Η ΤΟΥΡΤΑ ΠΑΓΩΤΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ!

Χρόνια μας Πολλά! 
Να είμαστε όλοι καλά, να είμαστε γεροί, να έχουμε αντοχές (πόσες πια...) και να προσπαθούμε να διασκεδάζουμε στην καθημερινότητά μας! Η μόνη διέξοδος για να διατηρήσουμε την πνευματική και ψυχική μας υγεία στους καιρούς που διανύουμε είναι να δημιουργούμε ευχάριστες αναμνήσεις που μας κρατούν το χέρι στις δυσκολίες.  
Για να περνάμε ωραία λοιπόν, απαραίτητο συστατικό είναι η καλή παρέα, φίλοι, οικογένεια, γνωστοί, συνάδελφοι, όλοι είναι ευπρόσδεκτοι, ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που τα σπίτια μας ανοίγουν και ο κόσμος πηγαινοέρχεται.
Εδώ τίθενται τα ακόλουθα ερωτήματα που ...ταλανίζουν κάθε γυναίκα όταν μπαίνει στη διαδικασία καλεσμένων-ρεβεγιόν:

  • Θέλω  να κλειστώ με τις ώρες στην κουζίνα, με αποτέλεσμα, όταν χτυπήσει ο πρώτος καλεσμένος το κουδούνι, εγώ να είμαι τόσο κουρασμένη ώστε το μόνο που ονειρεύομαι να είναι το ζεστό μου κρεβατάκι???
  • Θέλω να τρέχω τελευταία στιγμή στη ζούγκλα του ... εορταστικού σούπερ-μάρκετ, όπου υπερισχύει ο νόμος του προνοητικότερου, για να προμηθευτώ ένα σωρό υλικά απαραίτητα για τη (στη συγκεκριμένη περίπτωση) ζαχαροπλαστική μου δημιουργία, με κίνδυνο να έχουν αδειάσει τα ράφια και να ψάχνω εναλλακτικές συνταγές της τελευταίας στιγμής?
  • Θέλω να περάσω το χτυποκάρδι του χρόνου που περνάει αδυσώπητα, της σαντιγύ που θα βρει την ώρα να "κόψει", του παντεσπανιού που θα βρει την ώρα να ΜΗ φουσκώσει και της κρέμας που θα βρει την ώρα να ΜΗΝ πήξει?
  • Θέλω να καταφύγω στη λύση του έτοιμου (και δοκιμασμένου, για να είμαστε και δίκαιοι) γλυκού, που όμως στερείται πρωτοτυπίας και αδικεί το φροντισμένο μενού μου??
Αν οι παραπάνω ερωτήσεις-προβληματισμοί σας θυμίζουν στιγμές από το παρελθόν σας, η Χρύσα από το myblissfood σας έχει πρόταση καταπληκτική και ξεχωριστή: την τούρτα παγωτό της τελευταίας στιγμής!
Εγώ προσωπικά την έχω καθιερώσει και έχω να πω ότι χαίρει μεγάλης αποδοχής από όλους όταν κάνει την εμφάνισή της (ειδικά από τα παιδιά ακούγονται συχνά-πυκνά και έντονες ζητωκραυγές!).  Η τούρτα επιδέχεται άπειρες παραλλαγές, έτσι ώστε η εμφάνιση αλλά και η γεύση της να είναι διαφορετική κάθε φορά. Το πιο αστείο σημείο δε είναι ότι όλοι μου ζητούν τη συνταγή, πού, όπως θα δείτε, δεν είναι καν ...συνταγή!
Η τούρτα-παγωτό βρίσκεται εδώ και είναι δημιούργημα της Χρύσας. 


Η εκδοχή της φωτογραφίας έχει γίνει με παγωτό βανίλια στο οποίο ανάμιξα σιρόπι σοκολάτας και γεμιστά σοκολατένια μπισκότα (τα ίδια με τα οποία τη διακόσμησα, όπως βλέπετε) και είναι πιο "παιδική" εκδοχή. Έχω κάνει και εξίσου επιτυχημένη παραλλαγή με παγωτό βανίλια, σιρόπι φράουλας και φρέσκες φράουλες (που τις τοποθέτησα την τελευταία στιγμή, αφού έβγαλα την τούρτα από την κατάψυξη). Άλλη παραλλαγή που έχω δοκιμάσει είναι με παγωτό βανίλια στο οποίο πρόσθεσα κομμάτια βρασμένο κάστανο και σταγόνες σοκολάτας. Λίγο πριν τη σερβίρω, διακόσμησα με τρίμματα κουβερτούρας και γλυκά κάστανα (marrons glaces), ειδική χριστουγεννιάτικη παραγγελία που έκανε τη διαφορά αυτά τα Χριστούγεννα! Οι παραλλαγές είναι κυριολεκτικά άπειρες, όσες και οι γεύσεις του παγωτού που θα χρησιμοποιήσετε και των υλικών που θα προσθέσετε. 

2 σχόλια:

  1. Αχ Αμαλία μου, πολυ χαίρομαι που έχεις καθιερώσει αυτό το γλυκό για τα τραπέζια σου, εμένα με βγάζει παντα ασπροπρόσωπη, ειδικά στις γιορτές, και φυσικά το τιμήσαμε και φέτος!
    Καλή χρονιά με υγεία και πολλή γλύκα σου εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά και γενικά και ειδικά (για τη γιορτή σου!).
      Καλή χρονιά να έχετε, με υγεία και πολλά χαμόγελα!
      Το γλυκό όπως ανέφερα και εκτενώς, έχει γίνει το αγαπημένο μας, σούπερ-ιδέα παντός καιρού!

      Διαγραφή