ΚΑΛΗ ΕΠΑΝΟΔΟ


Αυτό το καλοκαίρι ήταν περίεργο για όλους μας νομίζω. Δεν ήταν ανέμελο και ανάλαφρο, δεν μας ξεκούρασε ψυχικά, το αντίθετο μάλιστα. Μας κούρασε πολύ, μας προβλημάτισε υπερβολικά, μας επιβάρυνε. Δυστυχώς αυτό συνεχίζεται και τείνει να γίνει μόνιμη πραγματικότητα για τη χώρα μας.
Δεν πήρα την αναμενόμενη καλοκαιρινή ανάσα για να "βγάλω" το χειμώνα, ίσα-ίσα που αισθάνομαι ήδη κουρασμένη και μόνο με τη σκέψη όλων όσων με περιμένουν προσωπικά αλλά και στο γενικότερο κοινωνικό πλαίσιο. 
Αβεβαιότητα, ρευστότητα, έλλειψη γενικού προγράμματος και προγραμματισμού... πολλοί οι προβληματισμοί για το μέλλον μας.
Έχω αρκετό υλικό να σας δείξω από το ταξίδι που έκανα αυτό τον Αύγουστο και ήταν η μοναδική (αλλά πολύτιμη) ευχάριστη νότα του καλοκαιριού μου. Βάζω ένα μικρό δείγμα και έπεται συνέχεια...


6 σχόλια:

 1. Καλημέρα! Καλό μήνα!
  Από τις φωτογραφίες υποθέτω ότι είναι κάπου ειδυλλιακά και κάπου...κεντρο-δυτικοευρωπαϊκά!
  Όσα γράφεις ισχύουν και για μένα. Προσπαθώ να δω τα πράγματα πιο ψύχραιμα, πιο αισιόδοξα αλλά δεν με αφήνουν να αγιάσω -με όλα αυτά που ακούω!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Το χειρότερο είναι ότι πια δεν βλέπουμε κανένα φως στο...βάθος του τούνελ (για να θυμηθούμε και τα πιο παλιά!). Και πώς να μη μας επηρεάσει πια όλο αυτό, όση αισιοδοξία και αν επιστρατεύω, στο τέλος της ημέρας έχει εξανεμιστεί. Όχι κέντρο αλλά δυτικοευρωπαϊκά όπως είπες, έπεται συνέχεια φωτογραφική!

   Διαγραφή
 2. Τους ίδιους προβληματισμούς έχω κι εγώ και δεν ξεκουράστηκα.
  Υπομονή και αναπόληση ωραίων στιγμών.
  Καλό μήνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλή επάνοδο, όπως λες κι' εσύ Αμαλία μου.
  Καλό μήνα και με το καλό στο φθινόπωρο και την έναρξη της νέας σαιζόν...

  Βαθιές αναπνοές (με την μέθοδο τοκετού...) και εκπνοές...μπας και καταφέρουμε να φέρουμε σε μια κάποια ισορροπία τα μέσα μας, αλλά και τα έξω μας!!!

  Χαιρετισμούς πολλούς και σε αναμονή φωτογραφικού υλικού...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. καλό φθινόπωρο και σε εσάς Πηνελόπη μου! Με το καλό να ξεκινήσουν τα...τρεξίματα οι μαθητές μας και εμείς (αναγκαστικά)!

   Διαγραφή