ΠΑΓΩΤΟ ΜΠΑΝΑΝΑ ΜΟΝΟ ΜΕ...ΜΠΑΝΑΝΑ!


Τη συγκεκριμένη συνταγή (καλά, δεν την λες και συνταγή, αλλά πώς αλλιώς να την αποκαλέσω;;;) από τη στιγμή που την ανακάλυψα σε ένα γαλλικό blog μαγειρικής, την ετοιμάζω σχεδόν κάθε βράδυ! Έχει γίνει η αγαπημένη μου φετινή καλοκαιρινή συνήθεια και προβλέπεται να με συντροφεύει για πολύ ακόμα. Ετοιμάζομαι να τη δοκιμάσω και σε παραλλαγές με άλλα φρούτα (πχ. νεκταρίνια).
Αρχικά πρέπει να σας ενημερώσω ότι όποιος δοκίμασε το παγωτό αυτό ενθουσιάστηκε! Έχει μαστιχωτή υφή, πλούσια γεύση, άρωμα μπανάνας και …απολύτως καμία ένδειξη ότι ΔΕΝ περιέχει τίποτα άλλο εκτός από μπανάνα! Ειδικά η αδερφή μου, που λόγω της επαγγελματικής της ιδιότητας (εργάζεται σε μεγάλο ξενοδοχείο) έχει ανακηρυχθεί σε ειδήμονα των απαιτητικών γεύσεων, όταν το δοκίμασε ήταν απόλυτα σίγουρη ότι στο συγκεκριμένο παγωτό έχουν προστεθεί κρέμα γάλακτος και πολλά-πολλά άλλα υλικά.
Το μοναδικό αρνητικό σημείο του παγωτού είναι ότι δεν μπορεί να παρασκευασθεί σε μεγάλη ποσότητα, επειδή  για τη διαδικασία απαιτείται χτύπημα στο μπλεντεράκι. Η ποσότητα που παίρνουμε λοιπόν, είναι ίση με ένα μεγάλο μπολ παγωτού τη φορά, άρα θα πρέπει να επαναληφθούν οι δόσεις του αν θέλουμε μεγαλύτερη ποσότητα.
Και τώρα σας δίνω τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε (μην πάρετε χαρτί και μολύβι, είναι ελάχιστα!):



1. Κόβουμε δύο ώριμες μπανάνες σε φέτες, τις τοποθετούμε σε ένα σακουλάκι και τις βάζουμε στην  κατάψυξη μέχρι να παγώσουν εντελώς (μπορείτε να έχετε πολλά σακουλάκια κατεψυγμένης μπανάνας και να βγάζετε από ένα κάθε μέρα, μιλάω εκ πείρας!).


2. Βάζουμε τα παγωμένα κομμάτια της μπανάνας στο μπλεντεράκι και τα χτυπάμε. Στην αρχή αυτά μετατρέπονται σε μικρά κομματάκια πάγου (δείτε την παραπάνω φωτογραφία), δεν τρομάζουμε, δεν απογοητευόμαστε, δεν θεωρούμε ότι απέτυχε η διαδικασία. Τέτοια πιθανότητα δεν υπάρχει! Συνεχίζουμε το χτύπημα και ξαφνικά, ω του θαύματος, τα μικρά κομματάκια πάγου μετατρέπονται σε μία μαστιχωτή μάζα (δείτε τη φωτογραφία από κάτω). 


 Το παγωτάκι μας είναι έτοιμο!

11 σχόλια:

  1. Ωωωωωωωωωω!!!!!!!!!! Το μόνο που μπορώ να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί λόγω διατροφής μέχρι τώρα αποφεύγω το παγωτό αλλά τώρα θα το απολαύσω με μπανανούλες!!! Να είσαι καλά Αμαλία μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην το αμελήσεις, πραγματικά θα εκπλαγείς με το αποτέλεσμα, δεν υστερεί σε τίποτα από το κλασικό παγωτό!!!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος24/6/15 19:13

    Αν προσθεστε και δυο κουταλιες γιαουρτι στραγγιστο γινεται λιγοτερο γλυκο,αλλα οχι λιγοτερο νοστιμο.Αν καποιος το θελει πιο γλυκο προσθετει λιγο μελι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα δοκιμάσω την πρόταση με το γιαούρτάκι!

      Διαγραφή
  3. Πολύ εύκολο παγωτό και σούπερ γευστικό!
    Το έχω φτιάξει και μπορώ να το επιβεβαιώσω!
    Και το πολύ καλό είναι ότι μπορούμε χωρίς τύψεις να το συνοδεύσουμε με λιωμένη nutella από πάνω (είμαι αδιόρθωτη και το ξέρω)!
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα, παντού και πάντα χωράει η nutella!!!

      Διαγραφή
  4. Είναι πραγματικά πολύ ωραίο παγωτό!!!!!
    'Εχω πάντα μπανάνες στην κατάψυξη και το φτιάχνω κι εγώ συχνά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πλέον κι εγώ αυτό κάνω, η κατάψυξη είναι γεμάτη σακουλάκια με μπανάνες!!!

      Διαγραφή
  5. Ναι, όντως, είναι τέλειο και σκέτο, έτσι όπως το παρουσιάζεις, αλλά και ως βάση για να φτιάξεις κι άλλες γεύσεις!
    Το κάνω συχνά για το παιδί, για να απολαμβάνει παγωτό χωρίς να νοιάζομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την εχω δοκιμασει και πραγματικά "λέει" αυτή η συνταγή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή