ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ

Σε περίπτωση που θέλετε να κάνετε ένα δώρο σε παιδιά από 9 χρονών και πάνω, έχω πρόταση απευθείας από την κόρη μου.
Το βιβλίο "Καφέ αηδιαστικό μπαλάκι" του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, που τους διαβάζει τις τελευταίες μέρες ο δάσκαλός τους, την έχει ενθουσιάσει! Η υπόθεση έχει σχέση με τον ρατσισμό που βιώνει στην Ελλάδα ένα αγοράκι ο Τζέρι και η οικογένειά του, οι οποίοι ήρθαν ως οικονομικοί μετανάστες στην Ελλάδα και γνώρισαν χαρές και λύπες, αγάπη και αδικία, διώξεις και δόξα. Ένα "καφέ αηδιαστικό μπαλάκι" το οποίο πέταξε ο μικρός Τζέρι στο δήμαρχο κατά λάθος, έγινε η αιτία να περάσει ο ίδιος και η οικογένειά του πολλά δεινά, αλλά και η αφορμή να ασχοληθεί η αδερφή του με τον αθλητισμό κι η ζωή τους να αλλάξει όψη. 
Είναι ένα βιβλίο που βοηθά τα σημερινά παιδιά, που έτσι κι αλλιώς μεγαλώνουν μέσα σε μία πολυπολιτισμική κοινωνία, να κατανοήσουν τη διαφορετικότητα και να συνειδητοποιήσουν την πλευρά των παιδιών που κατάγονται από άλλες χώρες και βιώνουν πολλές αρνητικές συμπεριφορές.

6 σχόλια:

  1. Αφού η πρόταση έρχεται απευθείας από την Νατασούλα είναι σίγουρα πολύ καλή! Το θέμα του βιβλίου πολύ ενδιαφέρον και σίγουρα αξίζει να το διαβάσουν μικροί και μεγάλοι! Μπράβο και στον δάσκαλο για την επιλογή!
    Πολλά φιλιά και στις δυο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς υπάρχουν αρκετοί δάσκαλοι που προσπαθούν να καθοδηγήσουν τα παιδιά όπως ορίζει ο ρόλος τους! Φιλιά πολλά και σε εσάς!!

      Διαγραφή
  2. Τι παιδί είναι η Νατάσα!
    Πολύ χαίρομαι που της αρέσει η λογοτεχνία. Με μαμά κομψή και εκλεπτυσμένη σαν εσένα Αμαλία μου βέβαια, δεν μπορώ να πω ότι μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση!
    Κρατώ την πρόταση σας για την ανιψούλα μου!
    Φιλιά και καλό ΣΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερμιόνη μου με κάνεις και κοκκινίζω με τα καλά σου λόγια, ευχαριστώ πολύ! Η Νατάσα διαβάζει πολύ, είναι συνέχεια με ένα βιβλίο στο χέρι για την ακρίβεια, οπότε η πρότασή της πιστεύω ότι θα αρέσει και σε άλλα παιδιά. Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  3. ενδιαφερουσα προταση Αμαλια μου,τα παιδια μου ειναι μικρα ακομα για να τους διαβασω αυτο το βιβλιο αλλα θα το προτεινω σε μια φιλη μου για την κορουλα της.Το θεμα της διαφορετικοτητας και του ρατσισμου ειναι απο τα σημαντικοτερα θεματα που πρεπει να "δουλεψουμε" με τα παιδια μας!!
    καλη εβδομαδουλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υποθέτω πως θα υπάρχουν και αντίστοιχα βιβλία για μικρότερα παιδιά, το λέω επειδή η κόρη μου από πολύ μικρή άρχισε να με ρωτάει διάφορα πράγματα σχετικά με το θέμα, πχ. γιατί κάποιοι άνθρωποι έχουν σκούρο δέρμα ή πιο...κλειστά μάτια (εννοώντας σχιστά)!. Όλα βέβαια είναι σε συνάρτηση και με τα δικά μας πιστεύω, δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί γονείς που ακόμα και σήμερα, σε μία κοινωνία που τη συνθέτουν άνθρωποι πολλών φυλών, εθνικοτήτων και θρησκειών επιμένουν να καλλιεργούν στα παιδιά τους μια ξενοφοβία και έναν αρνητισμό που εκ των πραγμάτων δεν έχουν λόγο ύπαρξης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή