ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ

Πολύ μου αρέσουν τα φαγάκια που τα συνδυάζουν όλα σε ένα πιάτο: και κρέας (κοτόπουλο στη συγκεκριμένη περίπτωση) και μπόλικα λαχανικά αλλά και τα αγαπημένο όλων, τα ζυμαρικά. Αυτό το συγκεκριμένο φαγάκι μας προέκυψε χωρίς πολλά-πολλά λιπαρά, αρκετά ισορροπημένο διατροφικά και ιδιαίτερα νόστιμο. Σε ρόλο-έκπληξη η...μελιτζάνα την οποία αρχικά φοβήθηκα καθώς ναι μεν εγώ είμαι φανατική οπαδός της αλλά δεν χαίρει της ίδια εκτίμησης από τα λοιπά μέλη του σπιτιού. Τελικά όμως η μελιτζάνα ήταν που έκανε τη διαφορά και δημιούργησε ένα πολύ γευστικό πιάτο κατά κοινή ομολογία. Ακόμα και οι υπόλοιποι...δύσκολοι πελάτες μου ξαναγέμισαν τα πιάτα τους προς μεγάλη μου έκπληξη! 

Για 5-6 μερίδες χρησιμοποίησα: 
4 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
2 κολοκυθάκια σε χοντρές φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο 
20-25 ντοματίνια
2 κουταλιές ντοματοπελτέ
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά
4-5 μεγάλες κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα (χρησιμοποίησα με χαμηλά λιπαρά)
Ζυμαρικά (οποιουδήποτε είδους)

Εκτέλεση
Αρχικά κόβουμε τις μελιτζάνες σε μεγάλα κομμάτια, τις αλατίζουμε και τις βάζουμε ένα μισάωρο σε τρυπητό. Όταν περάσει αυτό το διάστημα ξεπλένουμε τα κομμάτια, τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα πολλά υγρά και τα απλώνουμε σε ένα ταψί αφού πρώτα το στρώσουμε με λαδόκολλα. Ραντίζουμε τα κομμάτια της μελιτζάνας με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο, στον αέρα περίπου 20 λεπτά (θέλουμε να μαλακώσουν τα κομμάτια της μελιτζάνας). 
Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι πολύ απλά: σε μία φαρδιά κατσαρόλα ροδίζουμε ελαφρά το κοτόπουλο με λίγο ελαιόλαδο. Αφού ροδίσουν προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι και συνεχίζουμε μέχρι να χρυσίσει. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τον πελτέ, το αλατοπίπερο και τον κουρκουμά, τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και προσθέτουμε λίγο νερό. Βράζουμε το φαγητό σε σιγανή φωτιά  για περίπου μισή ώρα.
Όταν δούμε ότι έχει μαλακώσει το κοτόπουλο, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε στο ζουμάκι του φαγητού  4-5 γεμάτες κουταλιές τυρί κρέμα. Έτσι δημιουργείται μία νοστιμότατη κρεμώδης σαλτσούλα που ταιριάζει καταπληκτικά με οποιοδήποτε ζυμαρικό έχουμε εύκαιρο στο ντουλάπι. Έτοιμο το νόστιμο, πολύχρωμο φαγάκι μας!

Και στο τελείωμα, μια και ζήλεψα από τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που εγκαταστάθηκε νωρίτερα φέτος, να και δύο φωτογραφίες από τα δικά μου στολίσματα. Ανασκουμπώθηκα και τα τελείωσα και αυτά κι έτσι το σπίτι μπήκε σε τροχιά χαρωπή και εορταστική!


2 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Αμαλία μου... το φαγητό σου φαίνεται τέλειο!!! Κι εμένα μου αρέσουν τα πιάτα που τα συνδυάζουν όλα κι έχουν και ζυμαρικά που είναι η λατρεία μου!!!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κι' εγώ Αμαλία έχω "αδυναμία" σ' αυτά τα φαγητά που τα συνδυάζουν όλα και γίνονται εύκολα και γρήγορα με την χρήση λίγων σκευών και φυσικά προσφέρουν τα θρεπτικά στοιχεία που όλοι έχουμε ανάγκη.

    Και του χρόνου...και του χρόνου... με Υγεία και Χαρά. Εγώ δεν έπεσα "θύμα" της παράκλησης για στολισμό τόσο νωρίς, αλλά κατά τις αρχές του μήνα θα το κάνω μάλλον το χατήρι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή