ΠΑΓΩΜΕΝΗ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ



Πριν λίγες μέρες πήγα να βγάλω εισιτήρια σε ένα μεγαλοκατάστημα για την Σταχτοπούτα, την παράσταση μπαλέτου στο Μέγαρο (παρεμπιπτόντως, μόνο εγώ βρίσκω ιδιαίτερα ακριβά τα εισιτήρια του Μεγάρου?). 
Μαζί με τα εισιτήρια, μου έδωσαν και μία δωροεπιταγή για αγορές από το κατάστημα και με αυτή την ευκαιρία, επέλεξα ένα βιβλίο που μου τράβηξε το ενδιαφέρον αρχικά λόγω...τίτλου, την "Παγωμένη Πριγκίπισσα" της Καμίλα Λάκμπεργκ. Τελικά, το βιβλίο αποδείχτηκε πολύ ενδιαφέρον και, αν κάποιος θέλει να κάνει ένα δώρο στους αγαπημένους του ανθρώπους ή στον εαυτό του, νομίζω πως αποτελεί μία καλή επιλογή.

Η συγγραφέας Καμίλα Λάκμπεργκ, μία Σουηδή...Αγκάθα Κρίστι, σε αυτό το πρώτο της μυθιστόρημα (το οποίο ακολούθησαν αρκετά άλλα που γνώρισαν μεγάλη επιτυχία) δημιούργησε ως πρωταγωνιστές των αστυνομικών της ιστοριών την Ερίκα Φαλκ, μία συγγραφέα βιογραφιών και τον αστυνομικό επιθεωρητή Πάτρικ Χέντστρεμ. 


Στη συγκεκριμένη ιστορία η Ερίκα, μετά το θάνατο των γονιών της σε τροχαίο
ατύχημα,  έχει καταφύγει σε ένα σουηδικό ψαροχώρι, την Φιελμπάκα (στο οποίο έχει γεννηθεί και η ίδια η συγγραφέας).
Εκεί βρίσκεται το πατρικό της σπίτι, στο οποίο σκοπεύει να απομονωθεί για να γράψει απερίσπαστη το νέο της βιβλίο. 
Μια χειμωνιάτικη παγωμένη μέρα πηγαίνει στο σπίτι της παιδικής της φίλης και ιδιοκτήτριας γκαλερί, της Άλεξ, όπου και την ανακαλύπτει νεκρή και παγωμένη μέσα στη μπανιέρα της. Η Άλεξ μοιάζει να έχει αυτοκτονήσει αλλά ο θάνατός της ερευνάται και από την τοπική αστυνομία.
Οι γονείς της Άλεξ, ο άντρας της, η αδελφή της Ερίκα, ένας εκκεντρικός ζωγράφος, μια άλλη πλούσια οικογένεια του χωριού, ένας εξαφανισμένος γιος κι ένας άλλος υιοθετημένος, ένας παλιός έρωτας της Ερίκα, η φλύαρη, κουτσομπόλα γειτόνισσα είναι μερικά από τα πρόσωπα της κοινωνίας του χωριού που συνδέονταν με τον ένα ή άλλο τρόπο με τη νεκρή και ανάμεσα στα οποία θα βρεθεί ο δολοφόνος. Τα αίτια θα αναζητηθούν και θα βρεθούν σε παλιά, κρυμμένα, οικογενειακά μυστικά, που κουκουλώθηκαν από τον φόβο του κουτσομπολιού που υπήρχε στην κλειστή κοινωνία του χωριού. Βοηθός της Ερίκα στη διαλεύκανση του μυστηρίου είναι ο Πάτρικ,  ένας συμπαθητικός τύπος και ικανός αστυνομικός, υφιστάμενος ενός αντιπαθητικού και όχι τόσο ικανού αστυνομικού διευθυντή, που σφετερίζεται τις επιτυχίες του Πάτρικ για τη δική του προβολή.

Η περιγραφή στηρίζεται στη δημιουργία μιας σκοτεινής και παγωμένης ατμόσφαιρας, αφού η ιστορία διαδραματίζεται στο μέσο του σουηδικού χειμώνα όπου ο ήλιος εμφανίζεται μόνο ελάχιστα και συνήθως επικρατεί ο γκρίζος ορίζοντας, το χιόνι και η μοναξιά.

Ωραίο ήταν το βιβλίο, το διάβασα γρήγορα, με μεγάλο ενδιαφέρον, για να φτάσω στο...δολοφόνο και στη λύση του μυστηρίου. Αν αποκτήσω και επόμενη δωροεπιταγή θα ψάξω την επόμενη περιπέτεια της Ερίκα και του Πάτρικ!

15 σχόλια:

  1. Λατρεύω την Λάκμπεργκ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορώ να μου το κάνω δώρο για τα Χριστούγεννα αφού λατρεύω το μυστήριο!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αφού λατρεύεις το μυστήριο βρήκες το δώρο σου!!!

      Διαγραφή
  3. Ψαχνω να βρω την ταινία σε dvd!

    (Ακρινα ειναι τα εισιτήρια, και εγω σημερα περασα να βγαλω αλλα δεν ειχε θεσεις, για καλόμου χα χα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, τι μου λες, υπάρχει ΚΑΙ ταινία? Δεν το ήξερα! Όσο για τα εισιτήρια...μάλλον στάθηκες τυχερή που δεν βρήκες!

      Διαγραφή
    2. Ακριβά, ηθελα να γράψω χα χα.

      Ειδα οτι υπάρχει στην Σουηδία, στην Ελλαδα δεν το εχω πετυχει.
      Ειχα δει ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ και μου αρεσε πολύ.

      Διαγραφή
  4. Ωραίο είναι το συναίσθημα του να διαβάζεις ένα βιβλίο και να σε κρατάει σε εγρήγορση.
    Τα βιβλία της Lackberg τα έχω δει σε μεγάλα βιβλιοπωλεία... Best sellers τα περισσότερα νομίζω :)
    Γενικά σε εμπιστεύομαι, οπότε θα τα έχω σίγουρα υπόψη μου τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από μία σύντομη έρευνα που έκανα όντως όλα της τα βιβλία είναι best sellers και όχι άδικα τελικά, παρουσιάζουν ενδιαφέρον!

      Διαγραφή
  5. Το τελείωσα την Κυριακή το βράδυ!! Απλά καταπληκτικό και ευκολοδιάβαστο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα τι συντονισμός!!! Πολύ χαίρομαι που ταιριάζουν τα γούστα μας!

      Διαγραφή
  6. Αφού το προτείνεις, σίγουρα θα είναι καλό! Λοιπόν, θα το ψάξω με την πρώτη ευκαιρία! Η υπόθεση ακούγεται ενδιαφέρουσα και σίγουρα σε κρατάει σε εγρήγορση!
    Φιλιά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχει πολλούς φανατικούς αναγνώστες η συγγραφέας από την...παγωμένη Σουηδία και αν σου αρέσει το είδος του αστυνομικού μυθιστορήματος, θα κολλήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Φλερτάριζα" κι εγώ μαζί του, την ημέρα που έγινε η παρουσίαση του βιβλίου της Ερμιόνης, αλλά τελικά πήρα κάποια άλλα. Όμως αφού το περιγράφεις ως πολύ καλή επιλογή Αμαλία μου, στις επόμενες βιβλιοαγορές θα το πάρω.
    Καλό βράδυ εύχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα μεγάλα πνεύματα συναντιούνται βρε Πηνελόπη!!!

      Διαγραφή