ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗΣ


Μία νόστιμη σοκολατόπιτα της στιγμής, σε περίπτωση που θέλετε κάτι εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του. Στα υλικά συμπεριλαμβάνεται χυμός και ξύσμα πορτοκαλιού, οπότε ποντάρουμε στο σίγουρο συνδυασμό σοκολάτας-πορτοκαλιού και σε ένα πολύ ζουμερό αποτέλεσμα από πλευράς υφής.
Βρήκα τη συνταγή εδώ  και το αποτέλεσμα ήταν πολύ επιτυχημένο.


Τα υλικά (για ένα μικρό ταψάκι 20x20)
2 αυγά
180 γρ. ζάχαρη
60 γρ. αλεύρι
30 γρ. κακάο
Χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
100 γρ. λιωμένο βούτυρο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε καλά το ταψάκι που θα χρησιμοποιήσουμε. Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα αυγά και τη ζάχαρη (απλό ανακάτεμα, δεν τα χτυπάμε με μίξερ), χωρίς να περιμένουμε να λιώσει η ζάχαρη, δεν χρειάζεται.
Στο μείγμα αυγών-ζάχαρης προσθέτουμε το αλεύρι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κακάο. Στο τέλος προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το χυμό πορτοκαλιού. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι (είναι λεπτό το γλυκό μας, όπως βλέπετε και στη φωτογραφία . Ψήνουμε το σοκολατόπιτα 15-17 λεπτά το πολύ, όχι παραπάνω γιατί θα σκληρύνει.
Η συγκεκριμένη σοκολατόπιτα τρώγεται πολύ ευχάριστα και την επόμενη μέρα, διατηρεί τη ζουμερή του υφή και δεν στεγνώνει.


9 σχόλια:

  1. πραγματικα πανευκολη και γρηγορη και πολυ λαχταριστη!!!!!Τετοιες συνταγες μας λυνουν πολλες φορες τα χερια!!!!Την κραταω amelie μου!!!!
    καλη εβδομαδουλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Της (τελευταίας) στιγμής, ειναι τα καλύτερα!

    Καλή εβδομαδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τελεια η γρηγορη σοκολατοπιτα!! ωραια ιδεα γιααυτες τις λιγουρες που μας πιανουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εύκολο γλυκάκι που ικανοποιεί άμεσα την επιθυμία μας για κάτι γλυκό.
    Μου αρέσει που είναι σοκολατένιο και σίγουρα αν το επιθυμούμε, μπορούμε να του προσθέσουμε ένα ωραίο γλάσο ή να το συνοδεύσουμε με παγωτό και να έχουμε έτσι ένα ακόμα πιο λαχταριστό αποτέλεσμα!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτές οι σοκολατόπιτες της στιγμής είναι σκέτη κόλαση Αμαλία μου!!! Υπέροχη και ό,τι καλύτερο για τη ξαφνική λαχτάρα σοκολάτας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εύκολο σαν κέικ της στιγμής αλλά φαντάζομαι το λίγο αλεύρι που έχει είναι αυτό που την διαφοροποιεί και την κάνει να μοιάζει περισσότερο με brownie ή.. πίτα! :)
    Για το πορτοκάλι συμφωνώ, ζευγάρι αγαπημένο με τη σοκολάτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τέλεια ιδέα για ξαφνικές σοκολατο-λιγούρες! Και σε ποιον δε θα αρέσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. A! αυτή είναι η εκδοχή είναι πολύ ωραία Αμαλία, ειδικά για τις πρώτες πρωϊνές ώρες που μας "ζητείται" γλυκάκι για το σχολείο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή