ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ


Ο Μάιος έφτασε, τα καλοκαιρινά μας ρούχα βγήκαν από τα πατάρια, τα γυμναστήρια...γέμισαν και οι περισσότεροι αναστενάζουμε υπό το βάρος της σκέψης του ελαφριού ρουχισμού στον οποίο πρέπει να χωρέσουμε. Αυτά και αν είναι δράματα! Σας έχω συνταγούλα σήμερα νόστιμη και ελαφριά, κατάλληλη για διατροφή, ειδικά αν συνοδεύσετε το κοτόπουλο με λίγη πρασινάδα ΜΟΝΟ! Αφήνουμε για άλλους μήνες τα ρυζάκια και τις πατατούλες. Το Μάιο συνοδεύουμε τα πάντα με λαχανικά, τέρμα και τελείωσε, δεν δέχομαι αντιρρήσεις. Για να είμαι ειλικρινής, τα γράφω εδώ μπας και καταφέρω και τα εφαρμόσω η ίδια, γι αυτό μην με παρεξηγείτε. Δυστυχώς η αποφασιστικότητά μου όσο αφορά στη δίαιτα αποδεικνύεται πάντα βραχύβια, δεν καταφέρνω σχεδόν ποτέ να ολοκληρώσω το επιθυμητό χρονικό διάστημα που θα με αναδείκνυε σε επίδοξο...top model! Πάντως το κοτόπουλο που ακολουθεί είναι και νόστιμο, και σχετικά ελαφρύ. Τα υλικά είναι τα ακόλουθα:

500 γρ. κοτόπουλο στήθος κομμένο σε μπουκιές
2 κουταλιές σούπας μέλι
2 κουταλιές σούπας σάλτσα σόγιας
1 γεμάτη κουταλιά σούπας κέτσαπ
τ κουταλιά σούπας λάδι
1 τριμμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
2 κουταλάκια του καφέ κορν-φλάουρ διαλυμένα σε λίγο νεράκι
Σουσάμι

Σε αντικολλητική κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το κοτόπουλο με το λαδάκι. Ανακατεύουμε το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την κέτσαπ και περιχύνουμε το κοτόπουλο. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Όταν δούμε ότι είναι έτοιμο, το βγάζουμε από την κατσαρόλα και αφήνουμε μόνο τη σάλτσα του. Διαλύουμε το κορν-φλάουρ σε μισό ποτηράκι του κρασιού νερό και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα, αναμιγνυόντας το μείγμα του κορν-φλάουρ καλά με τη σάλτσα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά, αφήνοντας τη σάλτσα να βράσει περίπου ένα δεκάλεπτο μέχρι να πήξει καλά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο στη σάλτσα, το ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αφού το πασπαλίσουμε με σουσάμι.

7 σχόλια:

  1. Πολύ πολύ καλό!!
    Καλησπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ γευστικό και άκρως δροσιστικό με την πρασινάδα του γύρω-γύρω Αμαλία μου.
    Είναι ότι πρέπει για ένα ελαφρύ πιάτο, όχι απαραίτητα λόγω δίαιτας :-))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αααχχχ, μεγάλη πληγή ξύνεις... Αφήνω κατά μέρους τις δίαιτες και δοκιμάζω άμεσα αυτό το κοτοπουλάκι, γιατί θα μου αρέσει σίγουρα η γλυκόξινη γεύση του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα Αμαλία!!! Υπέροχο το κοτοπουλάκι σου με το σουσάμι και τη γλυκόξινη γεύση!!!! Πρέπει να είναι πολύ νόστιμο!!!! Γεια στα χέρια σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πολυ ωραιο γλυκοξινο!!! !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. το τελειο πιατο,αυτο θελω,τωρα ομως,γινεται??!!!!!!!
    αμαλια μου με ξελιγωσες σημερα με αυτες τις μπουκιτσες!!!!
    καλο καλοκαιρι να εχουμε και ας εχουμε και μερικα παραπανισια κιλα!!!!!
    πολλα φιλια!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αχ βρε Αμαλία... κάθε χρόνο τέτοια εποχή έχουμε όλοι τους γνωστούς προβληματισμούς σχετικά με τα παραπάνω κιλάκια που ίσως έχουμε.
    Ευτυχώς με το που πιάνουν οι ζέστες αναπόφευκτα αναζητούμε πιο ελαφριά γεύματα, οπότε θα μαζευτούμε λιγάκι!
    Το κοτόπουλο σου μου αρέσει πολύ γιατί είναι ελαφρύ και πολύ γευστικό παράλληλα!
    Και συμφωνώ απόλυτα, η καλύτερη συνοδεία είναι μια ωραία πράσινη σαλάτα!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή