ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ


Το περασμένο Σάββατο η Νατάσα πήρε μέρος στους πρώτους της αγώνες ρυθμικής.
Με τον αθλητισμό πέρασε μία...ταραγμένη σχέση μέχρι να καταλήξει στο άθλημα που της αρέσει. Δράττομαι λοιπόν της ευκαιρίας να σας εξιστορήσω τις αθλητικές μας περιπλανήσεις, μήπως και σας γλιτώσω από παρόμοιες περιπέτειες!
Αρχικά ξεκινήσαμε με το κολύμπι, γράφτηκε η Νατάσα στο κολυμβητήριο όταν ήταν 6 χρονών και αμέσως έγινε φανερό ότι η πισίνα ΔΕΝ ήταν ο φυσικός της χώρος! Γκρίνια και μουρμούρα επικρατούσε κάθε φορά που ερχόταν η ώρα να ετοιμαστεί για το κολυμβητήριο. Στο τέλος της χρονιάς οι προπονητές οργάνωσαν μία μορφή αγώνων (ανάμεσα στα παιδιά που συμμετείχαν στο μάθημα) για να δούμε κι εμείς την πρόοδο των παιδιών μας. Όπως ήταν αναμενόμενο...δεν διαπρέψαμε! Όλα τα παιδάκια πάλευαν και κολυμπούσαν με μανία για να νικήσουν, ενώ η Νατάσα είχε ξαπλώσει αναπαυτικά στο νερό και ατένιζε μακάρια την οροφή του κολυμβητηρίου. Παραταύτα εγώ, επειδή ήθελα να έχω το κεφαλάκι μου ήσυχο στην παραλία, επέμεινα να συνεχίσει στο κολυμβητήριο και την επόμενη χρονιά για να μάθει τουλάχιστον καλό κολύμπι. Πάλι γκρίνια, πάλι μουρμούρα, πάλι πλατσούρισμα στους αγώνες, το σκηνικό ίδιο και απαράλλαχτο.
Στα 8 της δεν ετίθετο φυσικά θέμα να συνεχίσει το κολυμβητήριο, είχαμε εξαντλήσει τα όρια και τα δικά της και τα δικά μου... 
Εδώ να τονίσω ότι εγώ, επειδή ουδέποτε ανέπτυξα καλή σχέση με τον αθλητισμό και το φέρω βαρέως, ήθελα το παιδί μου να βρει κάποια αθλητική δραστηριότητα που να την απολαμβάνει και που θα το βοηθήσει να διατηρήσει ένα υγιές σώμα και μία αίσθηση πειθαρχίας.
Αφού λοιπόν ξεμπερδέψαμε κακήν-κακώς με το κολυμβητήριο, ψάξαμε κάποιο άλλο άθλημα για να συνεχίσουμε.
Στην περιοχή μας δραστηριοποιούνται αρκετοί αθλητικοί σύλλογοι, ένας από αυτούς έχει πολύ καλό όνομα στο βόλεϋ, ε, είπα κι εγώ να στραφούμε εκεί. Πήγαμε, είδα ένα σωρό ένθερμα κοριτσάκια στην ηλικία της Νατάσας, ενθουσιάστηκα (εγώ, όχι η Νατάσα, το τονίζω αυτό!) και ξεκίνησε το βόλεϋ.
Τι να σας εξιστορώ, χειρότερη πανωλεθρία αποτέλεσε η δεύτερη αυτή αθλητική απόπειρα! Η γκρίνια περισσότερη και η απόδοση...πιο χάλια από όσο θεωρούσα ποτέ δυνατόν! Ξέρετε πως οι μαμάδες βλέπουν τα παιδιά τους καλύτερα από όσο είναι στην πραγματικότητα και τείνουν να τα εξιδανικεύουν? Ε, εγώ όταν είδα το παιδί μου να παίζει βόλεϋ συνειδητοποίησα με συντριβή ότι δεν πρέπει να υπάρχει παιδάκι που να παίζει χειρότερα από τη Νατάσα! Πέρασαν κάποιοι μήνες, βελτίωση δεν υπήρχε, αποφάσισα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό.
Κατόπιν σύσκεψης με το παιδί μου, εξέφρασε αρχικά την επιθυμία να ασχοληθεί με την ξιφασκία διότι κατά την άποψή της αυτό το άθλημα ταιριάζει στο στυλ της!!! Μην ρωτάτε τι σημαίνει αυτό, ποτέ δεν κατάλαβα ποιο είναι αυτό το στυλ που σε ωθεί να ασχοληθείς με το ξίφος! Έκανα έρευνα και για τη ξιφασκία, πρώτη φορά -σκέφτηκα- που εξέφρασε μόνη της επιθυμία για κάποια αθλητική δραστηριότητα, ας μην την αποθαρρύνω.  Τελικά αποθαρρύνθηκα εγώ, πολλές οι ώρες προπόνησης στην ξιφασκία πολλά και τα έξοδα, ξεφούσκωσε αυτή η ιδέα.
Και τελικά, έπεσε στο τραπέζι η πρόταση για ρυθμική γυμναστική. Πήγαμε σε ένα σύλλογο κοντά στο σπίτι μας, έκανε δυο δοκιμαστικά μαθήματα και επιτέλους, έρωτας κεραυνοβόλος!!! Διότι η Νατάσα λατρεύει το μπαλέτο (κάνει εδώ και χρόνια μαθήματα στο σχολείο), γεγονός που ήρθε κι έδεσε με τις ασκήσεις εδάφους που αγαπάνε τα κορίτσια, ρόδες, κατακόρυφα κλπ. Ο ιδανικός συνδυασμός!
Από τότε πέρασε ακριβώς ένας χρόνος και πριν μερικές μέρες πήρε μέρος στους πρώτους της αγώνες. Ο χώρος γέμισε όμορφα κοριτσάκια, χτενισμένα και βαμμένα κάπως υπερβολικά (αυτές ήταν οι οδηγίες που είχαμε) γεμάτα χάρη και ενθουσιασμό. Αντίθετα με ό,τι πίστευα, τα περισσότερα ήταν πολύ ψύχραιμα και εκτέλεσαν το πρόγραμμά τους (ατομικό) με συνέπεια. Δεν τα έχασαν μπροστά σε τόσο κόσμο και το ευχαριστήθηκαν πολύ. Το κοριτσάκι μου πήρε χρυσό μετάλλιο και όλο το επόμενο σαββατοκύριακο καμάρωνε και χοροπηδούσε εδώ κι εκεί σαν ελατήριο. 
Αν τα κοριτσάκια σας απολαμβάνουν δραστηριότητες όπως το μπαλέτο και ο χορός, νομίζω πως θα ενθουσιαστούν εξίσου και με τη ρυθμική γυμναστική επειδή συνδυάζει τις ασκήσεις γυμναστικής με το χορό. 
Σας παραθέτω και μερικές φωτογραφίες ως φωτογραφικό ρεπορτάζ:

Κατά τη διάρκεια της προθέρμανσης πριν τους αγώνες

Εξοικείωση με το χώρο του αγώνα

Η αρχική παρέλαση των αθλητριών

Η πόζα με το μετάλλιο

Η κόμμωση και το απαραίτητο μακιγιάζ. Μπορεί να σας φαίνεται απλή διαδικασία αλλά εμένα μου πήρε 40 λεπτά για να ολοκληρώσω την εμφάνιση. Ούτε για νύφη να την ετοίμαζα!!!

15 σχόλια:

  1. Μπράβο της, Αμαλία! Εύχομαι όλα να πάνε καλά και να αποκτήσει χρυσά μετάλλια και σε πανελλήνιο -και γιατί όχι σε διεθνή επίπεδο!

    Και μπράβο και σε σένα που επέμενες σθεναρά τόσα χρόνια. Για μένα τα παιδιά πρέπει να αθλούνται υποχρεωτικά.

    Θυμάμαι στην Αυστραλία περνούσαμε 1-2 ώρες κάθε μέρα κάνοντας Γυμναστική στο σχολείο και μας περνούσαν από όλα τα αθλήματα -στίβο, κολύμπι, τέννις, χόκεϋ, αυτά είχα προλάβει εγώ - για να δουν πού είμαστε καλύτεροι.

    Καλημέρα! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "διεθνές επίπεδο" σόρρυ για το γραμματικό σαρδάμ!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστούμε πολύ! Για να μην υπερβάλλω όμως, το επίπεδο των συγκεκριμένων παιδιών δεν είναι τόσο ψηλό που να τα οδηγήσει σε πρωταθλητισμό (γιατί και οι ώρες που ασχολούνται εβδομαδιαίως δεν είναι πολλές). Πάντως η πρόοδός τους είναι μεγάλη αν υπολογίσουμε ότι ασχολούνται με αυτό το άθλημα περίπου ένα χρόνο με χρονικές διακοπές (καλοκαίρι κλπ.)

      Διαγραφή
  2. Μπραβο!!!!
    Τι ομορφες εποχες τοτε που καναμε γυμναστικες με τις φιλες μας :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ τι μου θυμίζεις έχουμε περάσει από πολλά στάδια!! Αλλά αυτό της ξιφασκίας ήταν τι να σου πω!! κάπου στο πατάρι νομίζω ότι υπάρχει ακόμη το ξίφος του αθλητή!!!
    Εύχομαι να την κερδίσει αυτό που αγαπά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά που δεν μας έμεινε κι εμάς το ξίφος στο πατάρι Ξανθή! Για την ώρα...κάτι μας έκανε κλικ, για να δούμε!

      Διαγραφή
  4. Συγχαρητήρια βρε Αμαλία!
    Τι ευχάριστα νέα είναι αυτά! Μπράβο στη Νατάσα, πάντα και τέτοια και ανώτερα φυσικά :)
    Εμείς ξεκινήσαμε μπαλέτο το Σεπτέμβρη και μας αρέσει πάρα πολύ! Όπως και ο χορός.
    Οπότε μας βλέπω να ακολουθούμε τα χνάρια σας.
    Αυτό το υπερβολικό βάψιμο σε μικρά παιδάκια με ενοχλεί όμως βρε Αμαλία μου. Δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει.
    Θυμάμαι όταν πήγαμε να δούμε την Ιφιγένεια σε ανοιχτό μάθημα, έψαχνα να την βρω πάρα πολλή ώρα και ήμουν έτοιμη να βάλω τα κλάματα γιατί νόμιζα ότι δεν ήταν εκεί. Και ξαφνικά την είδα, έντονα βαμμένη, με το μαλλί πίσω τραβηγμένο και πασπαλισμένη με ασημόσκονη. Δεν είχα γνωρίσει το κοριτσάκι μου :)
    Περιττό να σου πω βέβαια, ότι γέλασα πάρα πολύ με τις αθλητικές σας περιπέτειες!
    Φιλιά πολλά και πάλι μπράβο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλή αρχή με το μπαλέτο! Τη Νατάσα τη βοήθησε πολύ στη στάση του σώματος, πέραν του χορού φυσικά. Το βάψιμο δεν ξέρω πως ακριβώς δικαιολογείται και γιατί έχει καθιερωθεί, συμφωνώ πώς είναι υπερβολικό! Φιλιά και καλή συνέχεια στις δικές σας αθλητικές αναζητήσεις!

      Διαγραφή
  5. Μπράβο στο κορίτσι, και μπράβο στη μαμά που επιμένει στον αθλητισμο!
    Και σε πολλες ακομα χαρές εύχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε, άντε και νύφη λοιπόν Αμαλία μου, γιατί πραγματικά δείχνει κούκλα η Νατάσα σου :-))

    Όσο για τον "μαραθώνιο" επιλογής τον καταλαβαίνω ίαπόλυτα, καθώς βιώνω το ίδιο εδώ και 2 χρόνια. Πάει το μπάσκετ απορρίφθηκε....και προσφάτως απορρίφθηκε και το ποδόσφαιρο που επίσης είχε ζητήσει το καμάρι μας.
    Τώρα μιλάει για κολυμβητήριο και θα δούμε... βεβαίως-βεβαίως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταυτιζόμαστε Πηνελόπη! Ελπίζω σύντομα να καταλήξετε κάπου και να βρει αυτό που του ταιριάζει. Δύσκολο, το ξέρω...

      Διαγραφή
  7. amelie μου την απολαυσα τοσο πολυ την αναρτηση σου!!!
    αρχικα πολλα συγχαρητηρια στη νατασα για την σημαντικη της νικη!!!
    Πολλα συγχαρητηρια ομως και σε σενα,παρα πολλα ομως και για πολλους λογους.
    η κορη σου ειναι μια κουκλα να τη χαιρεσαι και να σε χαιρεται!!!!
    πολλα φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια!!! Να χαίρεσαι κι εσύ τα παιδάκια σου και να τα καμαρώνεις!

      Διαγραφή