ΡΟΛΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΑΤΟΜΙΚΟ

Η ανάγκη για γρήγορα και νόστιμα φαγητά στην καθημερινότητά μας είναι μεγάλη και νομίζω ότι σχεδόν όλες οι μαμάδες βρίσκονται μόνιμα σε αναζήτηση τέτοιων λύσεων. Συνήθως η καθεμιά μας καταφεύγει στις δοκιμασμένες της συνταγές, όλες έχουμε κάποιες που τις προτιμούμε και τις ετοιμάζουμε σχεδόν με κλειστά μάτια. Έλα όμως που καμιά φορά θέλουμε και κάτι λίγο διαφορετικό, που να παραμένει όμως στα όρια του γνωστού τρίπτυχου: γρήγορο, νόστιμο και με λίγα υλικά. 
Μία τέτοια πρόταση είναι το (έτοιμο) ρολό κοτόπουλου, που στην περίπτωση του δικού μου κρεοπώλη έχει μία έξτρα τσαχπινιά, είναι ατομικό και έτσι ετοιμάζεται ακόμα πιο γρήγορα καθώς μειώνεται ο χρόνος μαγειρέματός του. Φυσικά, ακόμα και το πιο μεγάλο ρολό κοτόπουλου, το κλασσικό μέγεθος, μπορεί άνετα τα ετοιμαστεί στην κατσαρόλα με τη σάλτσα που σας προτείνω σήμερα και του δίνει έξτρα νοστιμιά! 
Το κοτοπουλάκι συνοδεύεται είτε με πατατούλες (που μπορούμε να τις κόψουμε σε κομμάτια και να τις βάλουμε από την αρχή μαζί με το ρολό στην κατσαρόλα), είτε με ζυμαρικά (χυλοπίτες ολικής άλεσης όπως βλέπετε στην περίπτωσή μας), είτε με ρυζάκι, είτε ακόμα και με σκέτο ψωμάκι αφού η σαλτσούλα είναι πολύ νόστιμη.

Για 3 ατομικά ρολάκια ή ένα κλασσικό ρολό κοτόπουλου θα χρειαστούμε:
Λίγο ελαιόλαδο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι ζεστό νερό
Μουστάρδα (περίπου 2 γεμάτες κουταλιές σούπας)
Χυμό από 1 πορτοκάλι
Κουρκουμά (προαιρετικά)
Αλάτι και πιπέρι

Η εκτέλεση είναι απλή, όπως θα περίμενε κανείς σε ένα απλό φαγητό κατσαρόλας. 
Στο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές τα ρολάκια, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και συνεχίζουμε μέχρι να γίνουν διάφανα. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το ζεστό νερό, τον κουρκουμά και το αλατοπίπερο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά (τα ατομικά ρολά θέλουν περίπου 30 λεπτά μαγείρεμα, ενώ για το κλασσικό ρολό υπολογίστε λίγο παραπάνω, περίπου 45 λεπτά). 
Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και δυναμώνουμε τη φωτιά για να μειωθούν τα υγρά και να πυκνώσει η σάλτσα. Χτυπάμε σε χωριστό μπολ το χυμό πορτοκαλιού με τη μουστάρδα και προσθέτουμε αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα. Η σαλτσούλα μας είναι έτοιμη! Σερβίρουμε τα ρολάκια μας και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα τους. Χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία έχουμε έτοιμο ένα νόστιμο, ολοκληρωμένο καθημερινό πιάτο!

3 σχόλια:

  1. Το καθημερινό μαγείρεμα είναι σπαζοκεφαλιά, τουλάχιστον για μένα!
    Και αυτό γιατί πρέπει να σκέφτομαι απλά και εύκολα πιάτα και δεν το'χω καθόλου :)
    Ωραία τα ατομικά ρολάκια σας! Εμφανίσιμα και νοστιμότατα!
    Και η σάλτσα απίθανη!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Αμαλίτσα μου! Φαίνεται υπέροχο το ρολό και με τα χυλοπιτάκια γίνεται σκέτη λιχουδιά!!!
    Υ.Γ. Νομίζω ότι ξέχασες στα υλικά το κοτόπουλο...
    Πολλά φιλάκια και την καλημέρα μου και στις δύο σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαι ένα άτομο που παρέχει δάνεια σε διεθνείς. Με ένα κεφάλαιο που θα χρησιμοποιηθεί για να κάνουν τα δάνεια μεταξύ ιδιωτών σε σύντομο και μακροπρόθεσμα να όλοι οι σοβαροί άνθρωποι έχουν πραγματικά ανάγκη. Αν είστε στην ανάγκη μου παρακαλώ contacterpar email: geogialuiza@gmail.com
    Ευχαριστούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή