καλό ταξίδι!

      Διαγραφή