ΚΑΦΕΣ ΜΕ ΑΡΩΜΑ...ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Ξεκινάω την ανάρτηση με τη φωτογραφία του δέντρου μας. Δεν διαφέρει και πολύ από την περσινή (και την προπέρσινη!) εικόνα του, καθώς τα στολίδια παραμένουν τα ίδια. Πού χρήματα πια για ανανέωση του δέντρου και των στολιδιών του σύμφωνα με τις επιταγές της...χριστουγεννιάτικης μόδας!
Μία μικρή τσαχπινιά την έκανα πάντως: αντί για τα φωτάκια που χρησιμοποιούσα τα προηγούμενα χρόνια και ήταν λευκά, φέτος αποφάσισα να χρησιμοποιήσω κόκκινα. Η αλλαγή ήταν πολύ ευχάριστη, το σύνολο έγινε πιο παιχνιδιάρικο, πιο ζωηρό και πιο ευχάριστο στο μάτι. Ακόμα και η Νατάσα (που αρχικά ήταν κάθετα αντίθετη με την ιδέα) αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι είχα δίκιο (χεχεχε!).
Η περίοδος των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι συνήθως συνώνυμη με φιλικές και οικογενειακές συναθροίσεις σε σπίτια. Ωραίες είναι οι έξοδοι σε ζεστά καφέ και όμορφα εστιατόρια αλλά τα σπίτια και ειδικά όταν αυτά είναι στολισμένα και φωτεινά, έχουν άλλη γλύκα! Άραγμα στους καναπέδες, κουβεντούλα, φωνές και τσιρίδες από τα παιδιά, χριστουγεννιάτικη μουσική κάπου στο backround, όμορφες κανελένιες χειμωνιάτικες μυρωδιές, γέλια και χαλάρωση, έτσι τα έχω στο μυαλό μου αυτά τα καλέσματα.    
Για να γιορτάσουμε λοιπόν κι εμείς την αρχή της γιορτινής περιόδου είπαμε να καλέσουμε μερικούς φίλους μας για καφεδάκι, τσαγάκι, χυμούς και τσιμπολόγημα. Ετοιμάσαμε αλμυρά και γλυκά, κάποια φαίνονται στις επόμενες φωτογραφίες, κάποια δεν πρόλαβαν να απαθανατιστούν επειδή ψήνονταν στην πορεία και εμφανίζονταν σταδιακά. Φαίνεται πως όλοι ήρθαν με όρεξη γιατί δεν έμεινε στο τέλος σχεδόν τίποτα! 
Για να σας δώσω κάποιες ιδέες, σε περίπτωση που σκέφτεστε να οργανώσετε κάτι ανάλογο, ιδού μερικές φωτογραφίες:

Στα αλμυρά μας εδέσματα συμπεριλαβάνονταν: σπανακόπιτα, τορτίγιες με τυρί και γαλοπούλα, ποικιλία από μικρά σαντουϊτσάκια, κρέπες με τυριά και πίτσα με καραμελωμένα κρεμμύδια (τα δύο τελευταία βγήκαν αργότερα από το φούρνο ζεστά-ζεστά)

Στα γλυκά πάλι είχαμε: ζεστά κρουασανάκια, muffins λεμονιού, cupcakes σοκολάτας με κρέμα πορτοκαλιού, μηλόπιτα, μπισκότα σοκολάτας υγιεινά και ένα μεγάλο μπωλ φρουτοσαλάτα. 


Για τους λάτρεις της πιο...υγιεινής διατροφής υπήρχαν χυμοί και ροφήματα όπως βότανα και τσάϊ.

Παρά τα βότανα και τους χυμούς, η συντριπτική πλειοψηφία προτίμησε τους καφέδες. Γαλλικός και καπουτσίνο είχαν την τιμητική τους, εξ ού και το δισκάκι με τα απαραίτητα!

Τα παιδιά της παρέας ήταν περισσότερα, στη φωτογραφία όμως βλέπουμε μόνο τη Νατάσα και την καλύτερή της φίλη, τη Δανάη, σε χριστουγεννιάτικη version!
Με αυτά και με εκείνα περάσαμε μία όμορφη και χαλαρή Κυριακή, οι τελευταίοι έφυγαν αργά το βράδυ και η εβδομάδα μας ξεκίνησε με πολύ θετική διάθεση!

10 σχόλια:

  1. ποσο μ αρεσουν αυτα τα μινι παρτακαι με μπουφε καλους φιλους !!! εγω παντςω τα στολιδια στο δεντρο τα εχω 30 χρονια κ δεν βλεπω γτ να τα αλλαξω!!! μια χαρα ειναι !! μεχρι να λιωσουν εκει θα τα εχω!! χαχαχα
    εβαλα στο ματι αυτα τα μπισκοτα χωρις βουτυρα αλευρια αυγα για δωσε λεπτομέρειες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η όψη τους δεν είναι πολύ ελκυστική (θυμίζουν...κεφτεδάκια) αλά η γεύση είναι τέλεια!
    http://ameliedeli.blogspot.gr/2014/11/super-foods.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι όμορφο που έγινε το δέντρο σας!
    Και του χρόνου εύχομαι, πάντα με υγεία!
    Είναι πράγματι πολύ όμορφες οι οικογενειακές / φιλικές συναθροίσεις αυτές τις ημέρες. Το κρύο και τα Χριστούγεννα θέλουν το χουχούλιασμα τους, καλή παρέα και τσιμπολόγημα!
    Ωραίες επιλογές σε αλμυρά και γλυκά, αν και πρέπει να ομολογήσω ότι η πίτσα με τα καραμελωμένα κρεμμύδια με ξεσήκωσε για τα καλά!
    Τι πλάκα που έχουν τα χριστουγεννιάτικα κορίτσια!
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια! Εύχομαι και σε εσάς πάντα υγεία και καλή διάθεση Ερμιόνη μου! Την πίτσα με τα (πολλά!!!) καραμελωμένα κρεμμύδια τη θεωρούσα outsider και τελικά έκλεψε την παράσταση, αν και την έκανα τεράστια, δεν έμεινε ούτε ψιχουλάκι! Θα την καθιερώσω όπως καταλαβαίνεις!

      Διαγραφή
  4. Μπραβο που εχετε στολισει κι ολας!
    Και του χρόνου!
    Θα θελα να βρισκομουν μπροστα απ τον μπουφε σου χιχιχ!

    Καλό μήνα :)
    http://beautyfollower.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αναγκαστικά στολίσαμε νωρίς λόγω...γκρίνιας της μικρής!
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Tί όμορφες που είναι αυτές οι χαλαρές Κυριακές! Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από να τις περνάς με φίλους. Πανέμορφα όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι τόσο όμορφες και πλέον, λόγω του τρόπο, τόσο σπάνιες! Διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων για να μπορέσουμε κάθε φορά να συντονίσουμε όλοι τα προγράμματά μας, ευτυχώς όταν το καταφέρνουμε η χαρά είναι μεγάλη!

      Διαγραφή
  7. Καλό μήνα...και με το καλό και στα φετινά Χριστούγεννα, Αμαλία μου.
    Μια χαρά πανέμορφο το βρίσκω το δέντρο σας και πολύ ζωηρό στα χρώματα, καθώς και μια αδυναμία στις κόκκινες αποχρώσεις την έχω :-))
    Και του χρόνου με Υγεία και πάντα με ωραία συντροφικά, μαζέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εγώ Πηνελόπη μου το κατακόκκινο το έχω...περί πολλού, ειδικά στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση! Και του χρόνου με υγεία και πολλές χαρούμενες στιγμές!

      Διαγραφή