ΣΟΛΟΜΟΣ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

Ελαφρύ φαγάκι ενόψει των διατροφικών ατασθαλιών των εορτών. Νόστιμο, γρήγορο, υγιεινό, χαμηλό σε θερμίδες και πλούσιο σε γεύση. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες τα υλικά είναι λιγοστά και η εκτέλεση απλούστατη: Κόβετε κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες, τα στρώνετε σε πυρέξ (στρωμένο με λαδόκολλα για πρόσθετη ευκολία), από πάνω τοποθετείτε το σολομό, λίγο ελαιόλαδο, αλατάκι, πιπεράκι, κουρκουμά (που ταιριάζει πολύ, είναι έξτρα-υγιεινός και "μαλακώνει" τη βαριά μυρωδιά του σολομού) και μπαίνει στο φούρνο. 
Μόλις ροδοκοκκινήσει είναι έτοιμο! 

4 σχόλια:

  1. Πες μου ότι έφαγε η Ν. σολομό και κολοκυθάκια ψητά...και θα κάψω όλα τα λαμπάκια του χριστουγεννιάτικου δένδρου με
    βραχυκύκλωμα, για να μην κάψω αυτά του μυαλού... Αμαλία μου :-))

    Γιατί το δικό μου παιδί...και το ψάρι δεν έχουν κανέναν κώδικα επικοινωνίας εδώ και 3 χρόνια;

    Μήπως να μου κάνει Αϊ Βασίλης την χάρη να μου το "αλλάξει" μ'ένα παιδάκι που τρώει ψαράκι;

    Μια σκέψη κάνω ...μια ευχή...για την νέα χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πηνελόπη, το περίεργο είναι ότι η Νατάσα από ψάρια τρώει...μόνο σολομό!!! Ναι, κουφό αλλά αληθές! Γι αυτό και περιοριζόμαστε κυρίως σε σολομομαγειρέματα στο σπίτι μας, όσον αφορά στα ψαρικά, άντε με τα χίλια ζόρια να δοκιμάσουμε και κανένα φιλέτο γλώσσας και αυτό σε μεγάλα κέφια!

      Διαγραφή
    2. Πες μου έτσι...να πάει η καρδιά και το μυαλό στην θέση τους!!! Είπα κι' εγώ ότι μια "άτυχη" μάνα :-))
      Καλή εβδομάδα και στις δυο σας, Αμαλία μου.

      Διαγραφή
  2. μου αρέσει η πρόταση σου. εύκολο φαγάκι και γρήγορο

    ΑπάντησηΔιαγραφή