COOKIES ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΑΥΓΑ

Νομίζω πως όλοι πια έχουμε πειραματιστεί τους τελευταίους μήνες με πολλές...με πάρα πολλές ίσως συνταγές... Η πολυήμερη παραμονή στο σπίτι έχει ευνοήσει τις μαγειρικές ενασχολήσεις και όλοι περνάμε, αναγκαστικά λόγω συνθηκών, περισσότερες ώρες στην κουζίνα, μαγειρεύοντας και...αναπόφευκτα στη συνέχεια, καθαρίζοντας!  
Προσωπικά, αυτή η περίοδος μου έδωσε την ευκαιρία να δοκιμάσω νέες συνταγές που κρατούσα για καιρό σε χαρτάκια επτυπωμένα, σε χαρτάκια χειρόγραφα, στο κινητό μου, στον υπολογιστή,  ακόμα και στο Yutube. Γενικό ξεκαθάρισμα έγινε σε όλο το σπίτι λόγω καραντίνας και μέσα σε αυτό το πνεύμα το ξεκαθάρισμα συμπεριέλαβε και τις συνταγές!! 
Καθώς δεν απευθύνομαι σε πολυπληθή οικογένεια και η ίδια δεν καταναλώνω τους τελευταίους μήνες ζάχαρη και γλουτένη, δοκίμασα συνταγές για όλα τα γούστα: και για τα (λιγοστά) υπόλοιπα μέλη του σπιτιού αλλά και για εμένα. Το Πάσχα λοιπόν έκανα τσουρέκια παραδοσιακά, αλλά και εναλλακτικά, κουλουράκια πασχαλινά ομοίως σε δύο εκδοχές και γενικά πολλά και διαφορετικά πειράματα. 
Τα cookies που θα βάλω σημερα τα έφτιαξα πολλές φορές, άρεσαν πολύ, αποτελούν μία πιο υγιεινή εκδοχή των αγαπημένων cookies με κομματάκια σοκολάτας, είναι πανεύκολα, είναι πολύ πολύ νόστιμα και εν κατακλείδι, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για να μην τα προτιμήσει κάποιος! 
Τη συνταγή την είδα στην τηλεόραση και το μόνο που άλλαξα ήταν ότι αύξησα ελάχιστα την ποσότητα του μελιού.


Για μία ποσότητα περίπου 25 cookies θα χρειαστούμε:

120 ml ηλιέλαιο
60 ml νερό βρύσης
50 ml χυμό πορτοκάλι
3 κ.σ. μέλι 
1/2 κ.γ. baking powder
1/3 κ.γ. σόδα
2 βανίλιες 
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρίφαλο
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. σταγόνες σοκολάτας 

Η πολύ απλή εκτέλεση έχει ως εξής: 
Σε μπωλ ανακατεύουμε το ηλιελαιο, το νερό και το χυμό πορτοκάλι (αφου πρώτα διαλύσουμε μέσα στο χυμό τη σόδα - προσοχή αυτό το κάνουμε πάνω από το μπωλ με τα υλικά γιατί αφρίζει και χύνεται!), το baking powder, τα μυρωδικά και το μέλι.
Ανακατεύουμε με αυγοδάρτη μέχρι να λιώσει το μέλι και κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι και τη σοκολάτα. 
Με τα χέρια(η ζύμη πλάθεται εύκολα) παίρνω μικρά κομμάτια ζύμης, τα σχηματίζω σε μπαλάκια και τα βάζω στο ταψί.
Ψηνω σε προθεσμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.


1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος4/9/20 11:17

    Αγαπητό ιστολόγιο Amelie Delicatessen
    Συγχαρητήρια για τη δουλειά που έχετε κάνει στο μπλογκ , και την γλυκύτητα της ψυχής σας που αντανακλάται μέσα από αυτό .
    Ακούστε αυτό το τραγούδι
    ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΗΦΟΡΑ:
    https://www.youtube.com/watch?v=s48ZZEXNnXY

    αν πιστεύετε ότι αξίζει διαδώστε το, είναι για τη σωτηρία των ανθρώπων ,προέρχεται από ένα άλμπουμ εκπληκτικό που όμως δεν έχει εκδοθεί ακόμα





    ο θεός να δώσει να φύγουν των κορονοϊων τα χτικιά και η Τουρκιά από την αγιασοφιά
    καλή συνέχεια στο πολύ σημαντικό έργο σας








    ΑπάντησηΔιαγραφή