Η ΟΜΕΛΕΤΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΤΗΣ ΑΠΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ


Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία και καλά νέα πάντα! 
Χρώματα, ήχοι, μουσικες & αρώματα να ομορφαίνουν την κάθε μας ημέρα τη νέα χρονιά!
Για μένα προσωπικά το 2017 ήταν μία "κακή"χρονιά με αρκετά αρνητικά γεγονότα και μπόλικη ταλαιπωρία. Ελπίζω λοιπόν το 2018 να έχει μία πιο φιλική χροιά και διάθεση. Να μη μας φέρει σοβαρά προβλήματα υγείας, να μη μας ζορίσει πολύ οικονομικά, να ευνοήσει ταξίδια μακρινά  και μετακινήσεις κοντινές, να φέρει κοντά μας παλιούς και νέους φιλους, να δημιουργήσει όμορφες αναμνήσεις. Εύχομαι να έχω μία ήρεμη χρονιά που θα προσφέρεται για ανασυγκρότηση και δημιουργία!
Οι γιορτές μας πάντως ήταν όμορφες και ευχάριστες, αρνητικό μεν το 2017 αλλά τουλάχιστον έκλεισε θετικά. Πολλές οι υποχρεώσεις των ημερών και σχεδόν όλες περιελάμβαναν μπόλικο (καμία φορά και υπερβολικό, πιστεύω πως θα συμφωνήσετε όλοι) φαγητό! Οι γιορτές είναι συνυφασμένες με γεύσεις ξεχωριστές και πρωτότυπες, άλλες πάλι γνώριμες και οικείες που δεν σε αφήνουν να συγκρατηθείς. Τα φαγητά και τα γλυκά κυκλοφορούν σε αφθονία αυτές τις μέρες στα σπίτια μας αλλά και όπου αλλού βρεθούμε. Λογικό είναι τα ρούχα ξαφνικά να...στενέψουν, τα κουμπιά να υφίστανται πιέσεις και η ζυγαριά να καταχωνιάζεται σε μέρος σκοτεινό και απομονωμένο για να αποφευχθεί έντονο ψυχολογικό σοκ! Ε, αυτά όμως ίσχυαν μέχρι του Αη Γιαννιού. Από την επόμενη ημέρα έγινε φανερή η ανάγκη να κάνουμε κάποια φιλότιμη προσπάθεια να ξαναμπούμε στον ίσιο δρόμο για να ...ξαναμπούμε και στα ρούχα μας! Μέσα σε αυτό το πλάνο (που ελπίζω να μη μείνει μόνο στις αγαθές προθέσεις) εντάσσεται και μία νόστιμη ομελέτα φούρνου με ασπράδια που δίνει μεν αρκετή ενέργεια και νοστιμιά αλλά στερείται πολλών θερμίδων και λιπαρών.    

Για ένα μικρό πυρέξ φούρνου (3 μερίδες) χρησιμοποίησα:
250 γρ. ασπράδια αυγών (από την έτοιμη συσκευασία που υπάρχει πλέον σε όλα τα καταστήματα)
1 γιαούρτι στραγγιστό 2%
2 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε κυβάκια
1 ντομάτα (χωρίς τους σπόρους) σε λεπτές φέτες
Μία κούπα κίτρινο τυρί τριμμένο με χαμηλά λιπαρά
3-4 φέτες γαλοπούλα σε κυβάκια 
Αλάτι, πιπέρι, κρεμμύδι σε νιφάδες, πάπρικα καπνιστή
2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα ασπράδια με το γιαούρτι και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη ντομάτα και το ελαιόλαδο. Στρώνουμε το πυρέξ με χαρτί φούρνου και αλείφουμε το χαρτί με το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε απαλά το μίγμα της ομελέτας μέσα στο πυρέξ και από πάνω απλώνουμε τις φέτες της ντομάτας. Ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για περίπου μισή ώρα, μέχρι να φουσκώσει η ομελέτα. Την αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και μετά την κόβουμε σε κομμάτια (κόβεται πολύ άνετα). 

6 σχόλια:

  1. Καλή Χρονιά!! Αμαλία μου.
    Δίκιο, πολύ δίκιο έχεις...το 2017 ήταν ζόρικο για όλους μας. Μακάρι το '18 να μας έρθει πιο στρωτό και πιο χαλαρό.

    Όσο για τα ρούχα, τις δίαιτες και τις ενοχές... είναι μια κουβέντα που κάνω πως δεν άκουσα! Αν και φέτος πρέπει να πω, πως ήμουν πολύ εγκρατής στις περισσότερες περιπτώσεις.

    Χαιρετισμούς πολλούς και φιλιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρετω την εγκρατεια, ευγε, ειδικα στην περιπτωση σου που ειναι δυσκολη λογω νοστιμοτατης μαγειρικης! Καλη Χρονια να εχουμε!!

      Διαγραφή
  2. Καλή Χρονιά με Υγεία και ότι καλύτερο για σένα και την οικογένεια σου. Δε με σώζει τίποτα πρέπει επειγόντως να χάσω αυτά τα κιλά που πήρα ήδη έχω θέμα κι ας ήταν λίγα μόνο παραπάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και αντεύχομαι!

      Διαγραφή
  3. Καλή χρονιά Αμαλία μου!
    Εύχομαι όλες σου οι ευχές να βγουν αληθινές και ακόμα περισσότερες!
    Ωραία ιδέα η ομελέτα φούρνου. Εύκολη, νόστιμη και θρεπτική είναι ιδανική για αυτή την περίοδο!
    Πολλά φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλή Χρονιά και από εδώ Ερμιόνη μου, υγεία και χαρούμενες στιγμές σε όλη σας την οικογένεια! Η ομελέτα φούρνου επιδέχεται πολλούς πειραματισμούς και αυτό την καθιστά ευέλικτη και εύκολη λύση!

      Διαγραφή