ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ


Μέσα σε όλες τις χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες φέτος κάναμε και πράσινα μπισκοτάκια! Μπορεί στις φωτογραφίες να μην αποτυπώνεται η ακριβής...απόχρωση αλλά στην πραγματικότητα έχουν ένα όμορφο, ζωηρό πράσινο χρώμα και σε συνδυασμό με την πολύχρωμη τρούφα το αποτέλεσμα είναι πολύ εορταστικό! Πρόκειται για κλασσικά μπισκοτάκια βουτύρου αλλά γίνονται πολύ εύκολα και γρήγορα αν κάποιος διαθέτει πρέσα, αυτό το εργαλείο για μπισκότα που τους δίνει όμορφο σχήμα. Διακοσμούν ωραία το τραπέζι με τα χριστουγεννιάτικα γλυκά δίνοντάς του μία παιδική, παιχνιδιάρικη νότα. 
Καθώς δεν είχα δική μου συνταγή για να τα φτιάξω, έψαξα λίγο και βρήκα την παρακάτω:

1 1/2 κούπα βούτυρο τύπου soft
1 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
μία πρέζα αλάτι
2 βανίλιες
1 αυγό 
3 1/2 περίπου κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτουμε το αυγό και όταν αυτό ενσωματωθεί, προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι (στο οποίο έχουμε προσθέσει προηγουμένως το αλάτι και τις βανίλιες). 
Προς το τέλος ρίχνουμε προσεκτικά το αλεύρι, μέχρι η ζύμη που θα προκύψει να μην κολλάει μεν αλλά να είναι μαλακή (μπορεί να μην πάρει όλο το αλεύρι). Σε αυτή τη φάση, εγώ πρόσθεσα και λίγο πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Βάζουμε την ζύμη λίγη-λίγη στην πρέσα και αραδιάζουμε μπισκοτάκια στο σχήμα που θέλουμε  πάνω σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος (εγώ τα πασπάλισα και με πολύχρωμη τρούφα). Ψήνουμε τα μπισκοτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 12 λεπτά περίπου. Τα αφήνουμε 5 λεπτά μέσα στο ταψί να κρυώσουν ελαφρά και μετά σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς. 

8 σχόλια:

  1. Amelie μου μια χαρα ειναι και οι φωτογραφιες σου και πολυ νοστιμα πρεπει να ειναι και τα μπισκοτα σου,η αληθεια ειναι οτι δεν φαινεται το ζωηρο τους χρωμα οπως λες αλλα δεν πειραζει!Πως καταφερες το πρασινο χρωμα,με χρωμα ζαχαροπλαστικης?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, όταν ήταν έτοιμη η ζύμη πρόσθεσα λίγο μπλε και κίτρινο χρώμα μέχρι να το πετύχω!

      Διαγραφή
  2. Άμα λέω πως έχετε ρίξει πολύ "χρώμα" στις φετινές γιορτές, Αμαλία μου, κάτι ξέρω!

    Με το καλό λοιπόν στα Χριστούγεννα σου εύχομαι. Ότι πιο όμορφο για σένα και την μικρή Νατάσσα.

    Χρόνια Πολλά και πολλά φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα, φέτος τα χρωματίσαμε όλα, μόνο τα...μελομακάρονα γλύτωσαν από την τάση αυτή!!! Ευχαριστούμε για τις ευχές και ανταποδίδουμε! Χρόνια Πολλά!!!

      Διαγραφή
  3. Πάντα χρειάζονται μερικά μπισκότα βουτύρου τα Χριστούγεννα! Να μοσχοβολήσει το σπίτι! Ε, αν είναι και χρωματιστά, ακόμα καλύτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχχχχ, η μυρωδιά του βουτύρου είναι συνυφασμένη με τις γιορτές, πόσο δίκιο έχεις!

      Διαγραφή
  4. Ωραια μπισκότα και κουτί ;)

    http://beautyfollower.blogspot.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα τί όμορφα που είναι κι αυτό το βουτυρένιο άρωμα και το χρώμα τους είναι τόσο ταιριαστά με τις γιορτές!!! Και του χρόνου με υγεία και χαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή