ΚΟΤΟΤΑΡΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ

Το σαββατοκύριακο πέρασε σα...νερό! Έχουν αυτή την ιδιότητα οι αργίες, περνάνε δυστυχώς πολύ γρήγορα και ξαναρχίζει το βάρβαρο πρωινό ξύπνημα (πιο βάρβαρο από το δικό μου είναι δύσκολο να υπάρξει!). Περάσαμε όμορφα αυτό το διήμερο, βγήκαμε και φάγαμε με φίλους, κάναμε ωραία βόλτα κάτω από την Ακρόπολη, ψωνίσαμε βιβλία για μεγάλους και παιδιά (και για τη μαμά και για την κόρη) και είδαμε πολύ ωραία παιδική παράσταση στο Θέατρο Τέχνης, "Το φάντασμα του Κάντερβιλ" του Όσκαρ Ουάϊλντ. Αν έχετε μεγαλύτερα παιδιά (εννοώ πάνω από 6 χρονών) σας συνιστώ να την παρακολουθήσετε. 
Η υπόθεση:  Μια παλιά ιστορία λέει πως, εδώ και πολλά χρόνια στην Αγγλική επαρχία, στον Πύργο του Κάντερβιλ κυκλοφορεί ένα φάντασμα: ο Σερ Σάιμον Κάντερβιλ- ο παλιός ιδιοκτήτης του πύργου. Η είδηση πως ο πύργος είναι στοιχειωμένος διαδίδεται γρήγορα. Κανένας δεν θέλει πια να μένει εκεί, για εκατοντάδες χρόνια… μέχρι το 1930, όπου καταφθάνει η πενταμελής οικογένεια Όουτις, από την μακρινή Αμερική. Οι αλλόκοτες φήμες που ακούγονται για το φάντασμα δεν τους τρομάζουν εύκολα. Η ατμόσφαιρα στον πύργο θα αλλάξει με την ζωηρή τους παρουσία και τη τζαζ μουσική τους...
Πρόκειται για φροντισμένη παράσταση που παρακολουθείται πολύ ευχάριστα καθώς περιέχει αστείες καταστάσεις και αρκετή ζωντανή μουσική.
Το θέατρο ήταν γεμάτο, αν το αποφασίσετε, καλύτερα να κάνετε τηλεφωνική κράτηση εισιτηρίων γιατί θα ταλαιπωρηθείτε με αρκετή αναμονή (σας μιλάω εκ πικρής προσωπικής πείρας!). 
Με τόσες δραστηριότητες δεν έμεινε χρόνος για μαγείρεμα. Κάτι όμως ετοιμάσαμε στα γρήγορα για να έχουμε και το σχολικό σνακ της αυριανής μέρας:  κοτοταρτάκια που φτιάχτηκαν με κοτόπουλο ψητό που περίσσεψε από την Παρασκευή και είχε γίνει σαν...πέτρα να το πω, τούβλο να το πω, ε, κάτι παρόμοιο! Είπαμε, δεν πετάμε μεν τίποτα αλλά αυτό το κομμάτι κοτόπουλου δεν φάνταζε καθόλου ελπιδοφόρο. Ευτυχώς με την προσθήκη της ψευτομπεσαμέλ και λίγων τυριών αποκτήσαμε μία νοστιμότατη γέμιση και ένα μοσχομυριστό μεζεδάκι!
Για αρχή πήρα στρογγυλά σφολιατάκια, τα έβαλα μέσα σε ατομικές θήκες για muffins, σκέπασα το καθένα με ένα κομματάκι χαρτί φούρνου και έριξα μέσα στο καθένα λίγα φασόλια. Έψησα τα σφολιατάκια στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου. Εντωμεταξύ, έφτιαξα την ψευτομπεσαμέλ με 250 ml γάλα και 1 κοφτή κουταλιά της σούπας κορν-φλάουρ (τα ένωσα όταν το γάλα ήταν κρύο, έβαλα το μίγμα σε μέτρια φωτιά και ανακάτεψα μέχρι να πήξει). Στην κρέμα έριξα το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και λίγα τριμμένα τυριά, δοκίμασα και πρόσθεσα αλατοπίπερο (τα τυριά μου δεν ήταν ιδιαίτερα αλμυρά). Με αυτό το μίγμα γέμισα τα μισοψημένα σφολιατάκια και τα ξαναέβαλα στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν όμορφα. Έγιναν πεντανόστιμα και την επόμενη φορά που θα κάνω ψητό κοτόπουλο θα φροντίσω να περισσέψει αρκετό για να τα επαναλάβω! Εννοείται πως το ίδιο γίνεται και με βραστό κοτόπουλο ή άλλο κρέας.

12 σχόλια:

  1. να μια καλη ιδεα για να μην παει χαμενο το "πετρινο" κοτοπουλο!!!!!!
    Εξυπνη και νοστιμη η συνταγη σου Amelie!!!!!
    Οι αργιες περνανε γρηγορα αλλα εγω ολως περιεργως οσο μεγαλωνω αρχιζω να συμπαθω την Δευτερα,να λιγο που γεμιζουν οι μπαταριες μου το σουκου,να που ξεκιναει μια "ελπιδοφορα" εβδομαδα.....εκει γυρω στην Τεταρτη ειναι που με πιανει μια μαυριλα!!!!
    φιλιαααααα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου κι εγώ με τη Δευτέρα έχω αποκαταστήσει τις σχέσεις μου, παλιά την αντιπαθούσα πολύ αλλά πλέον την αντιμετωπίζω πιο θετικά!

      Διαγραφή
  2. Προφανώς μιλάς για στήθος κοτόπουλου, έχω σταματήσει να το ψήνω πολλά χρόνια ακόμη κι όταν είναι ζεστό δεν το θέλω.
    Η μεταμόρφωση επιτυχής!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για στήθος μιλάμε Ξανθή, όπως καταλαβαίνεις όταν κρύωσε έγινε σαν...τούβλο! Η μεταμόρφωση ήταν η μόνη λύση, μονόδρομος!

      Διαγραφή
  3. Το φάντασμα του Κάντερβιλ το είχα δει παλιά στην τηλεόραση και θυμάμαι μου άρεσε πάρα πολύ!
    Εμείς είμαστε μικρούλες ακόμα για να πάμε!
    Ωραία η αξιοποίηση του κοτόπουλου!
    Αυτό βέβαια δεν είναι αξιοποίηση, είναι σούπερ λαχταριστό και νόστιμο ορεκτικό, αλλά λέμε τώρα!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Ερμιόνη μου, είσαστε μικρούλες ακόμα για ...αγγλικά φαντάσματα, εσείς είσαστε για πιο χαριτωμένα θέματα και υπάρχουν πολλά στα θέατρα φέτος. Αυτό το μεζεδάκι βρήκε τελικά τόσο νόστιμο που σκέφτομαι να το καθιερώσω στα πάρτυ παρόλο που προέκυψε από ανάγκη!

      Διαγραφή
  4. Πρέπει να ήταν πολύ ωραίο το θέατρο! Μου αρέσει αυτό το έργο!!! Αλλά τα κοτοταρτάκια σου έγιναν τέλεια και πολύ λαχταριστά Αμαλία μου!!! Γεια στα χέρια σου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θέατρο ήταν πολύ ωραίο παρόλο που υποτίθεται ότι η παράσταση ήταν παιδική, το παρακολουθούσαν με μεγάλο ενδιαφέρον και οι μεγάλοι!

      Διαγραφή
  5. τελει ατα ταρτακια!! ωραια ιδεα για το κοτοπουλο που περισσεύει η για μπουφε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό σκέφτηκα κι εγώ (αυτό για το μπουφέ εννοώ!). Παρόλο που προέκυψε από σπόντα, θα το βάλω στο πρόγραμμα του επόμενου πάρτυ!

      Διαγραφή
  6. Προσωπικά θα έκανα το ίδιο, Αμαλία μου!
    Θα του "πατούσα" μεταμόρφωση... που θα γινόταν αγνώριστο το φιλετάκι :-).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα, πιο αγνώριστο δεν γίνεται Πηνελόπη μου, από διαιτητικό αλλά στεγνό φιλέτο μετατράπηκε σε νόστιμο αλλά ...μη διαιτητικό φαγητάκι! Του άλλαξα τα φώτα!

      Διαγραφή